Başakşehir Bültenine hep beraber göz atalım…

Başakşehir Bülteni isimli yayının Ağustos ayı sayısı (77.sayı) sında  Başkandan kısmı ile tam sayfa bir önsöz başkan tarafından yazılmış ve imzası atılmış. Dikkatli  bir şekilde inceledğiniz zaman Halkımıza bu kötülüğü yapanların TSK içine sinsice sızmış FETÖ /PDY üyeleri tarafından yapıldığına dair tek kelime bir bilgi yok. Yazının bir yerinde de “…kahraman ordumuza sızmış bir gurup isyancının başlattığı bu alçakça teşebbüs “…  Türk Dil  Kurumu Sözlüğüne baktığınız zaman isyancının tarifi şu şekilde veriliyor”


Sıfat Başkaldırıcı
"Devriyeler, isyancılara silah götüren bedevileri yakalamışlar
."

İsyancı tarifi 15 Temmuz 2016 gecesi yapılmak istenen çirkinliğin yanında hafif kalıyor. Toplum nezdinde isyancı daha çok yapılan hata ve yanlışlara karşı isyan eden kişi olarak algılandığı biliniyor başkanın neden daha sert ve ağır ifadeler kullanmadığı merak konusu oldu. Yada Ak Parti İl başkanı Dr.Selim Temurci, Başbakan ,İBB başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş, Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık kullandığı FETÖ terör örgütü ibaresinin neden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından kullanılmıyor ?

Bültenin 6.ve 7.sayfalarında” Türkiye Milli İrade Nöbetinde, Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı başlığı ile 2 tam sayfada yine FETÖ ile alakalı tek kelime yok

8.ve 9.sayfalarda “Direnişe Koşan Başakşehirliler Yaşananları anlattı”  başlıkları ile verilen iki sayfada halkımıza bu acıyı yaşatanların Pensilvanya da bulunan zatın ordu içine sızmış hainleri olduğu yazılmıyor.

10.11.12,13sayfalarda ise “Milli İrade Kahramanları Başakşehirlilerle Buluştu” başlığı ile verirken DÖRT sayfada Darbe girişiminde bulunanların kim olduğu yazılı değil.

14.15,16,17,18,19,20,21,22 ve 23.sayfalarda ise konuşmacıların can alıcı ifadeleri haberde verilmiyor…

Biraz bilgi verelim bu bülteni  hazırlayanların ve onay verenlerin FETÖ’yü ne kadar korudukları  ortaya çıkacaktır.

Ak Parti İstanbul il Başkanı Dr.Selim Temurci Darbecilerle yüz yüze gelmiş hayatının en acı ve kahredici olayını yaşamış bir kişidir. Bir çok konuşmasında bu kötülüğü halka yapan FETÖ /PDY örgütü ile alakalı sert ifadeleri olduğunu biliyoruz. Ancak Başakşehir Bültenine giren ifadelerin hiç birisinde FETÖ ile alakalı tek kelime yine yok. Eski Vekil Gülay Dalyan’ın ifadesinde de malum örgüt ile alakalı tek kelime yine yok.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner her yerde bu örgütün adını vererek sert şekilde eleştiren bir vekil olduğu halde görüşleri içinde örgütün adın küçücük bir şekilde geçiştirilmektedir.

Şair Dursun Ali Erzincanlı’nın verilen görüşünde de Örgütün adı geçmiyor.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Mustafa Şentop ‘un konuşmasının içinde sadece yine örgütün adı  dostlar pazarda görsün üründen minicik verilmiş.

Yazar ve televizyon programcısı Prof.Dr.Mustafa Karataş hoca Bağcılar, Zeytinburnu meydanları başlat olmak üzere bir çok yerde yaptığı konuşmalarını bizzat dinledik. Ülkemize bu acıları yaşatan ve 240 vatandaşımız şehit ettiren paralel örgütün elebaşısı için bilimsel ve yaşanmış olaylardan bahsediyor ancak bu bülten de Karataş hoca’nın yaptığı yorum kısmında FETÖ/PDY ile alakalı tek kelime yok. Oysaki Karataş hoca her yerde en sert şekilde bu oluşuma ateş püskürtüyor.

Grup Yürüyüş’ün açıklaması kısmında da ülkemizin başına bu belaları örenin kim olduğu ile alakalı isim yok.

Ak Parti Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş’unda açıklamasında FETÖ adı geçmiyor. Sanatçı Uğur Aslan ve Sunucu Bekir Develi’nin,yazar İsmail Kılıçaslan’ın ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat’ın açıklamasında da örgütün adı neden Belediye büteninde yok.

Başakşehir Parti teşkilatlarından “Darbeye Hayır Mesajı” sayfa 24 ve 25  de de FETÖ adı yok

Başakşehir Kent Konseyi Başkanı Zeki Ertürk ile yapılan 26.27.ve 28.sayfada ki söyleşi de de her nedense bu darbe teşebbüsünü yapanın kim olduğu ile alakalı da bir ifade yok.


Başkan Uysal Milli İrade Gazilerini Ziyaret etti Sayfa 30 ve 31

Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın Gazileri hastanede ziyaret ederken bile bu durumun oluşmasına kimin vesile olduğunu ifade etmemesi gazete olarak bizim  dikkatimizden kaçmadı. Bültende kullanılan dilin özellikle başkanın isteğimi olduğu yoksa derginin editoryal yapısının bir tercihimi olduğu da merak konusu oldu.

Bültenin diğer sayfalarında geçen ifadeler öncekilerden farkı değil. Başbakan Binali Yıldırım’ın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin başına bela olmuş bulunan ve adına FETÖ/ PDY denilen örgütün TSK içine sızmış elemanlarınca 15 Temmuz 2016’da girişilen darbe teşebbüsünden sonra halkın % 98’i bu oluşuma karşı sert bir şekilde tepkisini ortaya koyarken Başakşehir Ak Parti Belediye başkanı olan Av.Mevlüt Uysal’ın başında bulunduğu Başakşehir Belediyesi tarafından 7 yıldır çıkarılan Başakşehir Bülteni isimli yayının sahibi konumunda olan başkanın adı konulmamış bir şekilde ülkemizi karanlık bir geleceğe sürüklemeye çalışan oluşuma açık ve net bir şekilde tepki koyamayan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’dan kamuoyuna bir açıklama yapmaya davet ediyoruz.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim