Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Adnan Başdemir Açılış konuşması yaptı

Sanayici iş adamı Malatya İzollu Vakfı Kurucu başkanı ve ve Yüksek istişare kurulu başkanı Adnan Başdemir yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi "1995 yılından bu yana çizgimizi bozmadan eğitim faaliyetlerine verdiğimiz desteklerle binlerce öğrenci mezun ettik. Şu an Vakıf yönetim kurulunda 3 tane mezun bursiyerimiz var. Bir çok vilayet ve holding vakıfarından daha aktif çalışan bir vakıfız. Vakıf medeniyeti bizden dünyaya yayıldı. Ama bugün Google kârının % 6 sını bir vakfa bağışlamış onun miktarı 7 milyar doları civarında bir para yapıyor. Biz medeniyet olarak vakıfların kurucusuyuz.Dolayısıysla biz daha iyi bir şekilde bu işi yapmalıyız dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

Daha sonra 75 civarında Yüksek İstişare kurulu üyesi kendisini tanıttarak fikirini beyan etti.

Yeni Seçilen Vakıf başkanı Av.Ömer Çetinkaya ise Allah bize akraba ve yakınlara yardımı emrediyor. İmamlar her cuma hutbesinde bu ayeti okuyarak bizleri uyarıyorlar. Bizlerde izollular olarak akrabayız.Çeyrek asırdır ekonomik durumu çok iyi olmayan öğrenci akrabalarımıza burs vererek yardım etmeye çalışıyoruz dedi.

Vakıf Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Ayhan ise Allah bize Salih amel işleyin diye ikazda bulunuyor. Namaz kılmak,oruç tutmak zekat vermek salih amel olsa da o zaten bunlar Müslüman olarak bizim yapmamız gereken bir vazifemizdir. Asıl salih amel mecburiyetimiz olmadan Allah rızası için canlıların istfade edeceği çalışmalar yapmaktır. O halde salih amel sahibi olmak için her birimiz gücümüzün yettiğince elimizden geleni yapacağız dedi.

Malatya İzollu Vakfı Kurucular kurulu üyeleri içinde olan yayın grubumuzun kurususu gazeteci yazar Hüseyin Çetiner'de yeni Vakıf başkanı seçilen Av.Ömer Çetinkaya ve yönetimine başarılar diledi.
Vakfın bir önceki başkanı Vedat Toy yakın bir gelecekte size hayırlı bir müzdemiz olacak diyerek hayırsever bir iş adamının vakfa geyrimenkul bağışında bulunabileceği sinyalini verdi.
mehmet Zeki Baykal başka bir işinin olmasından dolayı toplantıya katılmazken 1995 den bu yana Vakıfta başkanlık yapan bütün başkanları n toplantıya katılmış olması İzollu vakfındaki birilik ve beraberliğe örnek gösterildi.

Kaynak. İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim