Mevcut Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çeklikbilek sağlık sorunlarından dolayı aday olmuyor

Siyasi parti il ve ilçe başkanlıklarında alaşmazlık olursa her iki tarafın da rakibim aday olacağına başka birisi olsun anlayşı çare olarak görüldüğü zamanlar sık sık olur.

İşte şu an Beykoz Ak Parti içinde tam bir mutabakat olduğu söylenemez. Üç dönemdir İstanbul ilçe belediye başkanlığı yapanlar içinde en az yıprananların içinde Murat Aydın'ın adı ön plana çıkıyor. Bundan dolayı tecrübeli  Belediye başkanı Murat Aydın'ın Beykoz'u toparlayacağı ifade ediliyor.

Siyasi kulislerde konuşulan diğer bir konu ise eğer Murat Aydın Beykoz'un adayı olursa anında 19 yıllık yardımcısı Mehmet Zafer Alsaç ve 14 yıllık hemşehrisi diğer yardımcısı Gökhan Kasap'ı da Beykoz'a götüreceği konuşuluyor.

Zeytinburbu adayı kim olacak ? 

Bu konuda net bir şey söylemek için henüz çok erken. Ak Parti Zeytinburnu Belediye başkan adayı olabilmek için 15 aday adayı başvurmuş durumda.  İçlerinde adı ilçe ile bütünleşmiş aday adaylarının başında Bahattin Ünver, Hüseyin Çetiner,Fatih Aydoğan ve İlyas Saka'nın adı muhtemel adaylar olarak geçiyor.

Gazeteci Fatih Altaylı'nın Ak Parti'nin Zeytinburnu'na aday olarak Ömer Arısoy'un adını yazması ilçe kamuoyu tarafından satın alınmış değil.

Bunun bir çok nedeni var. İlk olarak Arısoy'un 15 sene önce bürokrat kontejanında Zeytinburnu Belediye başkan yardımcısı olduğu zaman halk ile yeteri bir diyaloğunun olmaması dezavantaj olarak görülüyor.

Diğer bir dezavantaj da Zeytinburnu ilçesinde en az seçmen sayısının Rizelilerden oluşması görülüyor.

Seçmen sayısı az ama İlçe Başkanı  Rizeli,Belediye Başkan adayı Rizeli yakın bir süre önceye kadar ilçe kadın kolları başkanlığını bırakıp Genel Merkez Kadın kolları MYK üyesi olan kadın kolları başkanı Rizeli olursa 1992 Körfez habinden sonra seçmenin  % 65'inin Güneydoğu ve Doğu Anadolulu olmasını gözönünde bulunduğunuz takdirde bunu seçmene anlatmak kolay değil.

Bütün bu dezavatajlara rağmen Ak Parti üst yönetiminin ilçe dinamiklerini dikkate almadan aday adayı başvurusunu bile yapmamış bir ismi tepeden adayımız budur demeleri halinde bunun seçmen nezdind ters tepeceğini anlamamak için çok acemi olmak gerektiğini ifade eden çok sayıda seçmen mevcut.

Gönül Belediyeciliğini ilçeyi tanıyan ve bilen bir aday daha iyi yapar 

Ak Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizim adayımız Ak Parti'ye yük olmadan Ak Partinin yükünü almalı ve adaylarımız gönül belediyeciliği yapacak söylemlerine uygun adayların halkın karşına çıkarılması gerektiğini söyleyen seçmenler Ak Parti Zeytinburnu ile bütünleşen bir aday ile seçmenin karşına çıkmaz ise seçimi kaybedeceğini söyleyen çok sayıda Ak Parti seçmeni mevcut.

Zeytinburnu seçmeni kendi içlerinde bir adayın çıkarılmasının yerel seçim için daha uygun olacağına inanmış durumda.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim