Bir toplumda adalet ve hakkaniyet duyguları zayıflarsa o toplumda sağlıklı bir kararın çıkmasını kimse beklenmesin.

Bir örnek vereyim konu daha net anlaşılsın :

Yıllardır İstanbul,Ankara veya başka bir ilin belediye başkanı belediyeye bağlı şürketlerin genel müdürlerini tek başına atayabiliyorken şu an iktidar partisi Ankara ve istanbul' Büyükşehir Belediyelerinde daha çok meclis üyesine sahip olduğu için Ticaret bakanlığı aracılığı ile ticaret odaları sicil müdürlüğüne gönderdiği bir genelge ile atanan genel müdürlerin sicil kayıtlarının yapılabilmesi için Belediye meclis üyelerinin kararı gerektğini kayıt altına aldığı ile alakalı bilgiler alıyoruz.

Bu çok büyük bir yanlış ve haksızlıktır

Ben güçlüyüm her şeyi kendi yararıma göre dizayn ederim nobranlığını yapan kim olursa olsun er yada geç kaybeder.

Ak Parti’nin kullandığı dil hiç mi hiç etik ve adil değil. Yahu arkadaşlar çok eskiye gitmeye gerek yok 1989-1994 yılları arasında Nurettin Sözen bu hakkı kullandı.

1994-1999 arasında Recep Tayyip Erdoğan,1999 dan 2018’a kadar Kadir Topbaş, 2018’den 2019 Mart ayına kadar Mevlüt Uysal İBB de görev yaparken kimse Belediyeye bağlı iştiraklerin müdürlerini meclis üyeleri belirleyecek demedi.

Neden 31 Mart 2019’da Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri el değiştirdikten sonra 20 Mayıs 2019’da Ticaret Bakanlığı karar alıp artık bağlı şitiraklerin genel müdürlerini Büyük Şehir Belediye başkanı değil Meclis üyeleri karar verecek dedi ?

Çünkü Ankara ve İstanbul seçmeni Meclis üyesi çoğunluğunluğunu Ak Partiye, Büyükşehir Belediye başkanlığını da CHP adaylarına verdi.

Seçmen dediki başkanlığı CHP ye vereceğim ama meclis çoğunluğunu da Ak Partiye vereceğim. Bu şekilde birbirinizi kontrol ederek beni yönetin dedi.

Maçın kuralı sonradan değişmez baylar bayanlar ...

Maçın kuralı baştan belli iken Ak Parti idarecileri maç oynandıktan sonra sonuç bizim istediğimiz gibi olmadığı için kuralları maç sonrası değiştirdik DEMEK İSTİYOR ancak seçmen de her şeyin farkında.

Bakınız Ak Parti 31 Mart 2019 ve 23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerini Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun üstüne haksız bir şekilde yüklendiği ve ayrıştırıcı dil kullandığı için kaybetti.

Rahmetli Erol Olçuk'tan sonra yapılan reklam çalışmaları halktan çok kopuk.

23 Haziran seçiminden önce Ekrem İmamoğlu'nun özgeçmişine 3 satır yazıp Binali Yıldırım'a 5 sayfa özgeçmiş yazmak ile halkın gönlüne giremezsin.

Ben seçim öncesi Ak Parti idarecilerine siz sanki seçimi nasıl kaybederiz diye çalışıyorsunuz dedim ama beni anlayamadılar.

Bakınız demedi demeyin piyasada ciddisorun ve sıkıntılar var.Üstüne üstlük Ak Parti Ankara'da Mansur Yavaş'ın ,İstanbul'da da Ekrem İmamoğlu başarısız olsun ki seçmen bizim kıymetmizi anlasın ve biz ilk seçimde yeniden kazanıp 25 yıl daha İstanbul'u yaönelim'in hesabını yapıyor.

Bu imkansız değil ama özel çaba gösterelm de CHP adayları halka hizmet götüremezsin ve bizi arasınlar derdinde. Samimi olmazsanız halk sizi cezalandırır.

Mansur Yavaş'ta Ekrem imamoğlu'da GAVUR'un evladı değil. Onlar da bu ülkenin evladı. Hükümet samimi olarak adil bir şekilde İstanbul ve Ankara'nın haklarını verirse yani halkın destek verdiği bu iki adayı cezalandıracağım diyerek halkı mağdur ederse ilk seçimde baraj altı kalır.

Artık Malatyan'nın Kale ilçesinin Kıyıcak böyündeki komşum YOUTUBE kanalımızda anında İstanbul'daki gelişmeleri en kral siyasetçiden daha yakın takip ediyor. Türkiye artık eski tek kanallı TRT döneminde değil baylar...

Hiç kimse bundan sonra 3/5 televizyon veya gazete sahibini güdümümüze aldığımız zaman diğer adayların sesini kimse duyamaz diye düşünmesin YOUTUBE kanalımızda 1 günde sadece tek videomuz 3 milyondan fazla izleniyorsa herkes bu mecrayı dikkate almak durumundadır.

Bu tür durumlar Ak partiye yarar değil zarar getirecek…

Bakınız 23 Haziran seçimine 2 gün kala Ak Parti ne yaptı Abdullah Öcalan’ın mektubu olduğunu söyledikleri çalışmayı yaydılar.

Kırmızı Bülten ile aranan Osman Öcalan’ı TRT’de konuşturup HDP'nin CHP adayına oy vermemesini söylediler.

Ne oldu ? Hiç de iyi olmadı. HDP li seçmen kendi özgür iradeleri ile oylarını CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na verdiler.

Bu hesap yanlış ve sakattır

Bu yollar etkili olmayınca bu kez de bari Belediyeye bağlı şirketlerin müdürlerini biz atayalım başkan başarılı olmasın 5 sene sonra yapılan seçimi yine biz kazanalım hesabı yanlış ve sakat bir hesaptır.

Düşünsenize İBB’nin 82 bin çalışanı var. Bunun % 90’ı bağlı şirketlerde çalışıyor. Bu bağlı şirketlerin yaptığı veya yapamadığı şeylerin bedelini İBB başkanı ödeyecek ama atamasını İBB Meclis üyeleri yapacak.

Ak Parti açık ve seçik bir şekilde diyor ki EY İMAMOĞLU biz allem ederiz kallem ederiz seni İBB de iktidar etmeyiz diyor.

Seçmen bu ucuz ve modası geçmiş numaraları yemez. Allah korkusu olan adalet duygusu zedelenmemiş hiçbir Ak Partili oh ne de güzel oldu diyemez bu duruma.

Çıkarıldığı söylenen bu madde hemen iptal edilmeli ve daha önce nasıl olduysa aynı şekilde bağlı şirket genel müdürlerinin ataması eskiden olduğu gibi yapılmalıdır.

Eğer Ak Parti idarecileri başkanın tek başına bağlı şirket müdürü atama kararı vermesi hatalı Meclisin karar vermesi daha doğru olur diyeceklerse peki bugüne kadar yapılan atamalara ne diyeceğiz ?

İmamoğlu veya başka bir Belediye başkanı bu durumu kabul ederse bittiğinin işareti olmaz mı ?

Canlı Yayından neden korkuyorsunuz

Ak Parti İBB meclis üyelerinden bazılarının İBB meclis toplantıları basına kapalı olsun ve CANLI yayın olmasın dedikleri ile alakalı bazı bilgiler kulağıma geliyor.

Bir önceki dönem Ak Partili İBB başkanı Mevlüt Uysal Başakşehir ilçe belediye meclis toplantılarında basının yayın yapmasını yasaklamıştı. Fotoğraf çekmek bile yasaktı.

Aynı akıl neden İBB 'de de bu durumu yapmasın ? Ancak halkın arkasında halka rağmen iş çevirmek isteyenler bedelini ağır öderler.

Eğer bu iddia da doğru ise demedi demeyin 2020 yılında olacağı konuşulan erken seçim daha erken olabilir ve Ak Parti baraj altı kalır.

Ak Parti tarih sahnesine gömülmemek için açık olmalı ve saamimi olmalı aksi halde işler daha da zorlaşabilir demedi demeyin.

Ak Parti kurmayları İstanbul seçim sonuçlarını iyi tahlil eder biz nerede hata yaptık sorusnu kendilerine sorar ve sağlılı bir cevap bulurlarsa siyasette bir dönem daha olur aksi halde "bye bye hapiness"

İstanbul seçim sonuçları ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun...

İstanbul Times / Hüseyin ÇETİNER - 2 Temmuz 2019