CHP Başakşehir Gençlik Kollarının 23 Ocak Cumartesi Günü düzenlemiş olduğu ‘’Dünden Bugüne Katledilen Gazetecilerimiz’’ adlı etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti. Programda Uğur Mumcu, Hrant Dink ve Metin Göktepe’nin yaşamları, verdikleri mücadele ve katledilişleri anlatıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Uğur Mumcu, Hrant Dink ve Metin Göktepe’nin anıldığı etkinlik saygı duruşu ile başladı. Şiirlerin okunduğu, türkülerin söylendiği programa CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat’ da katıldı. Öldürülen gazetecilerin resimlerinin mumlarla aydınlatıldığı salonda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. Konuşmacıların sözleri sık sık sloganlarla kesildi. Katledilen gazetecilerin hayatlarından kesitler slayt gösterileriyle verildi.Her bir aydın için bir anma konuşması ve türkü dinletisi yapıldı.Genclik kolu Başkanı Mehmet Güler aydınlara anıları önünde mucade sözü verdi.

77 KEZ ÖLDÜRÜLDÜK


İlk basın şehidi olan Hasan Fehmi’nin katledilişinin ardından tam 111 yıl geçti. Ve bu sürede 77 gazeteci öldürüldü. Cezaevlerinde tutuklu gazeteci sayısı ise 33. Yargılanan gazetecilerin sayısı 200. Türkiye ise basın özgürlüğü konusunda daha çok yol alması gereken ülkeler arasında. Özgür Karabatyapmış olduğu konuşmada ‘’Öncelikle Başakşehir Gençlik kollarına teşekkür ediyorum. Ocak Ayı Türk demokrasisi açısından bir katliamlar ayıdır. Hrant Dink, Uğur Mumcu, Metin Göktepe dışında Turan Dursun, Muammer Aksoy ve Bahri Üçoklar da katledilmiştir. Bugünlerde barışa, kardeşliğe çok ihtiyacımız var. Laz, Türk, Çerkez, Alevi, Sünni, Ermeni hepimiz birimiz olmadan eksiğiz. Bize bugüne kadar laikliği hep din düşmanlığı olarak anlattılar. Oysa bugün bütün dindarlar da laikliğin dinin teminatı olduğunu anladılar’’ ifadelerini kullandı. Karabat ayrıca geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden dava arkadaşı Kamer Genç’i de saygı ile anarak sözlerine son verdi.
Editör: TE Bilisim