Tarihi değerlerimizi paraya kurban edemeyiz 

Ancak para kazanılacak diye tarihi bir şahsiyet olan eski bir devlet büyüğümüzün soyadı para için statta silinecekse  o paradan hayır gelmez. BJK hem sponsorluk anlaşması yaparak hem de İnönü ve Beşiktaş adının sözleşme yapılan firmanın önün  veya arkasına yazılmak istenseydi Vodafone güçlü  bir şekilde buna muhalefet etmezdi.

İstanbul Times haber Merkezi / Özel Haber 

İsmet paşa canını ortaya koydu BJK yöneticileri soyadını yok etmenin peşinde

İsmet Paşa canını ortaya koyarak Mustafa Kemal Paşa ile Türkiye ‘yi kurdu. Ülkeye yaptığı hizmetten dolayı soyadı bir çok caddeye,bulvara,okula stada ve üniversiteye verildi. Beşiktaş’ta ki statta soyadı yok edilmek isteniyor Malatya İnönü stadının da adı Arena olacağı konuşuluyor.

İnönü Stadının serüveni nasıl gelişti ?

1939’da temeli atılan Stada Mustafa Kemal Paşa’nın silah arkadaşı İsmet İnönü’ nün soyadı verildi. Demokrat Parti  siyasi rakibi olan İsmet Paşa’nın soyadını 1952 de iktidar olunca kaldırtıp stadın simini  Mihatpaşa yaptı. 1973 de stadın ismi yeniden İnönü oldu.                           

1998 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile BJK arasında imzalanan sözleşme ile 49 yıllığına kiralanmış ve adı Beşiktaş İnönü Stadı olarak değiştirilmiştir.

Bu sözleşmeyle BJK İnönü Stadyumu ile ilgili tasarruflarda bulunmaya sadece Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’nin yetkili olduğu hukuken tescil edilmiştir.

Kulüp için para temin etmek adına herhangi  bir kurum ile anlaşma yapılması  doğru ve yerinde bir karar ancak bu yapılırken de tarihi bir şahsiyet olan İsmet İnönü ve Beşiktaş ilçesine karşıda herhangi bir saygısızlık yapılmalıdır.

Arena tabiri daha çok Doğu Roma’da dövüşçülerin kozlarını paylaştıkları alana verilen ad olması nedeni ile  bizim kültürümüz için sakıncalı bir isim

BJK hem Vodafone ile anlaşma yapıp hem de topumun arasına ayrılık gayrılık sokmasaydı daha iyi olurdu.

Mesela Stadın  adı “Beşiktaş İnönü Vodafone Stadı”  olsaydı Şirket bu sponsorluk anlaşmasını kabul etmez miydi.

BJK  kararlı bir duruş ile bu durumu Vodafone ile yeniden istişare ederek isme mutlaka İNÖNÜ ibaresinin eklenmesini sağlaması BJK’ ya yakışan bir durumdur..

ÇARŞI neden  bu yanlışa dur demedi ?

 Henüz çok geç değil ÇARŞI grubu,CHP ve milli değerlerine sahip çıkan herkesin ,istek ve talebi ile BJK ve VODAFONE yöneticileri bir araya gelip minik bir ekleme ile  stadın adını  değiştirebilirler. Bu hem yılladır kullanılan bir alışkanlığın devamını sağlar hem de tarihi bir değerimiz olan İsmet Paşa’nın soyadına  saygısızlık yapılamamış olunur.

Para önemli  ama bu tarihi değerlerimize ve  ilçemizin  adını unutturacaksa o para olmaz olsun. Kaldı ki Vodafone için isminin orada olması önemli başına veya sonuna İNÖNÜ ilavesi onları rahatsız etmez.

Fikret Orman ve ekibi İsmet Paşamızın soyadına hürmetsizlik yapmasın ve ek bir protokol ile”…İnönü… soyadını ve mümkün ise Beşiktaş ifadesini de ilave ederek kimseyi üzmesinler.

Ulusal medya ne derse desin biz yerel değerlerimizin Uluslararası sermayeye yenik düşmesine müsaade etmeyeceğiz.

Kim “Vodafone Arena” derse desin bu stadın adı bizim için  “Vodafone İnönü Stadı” veya “Beşiktaş İnönü Vodafone Stadı”dır. Doğrusu budur.

İstanbul Times Tv Beşiktaş’ta halka soracak Stadın adı sizce ne olsun?

1-Beşiktaş İnönü Stadı

2-Vodafone İnönü Stadı

3-Süleyman Seba Stadı

4-Kartal Yuvası Stadı

5-Vodafone Arena

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim