Gölet’in İhalesini alan konsorsiyum’un içinde bulunan MFA firmasının  sahibi kim ?

Başkan Karabat, ilginç iddialarda  bulunarak Bahçeşehir GÖLET ‘in imar’a açılan kısmı  ile alakalı ihaleyi Alan Atmaca Group, SUNNY’nin ortağı olan MFA (Mehmet Fatih Ağgül’ün ) Fetullah Gülen’in yeğeni ile evli olduğunu söyledi.

Özgür Karabat bu ihale 17-25 Aralık’tan sonra yapıldığı halde Uysal Hükümet tarafından Terör örgütü elebaşısı olarak ilan edilen Fetullah Gülen'in yeğeni ile evli olan Mehmet Fatih Ağgül’ün sahibi olduğu MFA firmasına ihale vermesini Uysal FETÖ üyelerine destek veriyor şeklinde değerlendirmesi basın mensupları tarafından manidar bulundu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu 

Mazereti olan üç Meclis üyesi dışında hepsi toplantıya katıldı

CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyelerinden mazereti olan iki kişi dışında hepsi Belediyenin 2017 yılı performans bütçesi değerlendirme toplantısına katıldı. Toplantıda açılış konuşması yapan CHP Başakşehir ilçe başkanı Özgür Karabat bir çok ilginç açıklamada bulundu.

Toplantıda  CHP Başakşehir ve İBB meclis üyesi ve ilçe Grup başkan vekili Yeminli Mali Müşavir akademisyen Abdulhadi Akmugan, ve  CHP Başakşehir Belediye Meclis ve Bütçe komisyonu üyesi mali Müşavir Hayrettin Özbakır yaptığı konuşmada 2017 performans bütçesinin özensiz hazırlandığını , Belediye’yi yöneten kadronun kopyala ve yapıştır yöntemini bile beceremediklerini iddia etti.

Başkanın en iyi yaptığı  iş Emlakçılık

Özgür Karabat, Abdulahdi Akmugan, ve Hayrettin Özbakır’ın üzerinde birleştiği konu Belediyenin 2017  bütçesi olan 490 milyon ‘un içinde 180 milyon’un hasılat paylaşımından elde etmeyi planladıklarını ifade ederek bu da bütçenin % 40’ına tekabül ediyor dediler. 

Başakşehir Belediyesinde ihale alan firmaların FETÖ ile ilişkileri irdelensin talebi 

Özgür Karabat Şelale Park’ın ihalesini alan RE GROUP isimli firmanın hangi ihaleleri aldığı  ve kaybı ve kazancı irdelensin talebinde bulunduktan sonra bunun dışında 17-25 den sonra ihale alan bütün firmalar mercek altına alınsın FETÖ ile ilişkide olan firmalara ne tür ihaleler verildiği ortaya çıkarılsın dedi.

Living Lab’ta Ersin Pamuksüzer’e Kıyak iddiası

Living Lab demek o bölgede yaşayan insanların yaşadıkları kent ile alakalı fikir ve önerilerini yerel yöneticiler ile paylaştıkları bir platform demektir. Başakşehir Belediyesi de hep bu çalışması ile övünüyor. Buranın başına getirilen Ersin Pamuksüzer’in çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu iddiası ile hakkında açılan davada 34 yıl hapsi istendiğini iddia eden CHP Başakşehir ilçe başkanı Özgür Karabat 2017 yılı için Living Lab’a 40 milyon TL bir bütçe ayrılmış. Bu para ile ne yapacaklarını halka anlatmaları gerekir dedi.

IŞID ve FETÖCÜ Dergiler Uysal’ın Sponsor Olduğu Dergi Fuarında Sergilendi

Özgür Karabat Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın kendi ilçesinin sorunlarını gündeme getiren yerel gazeteler için hiçbir şey yapmadığını üstelik yaptığı özgür haberlerden dolayı bazı gazeteler hakkında sayısız dava açtığını, ama hepsini kaybettiği halde  kin gütmeye ve yerel gazetelere zorluk çıkarmasına rağmen sponsoru olduğu Dergi Fuarında FETÖCÜ’lerin dergisi olan Rehberlik ve IŞID’ın dergisinin tanıtıldığını ifade ederek bu çelişkiye dikkat çekti.  

