Göreve geldikten sonra bu görevde uzun süre kalamayacağını her fırsatta belli eden Mevlüt Uysal, toplam değeri 12 milyar 859 milyon lira olan 6 metro hattı ihalesini iptal etti. Üstelik bu metro hatlarından ikisi, Belediye Başkanlığı yaptığı Başakşehir’e yapılacak metro hatlarıydı. Mevlüt Uysal 969 milyon 114 bin 610 liralık Başakşehir-Kayaşehir metrosu ve 3 milyar 49 milyon 994 bin 729 liralık Mahmutbey-Bahçeşehir metrosu ihalelerin iptal etme kararı aldı.

Bilindiği gibi Başakşehir’imizin yeşil alanlarının yok edilmesi ve ulaşım sorunu en başta gelen problemlerimizdir. Başta Bahçeşehir 1.Kısım ve 2.Kısım mahallelerimiz olmak üzere tüm mahallelerimiz 20 yıllık, artık günümüz nüfus ve yapılaşma şartlarına uyum sağlamayan toplu taşıma güzergah ve hatlarını kullanmaktadır. Kendi mahallesinden ilçe merkezine gitmek için paralı otoban kullanmak zorunda kalan ilçe halkımız toplu taşıma konusundaki taleplerini gerek yerel yönetimlerde gerekse genel idareye defalarca kez iletmişlerdir. Bu bağlamda bölge halkı yıllardır süregelen metro talepleri tam karşılanacakken şimdi Başakşehir’de yıllarca Belediye Başkanlığı yapmış Mevlüt Uysal’ın Başakşehir’e ulaşacak metro ihalelerini iptal ettiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

İstanbul halkı için şok etkisi yaratan bu metro ihalelerinin iptali kararı, Mevlüt Uysal’ı yakından tanıyan Başakşehir halkını hiç şaşırtmamıştır. Daha öncede Başakşehir halkı defalarca kez Mevlüt Uysal’ın bu ve benzeri yerel yöneticilik anlayışı ile bağdaşmayacak tutumlarına şahit olmuştur. İlçemizde belediye başkanlığı yapmış bir kişinin, kendi ilçesinden bile bu kadar kopuk olması, şaibeli ihaleler ile yeşili yok eden tutumu ile tanınması bile Mevlüt Uysal’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolunda bir mani olarak görülmemiştir.

Yerel yöneticilik meziyetlerinden uzak, yeşil alanlara beton dökme, gökdelen dikme odaklı şehirleşme anlayışı, halkın taleplerine kayıtsız kalma temelli idarecilik, kısaca kara düzen yöneticiliği son bulmalıdır. İnsana, doğaya saygılı, kaliteli ve huzurlu bir şehir yaşamı için Cumhuriyet Halk Partisi tüm il ve ilçe örgütleri ile İstanbul’un ve Başakşehir’in idaresine hazırdır.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim