Başakşehir Belediyesi tarafından kurulan Bilgievleri farklı alanlardaki birçok eğitimiyle Başakşehirli gençleri hayallerine kavuşturuyor. Bilgievlerinin en iddialı olduğu alanlardan birisi de müzik kulüpleri. Öğrenciler müzik kulüplerinde ücretsiz keman, gitar, saz, ney gibi enstrümanları profesyonel eğitmenler eşliğinde öğreniyor. Öğrenciler hayallerindeki Güzel Sanatlar Lisesi ve Konservatuvarlara Bilgievlerinde hazırlanarak, kavuşuyor. Hüseyin Mercan ve Melek Deli’nin de hayalleri Bilgievinde aldıkları eğitim sayesinde gerçek oldu.
Konservatuar sınavında üçüncü oldu

Beş yıldır Güvercintepe Bilgievi’nde bağlama eğitimi alan Hüseyin Mercan, Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarına üçüncü sıradan giriş yaptı. Doğma büyüme Güvercintepeli olan Mercan, bilgievlerinden konservatuvara uzanan yolculuğunu şöyle anlattı: “Samsunluyum. Ailemde de kültürel olarak bağlama ön planda bir enstrümandır. Bağlama çalmaya çok hevesliydim ama kurslar hep uzak ilçelerdeydi gitme imkanım yoktu. Kurs açılmadan önce ellerimizde bilardo ıstakaları vardı ama Bilgievleri açıldıktan sonra ellerimizde enstrümanlar, kitaplar ve resim fırçaları oldu. 2011’de Bilgievi açılınca bağlamamı alıp ilk ben kayıt oldum. Bilgievinin mahallemizde açılması bizim için çok iyi oldu. Beş yıl bilgievine devam ettim. Ayrıca hiç aksatmadan yedi sekiz saat çalıştım. Bilgievi sayesinde sınavı kazandım. Eğitimime konservatuarda devam edeceğim”
Bilgievinde gitar öğrendi Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandı

Başakşehir Belediyesi bilgievinde eğitim gören Melek Deli’nin de Gazel Sanatlar Lisesi hayali gerçek oldu. Edirne Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanan Melek, Bilgievinde gitar eğitimi aldığını belirterek şunları söyledi:
“Vanlıyım. 10 yaşından itibaren gitar çalıyorum. Bilgievine üç yıldır devam ediyorum. İlk başladığım zaman çok kötü çalıyordum, hocalarım sayesinde ilerleyen zamanlarda iyi oldum. Güzel sanatlar lisesini kazandıktan sonra destekleri daha da fazla oldu. Dört beş aydır çok yoğun bir şekilde hazırlanıyorum. Haftanın her gününü, tatilimin yarısından fazlasını çalışarak geçirdim. Bilgievlerinden başka bir yerde ders almadım. Arkadaşlarıma, hayallerinin peşinden koşmalarını, vazgeçmemelerini ve bu hayallere ulaşmak için çok çalışmaları gerektiğini unutmamalarını tavsiye ediyorum.”
‘Öğrencilerimizin yeteneklerini keşfediyoruz’

Başakşehir Belediyesi Bilgievi Müzik öğretmeni Özgür Karabacak, öğrencilere konservatuar sınavlarında başarıya ulaştıracak kalitede müzik eğitimi verdiklerini belirterek, “Bilgievlerinde kaliteli müzik eğitimi veriyoruz. Öğrencinin yeteneklerini fark ettiğimiz zaman ilerisi için yönlendirmeye çalışıyoruz. Onları Güzel sanatlar Lisesi, Güzel Sanatlar Fakültesi gibi okullara yönlendiriyoruz” 
Editör: TE Bilisim