Değerli okurlarım ve sesli makale dinleyicilerim son bir aydır gittiğim her yerde dostlarım baba "Zeytinburnu Belediye Başkanı Adayımısın" ? diye soruyu soruyorlar.

ADIMIN NEDEN KULİSLERDE GEÇTİĞİNİN SEBEBİ EMEKLERİDMİR

Öncelikle 2008 yılında Yazmış ve basımını yapmış olduğum "Değişim ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu" isimli kitabım ile Zeytinburnu'nun tanıtıma ciddi katkılar yaptım.

Yine Fatih, Beyoğlu ve Üsküdar'dan sonra Eyüpsultan ile beraber 4. sırada yer alan Zeytinburnu ilçelerinden bulunan tarihi mekanlarımızın yerli ve yabancı turizme kazandırmak için 12 arkadaşımla beraber 2016' da kurduğumuz "Geleceğim Zeytinburnu Platformu"(GZP) ile verdiğimiz mücadeleler ile ilçedeki tarihi mekanlarımıza dikkkat çekmeyi başardık.

32 senedir Zeytinburnu ilçesinin suyunu içiyor ekmeğini yiyiyorum. Son on iki senedir de yayın merkezi bu ilçede olan Gazete ve web tv lerimiz ile Zeytinburnu'na azımsanmayacak tanıtım katkısı verdim veriyorum ve vereceğim.

Yine Zeytinburnu’na hizmet eden bir çok sivil toplum kuruluşu içinde yaptığım çalışmalarla Zeytinburnu’muza hizmet aşkım artarak devam ediyor.

İşte içten, gönüllü ve samimi olarak Zeytinburnu’muz için verdiğim çabaları ve emekleri gören bir çok Gazeteci arkadaşım ve dostumun kulis bilgilerini yayın organlarına aktarıp Hüseyin Çetiner'in adı Zeytinburnu Belediye Başkanlığı için geçiyor türünden yayınlar yaptılar.

İşte bu yayınları okuyan bir çok kişi beni gördükleri her yerde Zeytinburnu Belediye başkanına adaymısın diye soruyorlar.

SİYASİ PARTİLERİMİZDEN TALEP GELİRSE ANCAK ADAY OLURUM

Dostlarımla yüz yüze yaptığım konuşmalarda söylediğim gibi siyasi partilerimizin yetkilerinden işaret veya teklif almadan kendi kendime hiç bir yere aday değilim ve olmam. Bir yere aday olduğumu görürseniz biliniz ki bana teklif getiren birileri vardır.

Gerek şahsi olarak gerek Platform olarak yaptığımız çalışmaların daha da artarak devam etmesi için karar verici mecralarda olmamız elbette ki çalışmalarımıza hız katacaktır.

ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK : 5 BİN KİŞİYE İŞ, 20 BİN KİŞİYE AŞ MÜMKÜN

Adım atmadığım caddesi ve sokağı kalmayan Zeytinburnu ilçemizde yeniden Tabakhane kurmak, otogarı, kumcuları ve bostan halini getirme imkanımız yok ve bunlara ihtiyacımız da artık yok.

Peki buralarda isdihdam edilenler kadar halkımızı nerede isdihdam edeceğiz ?

Cevap veriyorum tarihi mekanlarımızı amacı doğrultusunda kullanırsak ki bunlarla alakalı ayrı ayrı projelerimiz var.

Mesela Zeytinburnu Yenikapı Mevlevihanesinde 29 Mayıs ile 29 Ekim tarihleri arasında her gün saat 14:53 ve 19:23 de günde 2 seans olmak üzere sema gösterimleri yapılırsa burada en az 100 kişi isdihdam ederiz.

Kazlıçeşme Fatih Camisi yanında 50 tane, Zeytinburnu Yenikapı Mevlevihanesi yanında 50 tane, Ambarlar arazisi yanında kamuya terk edilen yerde 100 tane sosyal amaçlı 10 ar m2 lik iş yerleri inşa edip dezavantajlı gruplara uygun kira ile vereceğiz buralarda en az 4 kişi çalışacağı için 800 kişiye iş imkanı vermiş olacağız.

Bunlar direk iş sahibi olanlar bir de dolaylı iş sahibi olanları hesaba katarsanız sayının ne kadar büyük olduğunu görülür.

Zeytinburnu'ndaki tarihi mekanları anlatacak Tur rehberleri olarak da 50 kişiye iş kapısı açabiliriz

İstanbul'un Fethi günü olan 29 Mayıs' ta başlayıp Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu olan 29 Ekim'e kadar 5 ay boyunca yine her gün saat 14: 53 ve saat 19: 23' de bir seans olmak üzere günde iki kez 500 kişi Bizans ,500 kişi de Osmanlı askerlerini canlandıracakları dev kadrolu bir tiyatro ekibi kurulacak...

Diğer projelerimiz ile direkt olarak tam 5.000 Kişiye iş ,20 Bin kişiye aş mümkün...

Yöneticiler iddia sahibi olmaları gerekir. Halkımız işsizlik diyerek inlerken idareciler sanki her şey güllük gülistanlıkmış gibi hareket edemezler.

Özetle çalışkan olmam. Projeler geliştirmem ve yaşadığımız yer olan Zeytinburnu ile alakalı hayallerimizin olması bir çok kimsenin Zeytinburnu Belediye başkanlığı için aday olmamızı istemeleri bizim için onur ve gurur vesilesi olur.

İstişare mühim. Adaylık süreci yaklaşsın yakın çevremiz ve siyasi büyüklerimiz ile yapacağımız durum değerlendirmesinden sonra yine kararımızı buradan sizlere duyurmuş olacağız.

Son sözüm olarak "Kendimi Zeytinburnu'na Vakfettim"

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner - 1 Ekim 2018