Karabat kimse seçmeni tercihinden dolayı kategorize edemez

Özgür Karabat yaptığı konuşmada şunları söyledi “Seçmen kendi hür iradesi ile ister evet desin isterse hayır desin hiçbir siyasinin tercihinden dolayı seçmeni b askı altına alamaz. Hükümet kanadının medya ve devlet gücünü yanına alıp hayır diyecek olan seçmeni kategorize ederek terör örgütleri de hayır  diyor siz hayır derseniz onlardan olursunuz denilmesi üstü kapalı seçmeni tehdit ediyorlar. 


İstanbul Times Haber Merkezi/ CengaverKorkusuz

Her hangi bir terör  örgütü mensubu veya sempatizanı 16 Nisan referandumunda EVET  derse biz hayır diyenler olarak bütün evet diyenler onun  gibidir diyebilir miyiz ?  Tabi ki de diyemeyiz. Hükümet bu eylem ve söylemi ile vatandaşları arasında ayrım yapıyor. Hükümet halkı gerekle oy alacağını sanıyor ama bu hareketi ile bırakın oy almayı oy kayb eder farkında değil” dedi.

Ülke savaşta, ekonomi berbat biz referandum ile uğraşıyoruz

Hükümetimiz Suriye Rejimi dahil Suriye’de ne kadar terör örgütü var ise hükümet hepsi ile savaş halinde buna rağmen bu işi bir neticeye kavuşturmak yerine herkes ile kavga ederek seçmenini sandığa çekmenin gayretindedir.  Dikkat edin AKP bugün kadare gierdiği bütün seçimlere mağdur rolünde bir şekilde girmiş ve bizim seçmende her zaman mağdurdan yana oy kullanmıştır. Genel başkanımız ve parti yöneticilerimiz Anayasa mahkemesine gitmeyerek hükümetin mağdur posizyonuna girmesine müsaade etmediler. Hükümet anketler evet aleyhine gelmeye başlayınca. Zaten Hollanda da 15 Mart’ta seçim vardı. İki hükümetinde işine geldiği için seçmenden bir iki puan fazla almak için bir birleri ile kavgaya tutuştular. Erdoğan ciddi ise neden yaptırımları referandumdan sonraya  bırakıyor ?  Çünkü    her hükümetin yetkilisi de seçimde istediklerini aldıkları zaman bir bahane uydurup birbirimizi yanlış anlamışız diyerek kaldıkları yerden devam edeceklerini şimdiden size söylemek zor olmayacak.

Bu kadar Fazla yetki evliyaya bile azdırır

Bu kadar yetki evliyayı azdırır.biz sadece Erdoğan’a karşı olduğumuz için değil bir sistem olarak yetkinin tek elde toplanmasına meclisin tasfiyesine yargıda hem HSYK  hem anayasa mahkemesinin bir kişinin emrine verilmesine cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısı niteliğinin belirsiz olmasına karşı çıkıyoruz.

Yetki tek elde toplanırsa devletin bekası problem olacak. Tek kişinin egemen olduğu Libya,v Irak tek gecede yok oldu.

Tek kişi zaafiyete düşerse devlet yok olur Başakşehir seçmeni Mevlüt Uysal a ders vermek ve yanlışlıklarından dönmesini için uyarı olarak 2 kere hayır demeli

Vatanını, ülkesini seven  herkes HAYIR demelidir

Asit birkaç örnek vereyim Azerbaycan kısa bir süre önce Anayasa değişikliği yaptı. Cumhurbaşkanı Aliyev ne yaptı ilk olarak eşini 1.yardımcısı yaptı.

Erdoğan seçildiği günden sonra yaverim  bile hain çıktı ancak eşime , oğluma, kızıma güvenirim deyip onları bakan yaparsan bunun önünde bir engel var mı ? tabi  ki yok sakın bu kadar da olmaz demeyin. Ben mali müşavirim kanunlar kötü gün içindir genel kabul görmüş bir tez vardır.

Örnekleri önümüzde FETÖ için kandırıldık hakkınızı helal edin demedi mi ? İlk okul mezunu bir imam beni kandırdı diyen bir  Cumhurbaşkanına neden ülkenin tapusunu verelim ? 

Apartman yönetiniz güzel bir yönetim sergilediği zaman dairenizin tapusunu verimisiniz ki ülkenin tapusunu da Erdoğan2a verelim.

Parti seçiminde oyunuzu kime verirseniz verin ama bu referandum da oyunuzu ülkenin geleceği için hayır yönünde kullanmamız gerektiğine inanıyorum.

Deniyor ki 5 yılda bir seçimde var .bakınız TRT dahil medyanın % 90’ı Erdoğan’ın tekelinde. Yarın Evet çıktığı zaman yapacağı bir kaç değişlik ile ülke de sert ve baskıcı bir yönetim kurabilir. Siz   İstanbul Times olarak 35 ilçede sokak söyleşisi yaptınız çekimlerinizde hayır diyenlerin korkularını çok net gördük.

Özetle evet çıkarsa başta oy  verenler olmak üzere herkesin canı sert bir şekilde yanacak ama  o zaman artık işiten geçmiş olacak. Bakınız 15 sendir seçim yasasında değişiklik yapmayarak çarpık seçim sisteminden dolayı  hak etmediği vekiller alan AKP çıkmış hak hukuk adaletten bahsediyor.

Türkiye’nin  16 Nisan’da aydınlık bir güne uyanması için hadi hep beraber hayır diyelim.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim