Bu ülkenin kaynaklarını askerini ,polisini veya korucusunu öldürmek için kullanan herkesin en sert şekilde cezalandırılmasını her aklı başında vatandaş gibi ben de isterim.

Ancak Doğuda halkın oyları ile seçilen belediye başkanlarının yerine sen  burayı yönetemiyorsun ben burayı yönetecek bir idareci yani adına kayyum denilen kişiyi atacağım demek ben demokrasiyi tanımıyorum demektir.

Hiçbir kimsenin bu  şekil demokrasiye rafa kaldırarak halkın iradesini  hiçe sayamaz. Ha Olağanüstü hal var ben her şeyi yaparım dersen de belki kayyum atarsın ve o başkanı al aşağı edersin ama bu uzun sürede ülkeye daha kötü bir şekilde döner ve TERÖR örgütü halka döner ve der ki bakın bize dağdan inin ve düz ovada siyaset yapın diyorlar. 

Biz de siyaset yapmak için seçime girdik ve % 80 veya 90 ile seçimi aldık. Ne oldu Hükümet bizim yani  halkın iradesine saygı duymadı  o halde bize tek seçenek kalıyor haklarımızı savunmak için silahlı mücadele derse Bakan veya başka bir devlet yetkilisi ne cevap verecek ?

Efendim Belediyede çalışanın Maaşının % 80 i Kandile gidiyor ben de Kayyum atarım demek ne kadar doğru
Sen devletsin Belediye de çalışan Memur’un aldığı 3.000 lira maaşın nerelere harcandığını tespit edip bunu kontrol altına almak var iken bunu yapmayıp ben tepeden işi çözeceğim deyip halkın oyları ile seçilen başkanı görevden alır yerine senin memurun olacak bir kayyum atarsan ve bu mantıkla da işi çözeceğine inanırsan tek kelime ile yazık derim.

Kayyum atacaksa ilk önce İstanbul’un bazı ilçelerinin ırzına geçen belediyelere atayın

Kıyı Kanununa muhalefet edilip Bakırköy’ün Irzına geçen ,Esenyur’ta Haramidere başta olmak üzere ilçenin her yanına 30 veya 40 kat inşaata izin veren ve binlerce vatandaşın dolandırılmasına dolaylı da olsa destek olan (temel atma törenine ktılarak), Başakşehir’de Mall Of İstanbul gibi halkın yaşamını tehlikeye atan ve sağlığını bozan projelere izin veren İlçe Belediyelerine ve İstanbul’u mahveden TOKİ ve Emlak konut’a neden kayyum atayıp doğuda 28 ilçe veya beldeye kayyum atıyorsunuz ? Bunların hepsinin bütçesi Ataköy  ‘de kıyı  kanununa muhalefet eden KUZU GURUP’un SEA PEARL projesi kadar var mı merak ediyorum.

28 İlçe Belediyesi Kandil’e para aktarıyor ben de Kayyum atacak mantığı basit ve çözüme katkısı olmayan sorunu daha da karmaşık hale getiren bir yöntemdir

Sayın iç işleri bakanı “SÜLÜMAN” bey ,devlet olarak çözüm değil işi daha da sıkıntılı hale getirecek kayyum atamanızın hatalı bir çıkış olduğunu ifade edeceğim sakın bu ,ifadenle TERÖR örgütlerine destek verdiğimi söyleyerek size yaptığınızın hatalı olduğunu ifade bir vatanperver basın mensubunun talebini dikkate alın 

Bu baskıcı hareketiniz ile PKK ‘ya alan açtığınızın ekmeğine yağ sürdüğünüzün farkında değil misiniz ?  Onlar zemin bulmak ve halk desteği almak için devletin şefkat elini değil de şiddet elini göstermesinden memnun olurlar.

Kayyum atayacağınızın belediyelere  giden paraların Müfettiş gözetiminde harcanması yöntemi başta olmak üzere bir çok yol var iken bunları yapmayıp kayyum atadım iş bitti denilmesi işi basite indirgemektir. 

Memurlar Maaşlarının % 80’ini Kandile gönderiyor Öyle mi ? 

Bunun da daha basit yöntemleri var. O memurun aldığı  2 bin veya 3 bin liralık maaşını harcadığı yerleri tespit etmek çok kolay.

Mutfak masrafı, elektik, su, telefon var ise doğalgaz ve benzeri gider kalemleri faturalarını toplar mutfak masrafı içinde yapacağı harcamaları üst üste topladığın zaman ne kadar parası kaldığını tespit hiç de zor değil.

Oradaki memuru Edirne’nin bir ilçesine Edirne’dekini de oraya atamak dahil demokrasi ile çelişmeyecek 50 tane çözüm yolu var iken kayyum atadım sorun bitti demek ne kadar gerçekçi olur sormak isterim. Eğer Maaşının % 80’ini kandile gönderiyorsa Kayyum geldiği zaman da yapar.

Ülkemi seviyorum son dönemlerde At İzinin it izine  karıştığı bu günlerde KAYYUM ataması yapıp seçmenin sandığa yansıyan iradesine müdahale etmek demokrasi ile bağdaşmaz.

Bu yöntemin ülkemize yarardan çok zarar getireceği bellidir. Bu hatayı yapım ülkeye zarar vermenizi doğru bulmadığım için bu yazıyı yazdım. Daha sağlıklı ve PKK nın taban bulmak için kullanmayacağı yöntemler deneyin.

Düşünün MUŞ’un falan beldesinin filan köyüne giden bir PKK nın köylü çocuğuna bak biz T.C.nin belirlediği seçim kriterlerine göre seçime girdik ve % 80 oy ile seçimi aldık.

Önce belediye başkanımızı cezaevine attılar sonra da szen buraya yönetemezsin diyerek KAYYUM denilen müdürü atayarak senin sandığa yansıyan iradeni yok saydılar. Sen de burada sessiz bir şekilde bekleyecek misin dediklerini düşünün sonra karar verir.

Son söz ülkesini ve milletini seven bir basın mensubu olarak belediyelere KAYYUM atanmasının çözüm olmadığını
ifade edeyim.

İstanbul Times / Gölge Adam