23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 98’inci Yıldönümü etkinlikleri, Bahçeşehir Tören Alanı’na çelenk konulmasıyla başladı. Törene; İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Başakşehir’deki ikinci tören, Ahmet Kabaklı İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Kutlama programına; Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Levent Binici, İlçe Nüfus Müdürü Orhan Kaya, belediye başkan yardımcıları ile öğrenciler ve öğretmenlerin yanı sıra veliler de katıldı.

Memleketi aydınlık geleceğe çocuklar taşıyacak

Saygı duruşu ile başlayan kutlama programında İstiklal Marşı büyük bir coşkuyla okundu. Ahmet Kabaklı İlköğretim Okulu 3-D sınıfı öğrencileri, İstiklal Marşı’na işaret diliyle eşlik etti. Daha sonra öğrenciler, törene katılan protokol üyelerine çiçek takdim etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığını söyledi. “O gün bize rağmen bizim coğrafyamızda cetvelle çizilen sınırların bugün sancısını yaşıyoruz” diyen Yılmaz şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, geleceğimizin selameti ve siz çocuklarımızın istikbali önemlidir. Onun için diyoruz ki; küçük hanımlar, küçük beyler, sizler geleceğin parlayan birer yıldızı, iman ve mutluluk meşalesi olacaksınız. Memleketi aydınlık geleceğe taşıyacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu düşünerek ona göre çalışın, ona göre hareket edin.”

Minik öğrencilerden Afrin’deki Mehmetçiğe selam

Kutlama programı, ilçe okul öğrencilerinin gösterileri ile devam etti. Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler ve konuşmaları törene katılanlara duygusal anlar yaşattı. Başakşehirli çocuklar Türk bayrağı açarak Afrin’de destan yazan Mehmetçiğe selam yolladılar.

Suriyeli çocukların 23 Nisan coşkusu

Öğrenciler, birbirinden güzel halk oyunları ve müzikli gösterilerle Anadolu’nun tüm renklerini sahneye taşıdılar. 23 Nisan coşkusunu Başakşehir’de eğitim gören Suriyeli öğrenciler de doyasıya yaşadılar. Ülkelerine özgü kıyafetlerle yöresel halk oyunlarını sergileyen öğrenciler beğeniyle izlendi. Tören, ilçe genelindeki okullarda düzenlenen Çocukların Rüyası adlı yarışmada kompozisyon, şiir ve resim alanlarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Hem piknik yaptılar hem de 23 Nisan’ı kutladılar

Başakşehir Belediyesi Bilgievi öğrencileri, 23 Nisan’ı Şamlar Tabiat Parkı’nda coşkuyla kutladılar. 7 bilgievinden bin 200 öğrenci, temiz doğası ve geniş piknik alanlarıyla bahar aylarında Başakşehirlileri bir araya getiren Şamlar Tabiat Parkı’nda keyifli ve eğlenceli bir gün geçirdiler. Öğrenciler; yüz boyama, ip atlama, çuval yarışı, futbol, voleybol gibi oyunların yanı sıra ağaçlara kurulan hamakların ve salıncakların da keyfini çıkarttılar.

Başkan Kartoğlu çocuklarla birlikte oyun oynadı 
Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, çocukları bu keyifli günlerinde yalnız bırakmadı. Çocuklarla birlikte halat çekip, yakartop oynayan Başkan Kartoğlu, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Kendi aralarında ve birbirleriyle yaptıkları yarışmalar sonucunda çocuklara günün sonunda çeşitli hediyeler dağıtıldı.

“Hepimiz Farklıyız Hepimiz Eşitiz” sloganıyla 6 gün boyunca devam eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının son gününde Sarıyer Belediyesi ve Bahçeköy Bilnet Okulları anlamlı bir etkinliğe imza attı. Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadı’nda yapılan “Özel Çocuklarımızla Bir Fırçada Buluşuyoruz” etkinliğinde birbirinden renkli anlar yaşandı. Sarıyer’den dünya liderlerine barış ve eşitlik

Editör: TE Bilisim