İstanbul’un acil ihtiyacı Kanal İstanbul değil Yeşil alandır

Millet İttifakı Partilerinden CHP ve iyi parti Başakşehir İlçe başkanlıklarının düzenlemiş olduğu fabrika, esnaf ziyaretleri, Metro yolcuların ile sohbet ve İkitelli Organize Sanayi Bölgesine bağlı Kooperatif başkanları ve İOSB yönetimi ile istişarelerde bulunmak üzere Başakşehir’ de bir dizi çalışmaya katılan Ekrem İmamoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Bir sanayicin siz Kanal İstanbul için ne düşünüyorsunuz diye soru sırması üzerine İmamoğlu şöyle cevap verdi. ”İstanbul’un birinci önceliği kesinlikle kanal İstanbul değil. Bakınız öyle ilçelerimiz var kişi başına düşen yeşil alan oranı 0.5 dir. Bunu gelişmiş bir ülke idarecisine söyleseniz size güler ama Güngören başta olmak üzere bir çok ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarı sadece 0.5 dir. Sanayici üretim yaptığı şehrin yönetiminde söz sahibi değilse orada doğru bir yönetim şekli çıkmaz. Ben seçildiğim zaman İstanbul’un acil ve öncelikli ihtiyaçlarını sıraya koyarak burada yaşayan paydaşlarımızın da fikrini alarak beraber ortak karar ile 16.5 milyon nüfusu olan İstanbul ‘u yöneteceğiz”.

İstanbul şu an rotası ve pusulası yok. Yakın gelecekte nüfus 20 milyon mu olacak ? 25 milyon mu olacak veya 35 milyon mu olacak hiç belli değil. Sürekli bina yaparsanız İstanbul’un nüfusu 35 milyonda olur 40 milyonda şeklinde konularak önce İstanbul’un kısa, orta ve uzun vadede nüfusunun ne kadar olacağını planlayarak işe başlayacağız dedi.

Katıldığı bir programda sunucunun başkan olursanız ilk iş olarak ne yapacaksınız sorusuna Binali Yıldırım: Aramızda, 10 saat deliksiz uyuyacağım. Torunum Ali bırakırsa sonra Bismillah deyip işe koyulacağım sözü için imamoğlu’na ne dersiniz diye soruldu:

  1. Sayın Binali Yıldırım uyuyabilir. Ama biz kazanırsak hemen İstanbul halkı için çalışmayı tercih ederiz diyerek basın mensuplarına cevap verdi. Daha sonra Başakşehir ikitelli metrosunda inen yolculara simit ikram eden yolcularla sohbet etti.

Bir iş yerinde yemekçi olarak çalışan Yaşar Yılmaz isimli bayanın benin çalıştığım yerde 50 kişi çalışıyordu. Bazıları işten çıkarıldı. Bazılarının yerine de Suriyeliler iş alındı.

Ben çocuklarımı temizlik yaparak 20 sene okuttum şu an ikisi ve eşim işlerini kaybettiler.

Bu hale gelmemizde ana muhalefet partisi olarak CHP’yi de suçluyorum dedi.

Bir başkan bayan ben asgari ücret 1.604 TL iken 2.500 TL Maaş alıyordum. Asgari ücret % 26.5 arttı ama benim maaşım aynı oranda kaldı. Burada çok haksızlık var. Birileri bizim durumuzda olanların sorunlarına da el astın diyerek İmamoğlu’na şikayette bulundu .

İmamoğlu’da her iki bayan’ a siz çok ama çok haklısınız. Bizim de elbette mesuliyetimiz var. Ancak ülkeyi yönetmek üzere halktan olur alan iktidarın mesuliyeti daha çoktur şeklinde konuştu.

İmamoğlu samimi ve içten çalışarak İBB başkanlığını kazanacağız dedi

Haftanın bir çok günü sabah mesaiye saat 0.6.00' da başladıklarını ifade eden İmamoğlu he gün birkaç ilçemizde bugün Başakşehir'de olduğu gibi çalışmalara başlıyoruz.

İmamoğlu Bugün burada Deparko sanayi sitesinde bir fabrikanın işçileri sohbet edeceğiz. Saat 7.00 da Metro'dan inen Yolcular ile sohbete edeceğiz ve simit ikram edeceğiz. Saat 8.00 da Sanayi sitesi esnaf ziyaret yapacağız.

Saat 9.30 da Kooperatif başkanları ile İkitelli OSB yönetimi ile yönetim binasında bir araya geldik.

Biz 31 Mart Akşamına kadar seçimi almak adına mücadelemizi sürdüreceğiz. Daha öncede dediğim gibi seçmen beni tanıdıkça sevecek.

İmamoğlu’ndan İstanbul Times Tv Özel YouTube kanalımıza övgü

Sabah saat 6.00 dan saat 11.00 a kadar Ekrem İmamoğlu’nun çalışmalarını takip eden yayın grubumuzun imtiyaz sahibi Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’e İkitelli Organize sanayi bölgesi yönetim merkezinde katıldığı toplantıda İstanbul Times Tv Özel YouTube kanalınızın yaptığı sokak röportajlarınızı beğenerek izliyorum. Çok başarılı çalışmalara imza atıyorsunuz sizi ve ekibinizi kutlarım dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTAH)

Editör: TE Bilisim