Gölet’in iki kat büyüyeceği koskocaman bir yalandır

Yeni Köprünün açılması ile Başakşehir’in bir çok ara sokağı bile trafikten dolayı felç olmuş iken Belediye başkanı Uysal’ın Gölet iki misli büyüyecek demesini inandırıcı bulmadıklarını ifade etti. 2017 yılı bütçesinde yeni yol yapımı için 40 milyon TL kaynak ayrılıyorken yol bakımı için 60 milyon  TL ayrılmasının sebebini anlayamadık. Demek ki daha önce yaptığı yollar sağlam yapılmamış ki bu kadar büyük bir  bütçe ayırıyor yorumlarına neden oldu.

Bilgi Evlerinde FETÖ’cü Hocalar var iddiası

2017 yılı bütçesinde Bilgievlerine 17 milyon liralık bütçe ayrıldığını ifade eden                                       Özgür Karabat  bilgi evleri aracılığı ile eğitimde paralel yapının halen devam ettiğini iddia ederek burada öğrencilerimizin teslim edildiği kişilerin çoğunun Paralel yapı ile bir şekilde içli dışlı olduğunu yapılacak olan araştırmada görülecektir dedi.

Belediye’de Araç Sultanlığı Var

AKP İktidara geldiği zaman Makam arabaları ve lojmanlara karşı bir kampanya başlatmıştı bunları azaltacağız demişti. Ama bugün Başakşehir Belediyesinde  çalışan kadrolu personel sayısı 335 iken 128 binek araç kiralanmasının  makul olmadığını iddia eden Karabat hemen hemen personelin yarısına sanki araç kiralamış gibi bir tablo ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Bu kadar savurganlığın fazla olduğunu söyleyen ilçe başkanı Karabat ,bu yersiz ve gereksiz harcamalar Mevlüt Uysal için mübah olabilir ama bizim açımızdan haramdır dedi.                    

CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyeleri  Grup Başkan vekili Abdulhadi Akmugan Bütçe halk odaklı değil dedi

CHP Başakşehir ve İBB Meclis üyesi ve ilçe Grup başkan vekili Yeminli Mali Müşavir Akademisyen Abdulhadi Akmugan 2017 Belediye performans bütçesi ile alakalı yaptığı konuşmada  şunları söyledi ”Başkan Uysal yıllar önce söz vermesine rağmen Cumhuriyet meydanının adı var kendisi yok. Kent Konseyi Akraba-i taallukat ile dolu. Onunda adı var kendisi yok. Başakşehir ilçe olduğu günden bu yana CHP olarak 500 ‘e yakın önerge verdik ama  bunların ancak % 5’ine cevap verildi.  Oysaki belli bir süre içinde hepsine cevap verme zorunlulukları var ama vermiyorlar.  Dava açıyoruz kazanıyoruz gereğini yapmıyorlar. Altınşehir, Ziya Gökalp, Şahintepe olarak tabir edilen orta bölge mahallerimizde uyuşturucu almış başını gidiyor Belediyenin ciddi bir çalışması yok. İlçede betonlaşma had safhada. Belediye yurttaşlar arasında ayrım yapıyor. Belediye başkanı dokuz yıldır  cem evi için sorun çıkarıyor.

Biz Parti olarak halkın yararına olan her çalışmaya evet  diyoruz ama olmayanlara red veriyoruz.  2017 performans bütçesi halk odaklı olmadığı için red oyu verdik ama  ne yazık ki AKP’nin çoğunluk oyu ile kabul edildi” dedi.                                      

CHP Meclis Ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mali Müşavir Hayrettin Özbakır “Bu bütçe defolu ve sağlıklı değil”

Başakşehir Belediyesinin 2017 yılı performans bütçesini  kalem kalem inceleyen Bütçe Komisyonu Üyesi Mali Müşavir Hayrettin Özbakır da şunları söyledi .

“Mevlüt Uysal ve saz arkadaşları 2017 yılı bütçesini hazırlarken adeta bizim ve halkın zekası ile alay edercesine bir sürü hata yaptıkları kitapçığı bize verdiler.

2009’ da Belediye Bahçeşehir’den borçsuz olarak alındı. Bugün ise 604 milyon Türk lirası borcu var. Mevlüt Uysal başkan olduğu yıldan bu yana Belediye’ yi YÜZSÜZLER  listesinde çıkaramadı.

Belediye en çok geliri Bahçeşehir’de elde ettiği halde burada ancak % 17 oy aldığı için buraya Güleryüz ve hizmette aldığım oy kadar olacak demişti.  Şu an da onun gereğini yaptığını hep beraber görüyoruz .

Arsa satışları olmasaydı demek ki ilçenin 2017 bütçesi 250 milyon lira olacaktı. Satacak arsa bittiği zaman Başakşehir Belediyesi  işçi maaşlarını bile ödeyemeyecek iddiasında bulunan Özbakır başkan basireti bir idareci gibi hareket edemiyor dedi.

Muhasebecilik ilkeleri açısında bir bütçe de olması gereken hiçbir kriterin Belediyemizin 2017 bütçesinde olmadığını yaptığım incelemede gördüm.

Bütçe görüşmeleri gibi önemli bir konu için bile başkan meclis toplantısına katılmadı. Zaten yıl içinde ya 2 sefer meclis toplantısına giriyor yada girmiyor.

Başakişehir Belediyesi iflas yolunda

Belediyemizin Mali yapısını inceledim. Kısa ,orta ve uzun vadeli  borçlarda sürekli artış oluyor. Buna mukabil vergi gelirlerinde aynı oranda artış yok.

Bu gidişle bu gemi sağlıklı bir şekilde limana varamayacağını herkes görüyor.

Başkanın başarılı olduğu tek konu Emlakçılık yaparak işi götürmeye çalışması ama buda bir yerde patlayacak. Emlak vergilerini aşırı bir şekilde artırdılar bir tek cengaver  Güvercintepe Mahalle muhtarı dava açtı ve kazandı sen misin  bunu yapan dercesine muhtara savaş açan bir başkanımız var.

İlçemizde büyük oranda arazileri ve arsaları olan Ali İsmail Resne başta  olmak üzere yerlerine imar verilmediği halde yüksek vergiler talep eden belediye ile mahkemelik. Özellikle Kanal İstanbul güzergahında FETÖ mensubu bir çok kişinin yerleri olduğu ile alakalı duyumlar alıyoruz. Buralarda yerleri olan FETÖ mensuplarından vergi tahsil edilemez. Başkanımızda belirtti yeni yol yapımı için 40 bin lira bütçe  ayrılmış ama tamir için 60 bin lira bütçe ayrılmış. Bunun anlamı demek ki daha önce yapılan yollar iyi yapılmamış  oluyor.

Belediye daha önce Memnuniyet anketi yaptırıyordu ama 2 senedir bu anket yok demek ki memnun olanların sayısı azalmış ki  anketi yayınlamıyorlar.

Biz israf yapılmadan sokak iftarlarına karşı değiliz. İftarlar için 4 milyon bütçe ayrılıyor.

Bir çok  belediye bu işi daha mütevazi bir şekilde hayır sahiplerinden bağış alarak iftar yaptırıyor. Başakşehir Belediyesi ise en kalabalık iftarı biz yaptık demek için sular vadisine günlerce kamyonlarla masa sandalye taşıması kabul edilemez. Bir de buraya servislerle insan taşıması da işin diğer komik bir yanı.

Sadece en kalabalık iftarı ben yaptırdım demek için halkın parasını çar çur eden başkana birleri hesap sorsun atık.

Bu ilçede Muhahrrem orucu da tutuluyor. Başkan kaç gün iftar verdi sormak isterim.

Yaylam Gıda bu sene kişi başı iftar için 11 TL fiyat vermiş ama  2 017  bütçesi için verilen kişi başı fiyat 16 bin TL diyor. Hükümet ülkede enflasyon % 7/8 diyor ama Yaylam Gıda ve Belediyenin enfalasyoınu ise %  40.

Belediye  2017 de demek ki herkes ile davalık olacak

Bu seneki bütçede davalar için 280 bin lira ayrılmış iken 2017 için 2.milyon 318  bin lira ayrılmış olması hayra alamet değil.  Demek ki gelecek yıl çok dava açılacak.                                                           

Meclis Üyesi Zeynel Yılmaz Belediye’nin KİPTAŞ ile Arsa takası yapması şaibeli bir iştir. Biz bunun takipçisi olacağız ama basın da işin üstünde dursun talebinde bulundu.  
 

Kaynak: İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim