Bayrampaşa Belediyesi’nin bu yıl yedincisini düzenlediği komşuluk iftarları sona erdi. Her gün farklı bir mahallede 23 gün süren program boyunca, özel iftar menüsüyle, yaklaşık 150 bin Bayrampaşalı orucunu açtı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Vatandaşların mutluluk içinde geçirdiği sokak iftarlarında; Kuran-ı Kerim tilaveti okundu, ilahiler ve tasavvuf musikisi söylendi, Hacivat-Karagöz oyunları sergilendi. Vatandaşlara iftar menüsünün yanında yüzyıllardır lezzetini koruyan lokma tatlısı ve Osmanlı macunu ikram edildi. Ayrıca çocuklara balon ve pamuk şeker de dağıtıldı.

Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği iftar programlarıyla yediden yetmişe tüm Bayrampaşa özlenen eski Ramazan günlerine geri döndü.

AYDINER: DOSTLUĞUMUZU VE SEVGİMİZİ PAYLAŞTIK

Bayrampaşa ile birlikte Balkanlar’da da iftar ve gönül sofraları kurduklarını kaydeden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Ramazan’ın verdiği huzuru ve mutluluğu komşuluk iftarları ile Bayrampaşa’mızda, kardeşlik iftarlarıyla da tüm Balkanlar’da yaşadık. Bayrampaşa’mızın sokaklarında ve Balkan coğrafyasında yine dostluğumuzu, kardeşliğimizi ve sevgimizi paylaştık. On binlerce vatandaşımız ve soydaşımızla aynı sofrada oruçlarımızı açtık. Bir Ramazan ayını daha arkamızda bırakmanın burukluğunu yüreklerimizde hissederken, Yüce Allah’ın bizleri Mübarek Ramazan Bayramı’na kavuşturmuş olmasının sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bu vesileyle Bayrampaşalı hemşerilerimin ve İslam âleminin Mübarek Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor; bayramın zulüm gören mazlumların ve masumların kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim