Özgür Karabat Sözünü tuttu

CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Adayı Özgür Karabat, büyük bir vefa örneğine imza attı. 2014 yılında belediye başkan adayı olduğu Başakşehir'i unutmadığını, gönlünden çıkartmadığını ve kendisine güven adayan kitleleri asla yalnız bırakmayacağını kanıtladı.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Yerel seçim sürecinde halka ön koşulsuz kardeşlik sözü veren, Başakşehir'in menfaatlerini korumak adına sınırsız emek koyacağını ifade eden ve ''O, hepimizin kardeşi'' sloganıyla imaj devrimi gerçekleştiren Karabat, düzenlediği basın toplantısı ile Başakşehir Belediyesi yönetimini ve Başkan Mevlüt Uysal'ı kelimenin tam anlamıyla köşeye sıkıştırdı.

Toplantının adresi Bahçeşehir Şark Sofrası'ydı. 24 Ekim 2015 Cumartesi sabahı gerçekleşen organizasyona çok sayıda ulusal ve yerel basın temsilcisinin yanı sıra CHP Başakşehir İlçe Başkanı Kazım Özeren, CHP Başakşehir Belediyesi meclis ve yönetim kurulu üyeleri de güçlü katkı sağladı.

PROFESYONEL YORUM

Toplantı akışı, bülten formatında dizayn edilen ve sunum öncesinde basın mensuplarına servis edilen 16 sayfalık gazete içeriğinde özenle sıralanmıştı.  Sinevizyon görselleri ile desteklenen açıklamalar, belgeler, deliller, tespitler ve şok gerçeklerle donatılan başlıklarla ilgi, merak ve motivasyon yarattı.
Her cephesiyle, profesyonel perspektifte hazırlandığı belli olan konsept, medya sorumlulularının gündemi dikkatle ve eksiksiz takip etmesine fayda kattı.

MEVLÜT UYSAL VE ÖTESİ

Özgür Karabat konuşmasına, Ankara Barış Mitingi'nde yaşamını yitiren vatandaşlara, vefat eden ünlü gazeteci Çetin Altan'a, aramızdan ayrılan usta sinema sanatçısı Yılmaz Köksal'a ve hayata gözlerini yuman MHP Başakşehir eski İlçe Başkanı Aytekin Horasan'a atfettiği saygı ifadeleriyle başladı.

MAZİYE BİR BAKIVER

''Mevlüt Uysal ve Ötesi'' başlıklı dosyada Uysal'ın Madımak katliamı sanık avukatlığına, Türgev kurucu yönetim kurulu paydaşlığına vurgu yapan Karabat, 1998 yılında Erdoğan'ın büyük oğlu Ahmet Burak Erdoğan'ın özel aracıyla Şişli'de karıştığı ve TRT ses sanatçısı Sevil Tanürek'in ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili soruşturmada, Burak Erdoğan'ın suçsuz kalması için görevlendirilen hukuk timinin içinde Mevlüt Uysal adının geçtiğine parmak bastı.

Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağının kaldırıldığı 2003 Ara Seçimleri sürecinin anımsatıldığı açıklama metninde, Siirt seçim koordinasyon merkezinde gece gündüz çalışan iki ismin Mevlüt Uysal ve Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel olduğu anlatıldı.

2004 yılında kurulan, merkezi Fındıkzade'de bulunan Sıcak Yuva Vakfı'nın homojen yapısına da değinen Karabat, vakfın Mütevelli Heyeti'nde yer alan Mevlüt Uysal ve Nurettin Ertemel'in dirsek temasına bir gönderme daha yaptı. Karabat, Nurettin Ertemel'in kardeşi Avukat Yusuf Ertemel'in yanı sıra medya patronu Ethem Sancak'ın da aralarında bulunduğu seçilmiş bileşenlerin enteresan bağlarını yorumladı.

Uysal'ın 2013 senesinde düzenlenen ''Çocuk Çalıştayı''nda gerçekleştirdiği konuşmadan özet kesitler sunan Özgür Karabat, ilçedeki yoksul çocuklar için kılını bile kıpırtmayan bir zihniyetin vakfı sadece finansal havuz olarak kullandığını, Başakşehir'de konut projesi yapmayı düşünen firmaların Sıcak Yuva Vakfı'nın sıcak koridorlarından geçmek zorunda bırakıldığını gündemine taşıdı.

HARAM ÖLÇERİNİZ VAR MI?

Başakşehir Belediyesi 2016 Mali Yılı Bütçe değerlerinin ve Performans Programı kriterlerinin analiz edildiği bölümde toplantının temposunu biraz yükselten Özgür Karabat, başlıca şu detaylara dikkat topladı;

MEVLÜT UYSAL YALAN SÖYLÜYOR

''09 Ekim 2015 Cuma günü gerçekleşen Başakşehir Belediyesi bütçe görüşmelerinde söz alan Uysal, 500 Milyon lira seviyesine rahatlıkla taşıyabilecekleri 2016 yılı bütçesini bilinçli olarak 469 Milyon sınırında tuttuklarını, Anadolu'da faaliyet veren küçük ilçe belediyelerinin gittikçe artan yardım taleplerine muhatap olmamak için bu yolu başvurduklarını ifade etti. Hatta, Türkiye'nin tek komünist partili belediyesi Tunceli Ovacık Belediye Başkanı'nın bile Başakşehir Belediyesi'nden destek ricasında bulunduğunu belirtti.

KOMÜNİST BAŞKAN SERT TEPKİ VERDİ

Arkadaşlarımız Tunceli Ovacık'ın Türkiye Komünist Parti'li Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nu telefonla aradı.
Başkan'ın konuyla ilgili görüşleri Mevlüt Uysal'ın yalancılığının ispatıydı;

''Sevgili dostum; Ben 2014 yerel seçimlerinde %36.1 oy oranı ile seçilmiş komünist bir belediye başkanıyım. Vatandaşımız bize destek verirken ne yapmamız değil, ne yapmamamız gerektiğini ödevleyerek sorumluluk yükledi. Biz adam kayırmayız, erdemli tavrımızı bırakmayız, dürüstlüğümüzden geri kalmayız.
Yolsuzluk, hırsızlık gibi şeref yoksunu aksiyonlarla anılmayız.

Beşbin kişilik Ovacık'ta hemen tüm belediye faaliyetlerimiz gönüllülerin oluşturdukları sivil katılımla pratiğe dönüşür. Bir yoldaşımız belediye otobüslerimizin yıllık yakıt parasını rızasıyla ödeyip omuz verir, diğer kardeşimiz tarım alanlarımızda ekip biçme işlerinde alın terini yüceltir.

Biz, değil Mevlüt Uysal'dan, Akp etiketli hiç bir kurum, kuruluş ve organizasyondan yardım talep etme onursuzluğuna düşmeyiz. Mevlüt Uysal sefil bir yalanın mimarlığını yapmış. Komünist felsefeyi sıradanlaştırmak, yavanlaştırmak ve karalamak adına kurgulanmış bir iftira senaryosuna kalkışmış.
Elinde yardım talebimize ilişkin bilgi, belge varsa çıkarsın.

Eğer yoksa, söylev çektikleri kul hakkının lugattaki karşılığına dikkatlice baksın. Hepsi yalan. İnanmayın.''


BÜTÇE KARANLIK KUYU

---Vergi tahsilat oranları yıldan yıla düşüyor.

---Gölet için yeri göğü inleten Mevlüt Uysal, Gölet'e bütçeden tek kuruş pay ayırmamış durumda. 2 Milyon küsür lira iki adet park yapımı ve 36 Milyon lira ilçedeki mevcut parkların bakım onarımı.

Sormak istiyoruz, bünyesinde bu kadar düzenli site barındıran Başakşehir'de 36 Milyon lirayı hangi parklara harcayacaksınız?
---İBB, 2009-2014 yılları arasında Başakşehir'e 3 Katrilyon 356 Trilyon liralık kaynak aktardı. Buna rağmen Başakşehir Belediyesi borç batağından kurtulamıyor.

---Bahçeşehir Spor Merkezi işletmesi için geçen yıl 4 Milyon lira sınırlarında gezinen pay bu yıl 10.5 Milyon liraya fırladı. Tesiste ne değişti, ne eklendi, ne yenilik yapıldı?

---Özel güvenlik hizmeti için 9 milyon 500 Bin lira gibi devasa bir rakam söz konusu.
Bu parayı 28 noktada görev yapacak toplam 162 güvenlik görevlisine ödeyeceğiz. Aylara bölündüğünde karşımıza bir özel güvenlik görevlisi için 4.834 lira maliyet çıkıyor. Bu tutarlarda maaş alan personel olmadığına göre aradaki fark taşeron şirkete gidiyor. CHP'nin taşeron sistemine karşıtlığının haklılığı sergileniyor..

---469 Milyon liralık bütçenin gelir kısmında 168 Milyon lira gayrimenkul satış geliri var. Yani gelirlerin %36 sı. Bu çok önemli bir gösterge. Ya satılacak arsa biterse?

---İlçedeki yedi bilgievi için bu yıl 13 Milyon 485 Bin lira pay ayrılmış.

Beş yıl boyunca bilgievlerine harcanan para 60 Milyon lirayı geçiyor.
Burada eğitim alan öğrencilerin sınav kazanma başarı yüzdelerinde hüsran görülüyor. Demek ki paralar boşa gidiyor.

---Bakmer, Kadın Aktivite Merkezi gibi saçma bir organizasyon.

Kayıtlı kadın 1700 civarı. Aktif katılımcı 100 kadar. Faaliyetler pilates ve zumba.
1 Milyon 200 Bin lira bütçeden ayrılan para.

---35.5 Milyon lira ulaşım bütçemiz var. Bu parayla tahmini 1050 kişiyi pikniğe götüreceğiz, cenazelerini memleketlerine nakledeceğiz. Toplasak 5 Milyon lira etmez. Geri kalıyor 30 küsür milyon lira. Belediye bu parayı şehir içi ulaşım bütçesi olarak harcayacak. Bir aracın kilometrede 0.4 kuruş yakıt tükettiği var sayılırsa, kaç tane araçla, kaç kilometre yol yapılacak?

---Alacak takiplerimiz için 1 Milyon 400 Bin lira Hukuk Masrafı ayrılmış.
Bu kadar parayla ne kadarlık alacağımızın peşine düşeceğiz öğrenmek istiyoruz.

---Ramazan ayında iftar şovlarını sürdürürken, Alevi vatandaşlarımızın Muharrem ayını çevrimdışı bırakmış durumda.

---Belediyemiz reklam aşığı. İlçedeki tanıtım faaliyetleri için 9 Milyon 250 bin lira harcayacağız. Personelik kendi arasındaki iletişim, yönetişim ilişkileri için ise 2 Milyon 100 bin lira masrafa kalkışacağız.

---150 binek aracımız ve çok sayıda müdürümüz var. Müdürlerin bazıları kadroda ama fiilen görünmüyorlar. Müdür başı kaç araçla çalışıyoruz acaba?

ENGELLİLER İÇİN YAŞAM ZOR

Mevlüt Uysal, engelli kavramını sadece fiziksel engelli grubuna indirgemiş durumda. Başkan için görme engelli ve işitme engelli vatandaşlar hayatlarından memnun. Engellilere yönelik hizmet için 550 Bin lira ayrılmış.

Ancak, bu paranın 200 Bin lirası Engelliler Günü kutlama etkinliklerine yönelik.

Yani belediyenin bangır bangır reklam şovu.

Geri kalan 350 bin lira tekerlekli sandalye alımı, tamiratı tanımlı.

İlçemizde engellilerin ibadet edebilecekleri cami yok.

Ekipman ve donanım eksiklikleri göze çarpıyor..

Engelli rampalarımız standart dışı, dik, kullanışsız.

Mall of İstanbul'a tek başına gitmeye kalkışacak bir engelli vatandaşın yerine kendimizi koyalım. Başarabilen varsa hep beraber alkışlayalım.
Kaymakamlık binasında engelli asansörü yok. Engelli yurttaşımız birinci kata kadar gelebiliyor. İkinci katta görev yapan Kaymakam'la görüşme yapabilmesi için Kaymakam'ın bir alt kata inmesi gerekiyor.

RESNELİ KURU GIDA HALİ

TOKİ, Rami Kuru Gıda Hali esnaf kooperatifi ile el sıkışıyor. Daha evvel yedi kere yer değiştiren Rami Kuru Gıda Hali'nin Kayaşehir'e taşınması konusunda anlaşmaya varılıyor. Yanıbaşına da bir konut projesinin yapılacağı duyuruluyor. Hal esnafı talep edilen parayı yatırıyor. Resneli civarında bir parsel proje için ayrılmışken Mevlüt Uysal konuya el atıyor. Bölgedeki küçük ölçekli toprak sahipleri ile anlaşmazlığa düşüyor, mahkemelik oluyor. TOKİ, pürüzün çözümü için çareler ararken, parselin tapudaki şuyulandırma değerleri ile oynandığını tespit ediliyor.
Tapu kayıtları yeniden revize ediliyor. Planlar yenileniyor.

SOFA GÜMLEDİ

Sofa Bahçeşehir projesi Gül İnşaat ile Başakşehir Belediyesi'nin hasılat paylaşımı modeli ile ortaklık yaptığı bir yatırım. CHP'li İBB meclis üyeleri, nazım imar planlarına itiraz ediyor. Dava açılıyor. Bilirkişi raporları CHP'nin şikayetlerini ve itirazlarını haklı buluyor. Mahkeme kararının gelmesinin ardından Sofa'yı ve Mevlüt Uysal'ı zor günler bekliyor.

UYSAL & MEDİPOL İKİZ KARDEŞ

Medipol Hastanesi'nin sahibi Fahrettin Koca. Erdoğan'ın aile doktoru. Bu yakınlığının meyvesini Beykoz'dan, Unkapanı'ndan, Bağcılar'dan gelen kıyak kamu malı devirleriyle pekiştiriyor. Medipol İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'ne isim sponsoru oluyor. Bu sponsorluğun tüm getirisini Mevlüt Uysal sömürüyor. İlçedeki amatör spor kulüplerine yıllık 150 bin lira gibi sembolik bir destek ayıran Uysal, Medipol için Bahçeşehir'de bir parsel düşünüyor. 455 Ada 1 Parsel. Yer TOKİ tarafından ''Belediye Hizmet Alanı'' fonksiyonuyla Başakşehir Belediyesi'ne tahsisi yapılmış bir alan. Tapuda şerh var. Satılamaz, bölünemez, devredilemez, kısmen pay verilemez. Uysal bu şerh içeriklerine rağmen arsayı Medipol'e vermek için canla başla çalışıyor. Ancak tapu notları nedeniyle başaramıyor.
Sonuca ulaştığı an Medipol'ünBahçeşehir hediyesi cepte bekliyor.

DEPREM BİLİNCİ SIFIR

İlçemizde deprem parkı yok, deprem timi yok, yeraltı sığınakları yok, deprem acil ulaşım planı yok, deprem konteyner envanteri yok, deprem eğitimi yok, deprem bilinci yok. Devlet hastanesi sayımız bir, ambulans sayımız iki.

ŞAHİNTEPE KANALİZASYON

İstanbul'da kanalizasyon alt yapısı olmayan tek mahalle Şahintepe.

UYSAL'IN VAATLERİ BOŞ ÇIKTI

Mevlüt Uysal'ın seçim sürecinde seçmene verdiği sözler, sunduğu vaatler karşılığını bulmadı. Kent Meydanı yapılmadı. Kadın ve Çocuk Sığınma Evi yapılmadı. Azatlı bölgesine Arkeo Park yapılmadı. Memeder'e verilen Pembe Ev sözü karşılık bulmadı. Engelli ve Rehabilitasyon Merkezi yapılmadı. Yaşlılar Evi yapılmadı. Öğretmenler Evi yapılmadı. Ve tutulmayan onlarca söz ayazda kaldı.

ŞAMLAR TABİAT PARKI'NA ÖZEL KAPI

Şamlar Tabiat Parkı, 50 bin metrekare alana yayılan geniş bir orman arazisi.
Altı kapısı var. Bir kapı Akp'liler için ayrılmış durumda.

LIVING LAB İMAJ HATASI

LivingLab için Başakşehir pilot bölge seçildi.
Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanlığı proje için 40 Milyon Dolar kaynak yönlendirdi. Netaş ve Aselsan gibi büyük şirketler Başakşehir genelinde yeni projeler denedi. Konsept, masraf açan değil, gelir getiren bir yapısal özelliğe sahip. B
una rağmen bütçemizden LivingLab işletmesi için 2 Milyon 700 Bin lira ayrılmış durumda.

DERGİ FUARI SPONSORLUĞU

Mevlüt Uysal, gençliğinde Teklif adlı dergiyi çıkarmış. Yayıncılığı seviyor.
Ancak, Sirkeci Tren Garı'nda, Dergi Fuarı'nda sponsorluk desteği verdiği yayınlar arasında ilçemizden tek örnek bulunmuyor.

KENT KONSEYİ BAŞKANI İSTİFA ETMELİ

Zeki Ertürk. Başakşehir Kent Konseyi Başkanı.   Bir dönem Başakşehir 2.Etap site yönetim başkanlığı yapmış.  Adı trilyonluk yolsuzluk davalarına karışmış. Çalışanların sigorta primlerini ödememekle ünlü. 2 ayrı tweet atmış.  Bir tanesi Atatürk'e, ilericilere ve demokratlara küfür ediyor.   Diğeri Sümeyye Erdoğan'ın namusunu savunmayan namussuzdur diye siyasal bir içerik besliyor.  Zeki Ertürk'ün Akp hayranlığı tarafsız kalması gereken Kent Konseyi Başkanı portresine ters düşüyor. İstifasını talep ediyoruz.

ÖMER DÖNGELOĞLU  TARİFELİ DUA ŞAMPİYONU

Döngeloğlu, belediyemizin başkan danışmanı. Uysal'ın eli ayağı.  Hemen her manevi programda onu görürüz. Hocamızı biraz araştırdık.  Kişisel web sitesinden organizasyon iletişim bilgilerine ulaştık.  Havadan paraya odaklı sistemin nasıl işlediğini öğrenince ağzımız açık kaldık. ''Ömer Döngeloğlu, Akp'li ilçe belediyelerinde Kültür İşleri Müdürlüğü kanalıyla, CHP'li belediyelerde ise hocamızın tavsiye edeceği dernekler kanalıyla programlara d avet ediliyor. Salonda mutlaka belediye bayrağı ve dernek flaması olması gerekiyor. Ömer Döngeloğlu'nun organizasyona katılım bedeli 3.500 liradan başlıyor.     Bu bedelin aktiviteden önce ilgili banka hesaplarına yatırılması gerekiyor.Ömer hoca, yılda 250 civarında sohbet programına katılıyor.   Bilet satılan etkinliklere ya da şahsi davetlere icabet etmiyor.
Edindiği kazançlar ne vergiye tabi tutuluyor, ne de resmi kayıtlara işleniyor.Din duygusu ticaretin ana teması olarak işlem görüyor.''
Utanç verici bu tutum karşısında istifasını istiyoruz. 

ÜNİVERSİTE ÇÜRÜYOR

Murat Hüdavendigar Üniversitesi. Fettullah Gülen çizgisindeki Merve Vakfı kuruluşunun üniversite projesi. AKP, 17-25 Aralık 2013 yolsuzluk depreminin sonrasında
Gülen cemaatini kitliyor.Kaotik ortamdan üniversite yatırımı da etkileniyor.İmalatına başlanan ruhsatlı, izinli, onaylı Murat Hüdavendigar Üniversitesi günden güne çürürken, gençlerimizin üniversite eğitimi alma hakları engelleniyor.

BELEDİYE İŞÇİLERİNE DUBLE SÖMÜRÜ

Belediyemizde çalışan işçilerin sendikl haklarının belirlenmesi için 2014 yılında Başakşehir Belediyesi ie Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile protokol imzalanıyor.
Bir önceki dönemde %20 ücret artışı alan işçilere bu kez %12 artış layık görülüyor.

Din esaslı yaşam geleneğine toz kondurmayan adalet üstadı Mevlüt Uysal, işçilerinin sömürülmesine ses çıkarmıyor.

NURETTİN ERTEMEL

Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı, Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri, Sıcak Yuva Vakfı Mütevveli Heyeti üyesi Nurettin Ertemel, semtte komşuluk ilişkilerini toparlamak, anılara iz bırakan hatıraları canlandırmak ve unutulmuş değerlere sahip çıkmak amacıyla Bahçeşehir Sohbetleri adında 12 bölümlük bir sohbet etkinliği başlattı. Oniki konuğun ardından söyleşiler almanakta toplanacaktı.
10 program sonunda proje yarıda kaldı. Ne almanak yayınlandı, ne de kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapıldı.

FİNAL

Özgür Karabat'ın yaklaşık iki saate yayılan basın açıklaması şu sözlerle noktalandı;  1 Kasım 1922 tarihinde Saltanat kaldırıldı. Padişahın yetkileri alındı.
1 Kasım 2015 tarihinde Saltanat bir kez daha yıkılacak. Zafer halkın olacak. 

 
  

Editör: TE Bilisim