Çok disiplinli bir o kadar da vicdanlı bir insan olan babacığım, şu an burada olup isminin böyle bir okula verildiğini görseydi inanın bana gözlerinden sevincini okur, hatta gözyaşlarının yanaklarından sakallarına doğru süzüldüğünü hep bir birlikte görürdük. Kaptan Ahmet Erdoğan’ın ve oğlu Recep Tayyip Erdoğan’ın hikâyesi aslında Türkiye’nin hikâyesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayrampaşa’da Uluslararası Kaptan Ahmet Erdoğan Eğitim Kompleksi’nin açılış törenine katıldı.

Törende Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekilleri ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve çok sayıda davetli de hazır bulundu.

Açılışı yapılan eğitim kompleksinin Bayrampaşa’ya, İstanbul’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kompleks bünyesinde yer alan Uluslararası İmam Hatip Ortaokulu ve Uluslararası Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi’nde eğitim görecek öğrencilere başarılarla dolu bir eğitim hayatı temennisinde bulundu.

Eğitim kompleksinin Türkiye’ye kazandırılmasında emeği geçen Millî Eğitim Bakanlığı’nı, Türkiye Diyanet Vakfı’nı, İstanbul Büyükşehir ile Bayrampaşa Belediyelerini tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, okula babasının isminin verilerek vefa gösterilmesine de teşekkür etti.

“Uluslararası imam hatip liselerinin sayısı 8’e ulaştı”
Türkiye’de uluslararası imam hatip liselerinin sayısının, bu okulla birlikte 8’e ulaştığına ve bu okullarda 72 ayrı ülkeden 1400 misafir öğrenciyle birlikte Türkiye’nin evlatlarının uluslararası standartlarda eğitim aldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amacımız, bu okullar vasıtasıyla halkı Müslüman olan veya Müslümanların yaşadığı ülkelere dini ilimler, sosyal bilimler, fen ve matematik bilimleri alanlarında yetişmiş insan gücü kazandırmaktır. Okullarımızda eğitim gören farklı ülkelerden öğrencilerimizin burada sağladıkları kaynaşmayı hayatlarının sonuna kadar sürdüreceklerine inanıyorum. Burada sağlanan kaynaşmanın hem bireysel bazda hem de ümmet düzeyinde güçlü bir birlikteliğe dönüşeceğine inanıyorum” diye konuştu.

“Rahmetli babam randevulaşarak gelmezdi”
Törende eğitim kompleksine ismi verilen babası Kaptan Ahmet Erdoğan’ı anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rahmetli babamın hikâyesi aslında bu ülkenin geçmişindeki ve bugünündeki milyonlarca asil yürekli babanın hikâyesidir. Rize’de doğan, nafakasını temin için 15 yaşında Zonguldak’a, 17 yaşında da İstanbul’a gelen rahmetli babam, emekli olana kadar denizcilik işletmelerinde çalışmış ve daha sonra kaptanlık seviyesine yükselmiş bir insandı. O dönemde İstanbul’a gelmiş her Anadolulu gibi merhum babamın da evi ve sofrası tüm hemşerilerimize daima açıktı. Babam önceden randevulaşarak eve gelmezdi. Çocukluğumu hatırlarım. Anında çat kapı misafirimizle beraber eve gelir, anacığım da evde ne varsa onunla yer sofrasını anında döşer yemeğimizi yerdik. Önceden haber vereyim yok, anında. Zaten bir Karadenizli olarak da turşularımız, kavurmamız hazırdı. Kuzine hazır, o kuzinelerde her maharetini anacığım sergilerdi. Gelen de umduğunu değil bulduğunu yerdi. Çok disiplinli, bir o kadar da vicdanlı bir insan olan Kaptan Ahmet Erdoğan babacığım, şu an burada olup isminin böyle bir okula verildiğini görseydi inanın bana gözlerinden sevincini okur, hatta gözyaşlarının yanaklarından sakallarına doğru süzüldüğünü hep bir birlikte görürdük” şeklinde konuştu.

"Kaptan Ahmet Erdoğan’ın ve oğlu Recep Tayyip Erdoğan’ın hikâyesi aslında Türkiye’nin hikayesidir"
Babası Ahmet Erdoğan’ın onuru, inancı ve ailesi için çalıştığını söyleyen Erdoğan, "Babamın ömrünü dimdik yaşayarak geçirmiş olması benim en büyük şeref belgemdir. Babam hiçbir zaman eğilmemiştir. Bu mirası çocuklarıma bırakabilmek de benim en büyük hayalimdir. Kaptan Ahmet Erdoğan’ın ve oğlu Recep Tayyip Erdoğan’ın hikâyesi aslında Türkiye’nin hikayesidir. Bu ülkede kimsenin imtiyazı olmadığının, çalışarak mücadele etmesi halinde tüm kapıların herkese açık olduğunun ispatı işte burada. Türkiye’yi tüm imkânları ve mekânları ile kendi ellerinde tutmaya çalışanlar, Menderes’in 1950’de ‘yeter söz milletindir’ diyerek kazandığı zaferden beri sürekli hüsrana uğruyorlar. Kimi zaman darbelerle, kimi zaman muhtıralarla, kimi zaman da bildirilerle milletin demokrasi akının önüne geçmeye çalışanlara bugüne kadar meydanı bırakmadık. Bu mücadele Kaptan Ahmet Erdoğan’a çocuk yaşta köyünden ayrılıp İstanbul’a gelerek ailesi ile birlikte kendisine yeni bir hayat kurma cesareti veren mücadeledir. Bu mücadele Kasımpaşa’da büyüyen, imam hatip lisesinde okuyan, imanından, ailesinden, milletinden başka hiçbir şeyi olmayan Recep Tayyip Erdoğan’a Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolları açan mücadeledir" ifadelerini kullandı.

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Erdoğan, şunları söyledi:
"Bayrağı sizlere devredeceğimiz güne kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Sizlerin gözüne baktığımda her birinizde inanıyorum ki bu aksiyon var. Unutmayınız bu kapı hep açık olacak. Ama eşik her geçen gün yükselecek. Bunun için kendinizi her alanda çok iyi yetiştirmeniz lazım. Gençler, dini ilimler mi tahsil ediyorsunuz en iyisi olmalısınız. Fen ve matematik ile mi meşgulsünüz en iyisi olmaya çalışmalısınız. Kültüre sanata mı yöneldiniz, zirveyi hedeflemelisiniz. Eğer idealiniz yoksa mücadele gücünüz de olmaz. İnsan öyle bir varlıktır ki azmettiği zaman başaramayacağı iş yoktur. Çünkü insan rabbinin bizzat kendi sıfatlarıyla ziynetlendirdiği varlıktır. Bu imkânı hayır yolunda değerlendirmek de, şer yolunda zayi etmekte kendi elimizde".

"Önümüzdeki dönemi eğitim mantalitesinde reform dönemi ilan ettik"
Eğitimde yapılan çalışmaları anlatan Erdoğan, "Fiziki sorunları çözdük, zihinleri aynı düzeyde güçlendiremedik. Okuldaki eğitim kalitesinden ziyade mantalitesinden memnun değilim. Tabela asmakla, o tabelanın murat ettiği neticeler elde edilemiyor. Bunun için daha fazla çalışacağız. Eğitimin tüm tarafları olarak kafa ve gönül birliğinde gayret göstermeliyiz. Eğitimcilik birçok meslek grubundan farklı olarak birikim ve adanmışlık ister. Kendimizi bu işe adayacağız. Eğer işinize sevgi ile bağlı değilseniz, öğretmenlik mesleği ücreti mukabilinde yapılacak bir görev değildir. Milli eğitim bakanımız bu çalışmaları büyük bir azimle sürdürüyorlar. Bizim çocuklarımız dünyadaki hiçbir ülkenin vatandaşlarından daha az zeki değildir. Hatalar birinci derecede bizden ve velilerden kaynaklanıyor. El ele vereceğiz. Çocuklara sahip çıkacağız. Şayet fen bilimlerinde, eğitimde dünyanın en ileri ülkeleri arasında yer alamıyorsak sorun sistemde demektir. En başında da eğitim sisteminde sorun var demektir. Bunun için önümüzdeki dönemi eğitim müfredatı, kalitesi, mantalitesi konusunda reform dönemi olarak ilan ettik. Eğitim öğretim meselesini çözmeden diğer meseleleri çözemeyeceğimiz konusunda hemfikir olduğumuza göre buradan işe başlamalıyız. Bina ve personel meselesini geride bırakıp içeriğe yoğunlaşma zamanı gelmiştir. Darbe girişimlerinin, terör örgütlerinin pervasız saldırılarının üstesinden gelen Türkiye’nin bu meseleyi de çözeceğine inanıyorum" dedi.

“Komplekse camii de yapılacak”
Eğitim kompleksinin açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve diğer konuklara şükranlarını sunarak teşekkür eden Başkan Aydıner de “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onurlandırdığı bir programla lise, ortaokul, yurt ve spor kompleksi olmak üzere dört ana binadan oluşan, içerisinde toplam 48 derslik bulunan eğitim kompleksimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Allah, Hak yolundaki haklı davasında Cumhurbaşkanımızın yardımcısı olsun. Bu güzel eğitim kompleksimiz ilçemize ve ülkemize hayırlar getirsin” dedi.

Komplekse Kaptan Ahmet Erdoğan’ın adıyla büyük bir camii de yapılacağını hatırlatan Başkan Aydıner, programın sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye takdim etti.

Törende Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer konuklar tarafından açılış kurdelesi kesilen Kaptan Ahmet Erdoğan Eğitim Kompleksi hizmete açıldı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

Editör: TE Bilisim