Ramazan Birlik ve beraberlik ayıdır ama başkan  ayrımcılıkta sınır tanımıyor

Seçildiği günden bu yana kendisi hakkında tarafsız özgür ve haber değeri olduğu mahkemelerce onaylanan  haber yapan  gazete ve gazeteciler hakkında ramazan günü ve bayrama günler kala ayrımcılık yapan başkanın bu davranışı gazeteciler tarafından olumlu değerlendirilmiyor.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Başaşehir Belediye Meclis toplantısında basına saldırı oldu aradan 16 ay geçti başkan halen bir açıklama yapmış değil

Belediye’ye giren herkesin can ve mal güvenliğinden sorumlu olan başkanın kendi gözü önünde saldırıya uğrayan basın mensubu tam teşekküllü hastanede rapor aldığı halde başkan ve bir temsilcisi halen geçmiş olsun dileği iletmemesi de başkanın ne kadar KİNDAR olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.  

Bu kin  niye başkan  ?

Mevlüt Uysal’ın hakkın da sayısız dava açtığı ve hepsini kaybettiği gazeteci yazar Hüseyin Çetiner şunları söyledi “ Mevlüt Uysal ‘ın çalışmaları hakkında binlerce olumlu haber yaptık.

Bunun yanında zaman zaman yapılan yanlışları  da haberlerimize konu yaparak kamuoyunun haber alma hakkını sağladık. Yaptığımız tarafsız ve bilgi amaçlı haberlerimizi beğenmeyen  belediye başkanı  hakkımızda sayısız  dava açtı.

Yıllarca  mahkemelerde bizi uğraştırdı. Ancak sonuçta adalet yerini buldu ve yapılan bütün davalar basın özgürlüğü kapsamında  değerlendirilip açılan bütün davaları biz kazandık.

Başkanın  demek ki biz hatalıyız deyip  düşmanca ve kin güden davranışlarını  terk etmesi gerekirken  birkaç gün önce kendisine  karşı  hiçbir eleştirel haber yapmayan az sayıdaki basın mensubu ile iftar da bir araya geldi. 

Şimdi de yandaş gazetecilere bayram ilanı vererek kin güttüğü ve beni eleştirel haber yaparsanız her yerde  size engel çıkarırım mesajı vermek için bir takım çalışmalar yapıyor.

Ama bu doğru ve  haklı olduğunu göstermez. Örnek vermek gerekirse Başakşehir’in en eski gazeteleri olan İstanbul Times ve Başakşehir Tımes’ı biz çıkarıyoruz.

Eğer işini doğru yapan basın mensupları  için ayrım yapıyorsa bunu başkana sormak gerek diyen gazeteci yazar Hüseyin Çetiner sözlerini şu şekilde tamamladı,Biz okurlarımıza doğru ve tarafsız haber vermekle görevliyiz.Başkanın bizi iftara davet edip etmemesi ve bayram ilanı verip vermemesi bizi çok bağlamıyor,neden basın mensupları arasında çirkin bir ayrım yaptığını da Başkan Uysal’ a sormanız gerek” dedi.

Başkan bizi etkinliklere davet etmeyerek ve ilan vermeyerek ayrımcılık yapmanız sizi küçültür

İstanbul’da sizin dışınızda 38 ilçe belediye başkanı var. Hepsi ile gayet iyi ilişkiler içindeyiz.Sizin bizi iftara davet etmeniz veya etmemeniz bizim için bir anlam ifade etmez ama sizin kin gütmeniz bir başkana yakışmaz.

Kadir gecesi ve bayram ‘a sayılı günler kala yapılan ayrımcılık ve yandaş gazetecileri kayırmanızın adil ve doğru olmadığını kamuoyuna  duyurmak isteriz.

Kaynak:İstanbul Times Haber  Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim