Bu yıl 3. kez düzenlenen Türkiye’nin en büyük radyo ödülleri Radyo Oskarları, büyük gece öncesi Beşiktaş Yıldız Parkı’nda yer alan tarihi "Malta Köşkü" radyocuların buluşmasına ev sahipliği yaptı.
 
Beykoz Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen ve bu yıl Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle uluslararası boyut kazanan Türkiye'nin en büyük radyo ödül organizasyonu 3. Radyo Akademi Ödülleri öncesinde radyocular ve sanatçılar bir araya geldi.
 
Organizasyonla, müzik sektörüne katkıda bulunan radyocuları kaliteli işler yapmaya teşvik etmek, radyocular arasında tatlı bir rekabet oluşturmak ve başarıların ödüllendirilmesi amaçlanıyor.
 
Basın toplantısında ödül organizasyonu hakkında bilgi veren Ulusal Radyo Platformu Genel Koordinatörü Erkut Aktaş, ”Radyo Akademi Ödülleri tüm Türkiye’deki radyolar ve radyocuları kapsıyor. Bölgesel olarak Türkiye’nin 7 bölgesinden radyolar bu organizasyon içerisinde ‘Yılın Radyosu’ olmak için yarışacaklar. ‘Yılın Radyo Yönetmeni, Yılın Radyo Müzik Direktörü, Yılın Radyo Prodüksiyon Ekibi’ gibi yeni bir karar aldık. Akademi heyeti artık bu kategorilerde de değerlendirme yapacak ve oylama dışında bir özel ödülde bu kategorilerde vereceğiz.” dedi.
 
Beykoz Belediyesi Başkan yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu; “Radyo Oskarları’nı gelenekselleştirerek bu sene 3’üncüsünü düzenliyoruz. Radyo Akademi Ödülleri yine bizim sponsorluğumuzda sahiplerini bulacak. Her geçen yıl daha da büyüyerek bizlere gurur ve mutluluk vesilesi olan Radyo Oskarları, sadece radyocuların onurlandırıldığı ve ödüllendirildiği bir organizasyon değil, geçmişe vefanın ve geleceğe de mirasın nişanesi haline geliyor. Büyük gece öncesi siz değerli radyocu ve sanatçı dostlarımızla buluşmak hepimize moral ve motivasyon kaynağı oldu.” diye konuştu.
 
Radyo Akademi Ödülleri’ne katılan arkadaşlarına başarılar dileyen radyocu Şafak karaman, "Tabi ki genç arkadaşlarımızın aday olması ve aday olduktan sonra ödüllendirilmesi onları teşvik eder. Aday olacaklara, ödül alacaklara ve aday olup da ödül alamayanlara şimdiden başarılar diliyorum ve hepsini tebrik ediyorum" dedi.
 
Ünlü sanatçı Nur Ertürk de, "Aday olacak kişilerin öncelikle yolları açık olsun. Radyocuların kıymeti bilinsin. Aday olsunlar ya da olmasınlar, camianın içinde olsunlar ya da olmasınlar radyo candır, radyocular candır. Onların hepsini her an hatırlamak lazım" açıklamasını yaptı.
 
10 Şubat’ta Ödüller Sahiplerini Bulacak
 
En iyilerin ödül alacağı 3. Radyo Akademi Ödülleri organizasyonunda ilk oylama 1 Ocak 2017 tarihinde başlayacak ve 1 Şubat 2017 tarihinde son bulacak. 
 
Oylama dünyanın en güvenilir sistemi olan Facebook Oylama  Sistemi ilewww.radyoakademiodulleri.com adresinden yapılacak.
 
Ödüller 10 Şubat 2017 Cuma akşamı saat 20.00'de Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonunda muhteşem bir törenle sahipleriyle buluşacak. 
Editör: TE Bilisim