İşte Özgür Karabat ‘ın Yaptığı Basın açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI

Değerli Basın Emekçileri,

Güzel ülkemizde yokluğu çekilen, en çok aranan şey nedir derseniz, “adalet”tir, “hukuk”tur deriz. Adaletin olmadığı yerde eşitlik de özgürlük de kardeşlik de olmaz; huzur olmaz, gelişme olmaz ve en nihayetinde üzerinde yaşadığımız, havasını soluduğumuz, ekmeğini yediğimiz, çocuklarımızla güldüğümüz ülke kalmaz, vatan kalmaz.

Biz bu bilinçle Genel Başkanımızın sürdürdüğü bu mücadeleyi, temiz ve onurlu direnişini destekliyoruz. Hiçbir siyasi, etnik ve dinsel ayırım yapmadan, bütün bir milletimizi kucaklayan kutlu yürüyüşünü destekliyoruz.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, darbecilerin geçmişte güçlenmesinin, devletin kilit noktaları dahil birçok mevziisini ele geçirmesinin koşullarını örgütleyen ve destekleyen AKP ve hükümetleri, bu sorumluluğunun ciddi ve gerçek bir özeleştirisini vermediği, siyasi odaklarını açığa vurmadığı gibi, tersine bu süreci, sorumluluğunu örtmek, gizlemek, hesaptan kaçmak ve hatta demokrasi güçlerine darbe vurmak amacıyla kullanır hale gelmiştir. Birçok insan, gazeteci/gazeteler, öğretim üyeleri, öğretmenler hukuksuz bir şekilde, keyiflerince belirledikleri kriterlere göre tutuklanmıştır. Eş zamanlı olarak, bir hukuk toplumu için en gerekli şey olan “yargının bağımsızlığı” ise yok edilmiştir. İstemedikleri yönde karar veren yargıçların durumu ortadadır. Yargıya adeta emir verilmekte, yargıç güvencesi diye bir şey kalmamış, sıfırlanmıştır.

İşte bu şartlar altındadır ki, milletvekilimiz Enis Berberoğlu hakkında hapis ve tutuklama kararı verilmiştir. Türkiye bir sosyal hukuk devleti ve uygarlığın bir parçası ise bilinsin ki; asıl sorumlular hesap vermekten kaçamayacaktır.

Tüm milletvekillerin, haksızlığa uğramış gazeteci, akademisyen, öğretmen ve diğer KHK mağdurlarının serbest bırakılmasını, tutuksuz yargılanmasını savunuyoruz. Darbenin koşullarının yeşermesini, olgunlaşmasını sağlayan asıl sorumlularının da yine tutuksuz yargılanmasını istiyoruz.

Başakşehir olarak, İstanbul olarak, ülkemizdeki adalet mücadelesinin bayrağı olan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız, destekliyoruz. Başakşehir olarak, İstanbul olarak biz bu mücadeleyi yürekten destekliyoruz. Genel Başkanımızın yanındayız, arkasındayız.

Bu mücadele sadece Türkiye’nin değil, hak, adalet ve huzur arayan tüm insanlığın erdem mücadelesindeki saygın yerini alacaktır.

Bu sesi haykırmak için toplandık. Bu hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşı “Maçka Demokrasi Parkı”ndan adalet isteğimizi haykırıyoruz.

Editör: TE Bilisim