Başakşehir Belediyesi havaların soğuması ile birlikte park ve yeşil alanlar ile orta refüjlerde kışlık çiçek dikimine başladı. Kış ayı boyunca renklerini koruyacak olan çiçekler ile ilçe kışın soğuk ortamında da sıcak renklere bürünecek.

Başakşehir’de her mevsimi ayrı bir güzelliğe çeviren bitki dikimleri Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde gerçekleştiriliyor. Yapılan çalışmalarla kış şartlarına uygun 405 bin 800 adet kışlık mevsimlik çiçek; hercai menekşe, çuha ve papatya, ayrıca 500 bin adet lale-sümbül ve nergis soğanı dikiliyor.

Park ve yeşil alanlarda periyodik bakımla kışa hazırlanıyor

Müdürlük saha ekipleri çiçek dikimlerinin yanı sıra park ve yeşil alanlar ile orta ve yan refüjlerde yaptığı çalışmalarla kışa hazırlanıyor.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir İstanbul’un en yeşil ilçesi olduğunu belirterek, “Kişi başı yeşil alan miktarımız Avrupa standartları olan %13’ün üzerinde. İstanbul genelinde bu oran %7.5 iken ilçemizde %20.7. Bu yüzden ilçemizin baharda olduğu gibi kışında güzel görünmesi için kış çiçekleri ile donatıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim