Ocak Ayı 1.ve 2.Oturumlarında Basın Binaya Alınmadı

Belediye başkanı olduğu günden bu yana  29 Mart 2009 dan bu yana Basın mensuplarının görevlerini yapmasını engelleyen tavırları ile  bilinen Başakşehir Belediye başkanı Av.Mevlüt Uysal bu sefer de Meslektaşımız Zerrin Eroğlu’nun sahibi olduğu Zer Parola Gazetesi temsilcilerini Belediye Meclis toplantısının yapıldığı Bahçeşehir ‘deki binaya aldırmadı.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Zerrin Eroğlu Gazetemize şunları söyledi


İBB dahil bir çok ilçe belediyesi basın mensuplarının meclis toplantılarını takip etmelerini isterken Başakşehir’in anlamsız bir şekilde yasal dayanak  ve gerekçe göstermeyerek bugüne kadar meclis toplantısına giriş izni veriyordu.


Ancak toplantı başladıktan sonra  fotoğraf ve kamera çekimine izin vermiyordu. Ocak ayı meclis toplantısını takip etmek için Bahçeşehir deki Belediye binasına gidince bu seferde bizi binadan içeri almadılar.


Başakşehir Belediyesi 2016 yılı Ocak ayı meclis görüşmelerinin birinci oturumunu takip etmek, halkın haber alma hakkına sahip çıkabilmek ve gerçekleri kamuoyuna taşıyabilmek için gidince binadan içeri alınmadık. 

Bu sefer 8 Ocak 2016 da yapılan ikinci oturum için  bir kez daha meclis toplantısının yapıldığı yere gittik.


Bu sefer de kapıda otuz kişiye yaklaşan güvenlik ekibi ile karşılanıyoruz. Akdeniz Güvenlik Şirketi'nin Saha Amiri adımlarımızın önünü kesiyor ve Pazartesi gününden kalan ''Yasak beyim'' türküsünü bir kez daha dillendiriyor. Sebep soruyoruz ''Yukarıdan kesin talimat var''. 


Yukarısı kim diyoruz ''Bu konuda maalesef açıklama yapamıyoruz.''


Burası kamuya ait bir bina vatandaşı nasıl içeri almazsınız diyoruz ''Zorluk çıkarmayın alamıyoruz.''


Elinizde resmi karar, ya da gerekçeli bir evrak var mı ''Biz denileni yaparız, başka bir şey bilmiyoruz.'' Cevabı ile zorba bir şekilde içeri alınmadık.

Başakşehir'de Komedi Devam Ediyor

 
(Oyunda 2.PERDE)

Yer               : Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir Hizmet Binası

Tarih             : 08 Ocak 2016

Saat              : 17.00

Konu                : Başakşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Ocak Ayı 2.Birleşim Toplantısı

Görevimiz        : Gazetecilik

Suçumuz          : Gazetecilik

Uygulama         : Basın Mensuplarını Meclis Salonuna Almama-Kamu Görevini Yaptırmama

Gerekçe             : Yok

Yasal  Dayanak  : Yok

Resmi Açıklama : Yok


Ak Parti İstanbul il başkanlığı ve genel merkez Mevlüt Uysal ‘a bir şey söylesin artık


7 Yıldır Başakşehir’de antidemokratik bir şekilde Basın mensuplarına karşı anlaşılmaz bir şekilde kanunsuz olarak yasaklar uygulayan Belediye başkanı Av.Mevlüt Uysal  antidemokratik uygulamaları son bulmalı.                                                                                                            

Başkan ve yardımcısı  Bedri Sinangül, Yapılan bir çok haberi yargıya taşıdı.Yargı  her seferinde haksız olduklarına karar verdi. Basın görevini yapıyor diye açtıkları bütün davaları kaybettikleri halde yasaklarına devam eden bu anlayış son bulmalı.


Zer Parola gazetesi ve haber sitesi Belediye Meclis üyelerinin Dubai’ye yaptıkları seyahati eleştirdikleri için meslektaşımız Zerrin Eroğlu ve çalışma arkadaşlarına karşı yapılan haksız ve hukuksuz Belediye binasına alınmama konusu ile alakalı Cumhuriyet  savcıları ve Ak Parti yöneticilerini göreve davet ediyoruz.


Başkan Uysal her şeye evet diyen bir basın istiyorsa bu Başakşehir’de mümkün değildir.


Meclis toplantısında çok  kamuoyunun bilmesini istenmeyen konular mı güdeme geliyor ki basın’a  sürekli yasak üstüne yasak geliyor.

Birileri başkan’a yeter demezse bu seferde Başakşehir’de muhalif medya istemiyorum demeyeceğine dair hiçbir garantimiz yok. Bugün e kadar yaptığı her şey de yanına kâr kaldığı için ilçe sınırlarında muhalif medya istemiyorum demesi an meselesidir.

Başakşehir’e yazık oluyor…

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim