Akmugan eğer meclis beni başkan seçerse Gölet ve Şelale Park için verilen yargı kaarlarını uygulayacağım dedi
 
Oylama Başlamadan Önce CHP Adayı Abdulhadi Akmugan ve Ak Parti Adayı Yasin Kartoğlu meclise yönelik bir konuşma yaptı. Akmugan eğer ben seçilirsem Gölet ve Şelale park için yargı kararlarını uygulama sözü veriyorum dedi. Kartoğlu'da İBB başkanı olan Kurucu başkanımız sayın Mevlüt Uysal'ın bıraktığı yerden hizmetlerimize devam edeceğiz dedi.
 
İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 
 
Ak Parti'den Yoğun vardı
 
Yerel Yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Erol Kaya,Ak Parti İstanbul İl başkanı Dr.Selim Temurci,Başakşehir ilçe başkanı Ayhan Özgürel başta olmak üzere çok sayıda Ak Partili üst düzey siyasetçi 04.10.2017 saat 15.00'da meclis salonunda yaplan yeni başkanı belirleme çalışmalarında bulunmak üzere Ak Parti Grup salonunda patililer ile istişarelerde bulundu.
Kaya ve Temurci oylamanın yapıldığı meclis salonuna girmeyerek sonuçları başka bir mekanda takip etmeyi tercih ettiler. Oylama sonunda genç başkanı tebrk eden Kaya ve Temurci başarılar dileyerek ilçeden ayrıldılar.
 
Yasin Kartoğlu 8.5 yıldır başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu
 
Başakşehir Belediyesi Bahçeşehir Yerlekesinde bulunan Belediye Meclis Salonunda 25 Ak Partili ve 12 CHP'li Meclis üyesinin katılımı ile yapılan oylamada Ak Parti adayı Yasin Kartoğlu 3.turda kendi parti meclis üyelerinin tamamı olan 25 tanesinin oylarını alarak başkanlık koltuğuna oturdu.
 
Ak Partili ve CHP'li seçmen yoğun ilgi gösterdi
 
Meclis binasının bulunduğu mekanın alt katında yer alan Muhsin Ertuğrul sahnesinde kurulan canlı yayın ekranında yüzlerce seçmen meclis salonunda yapılan oylamayı canlı olarak izledi.
Meclis 1.Başkan vekili Cüneyt Yılmaz'ın yönetiği topantıda yaptığı espriler herkesi güldürdü. görevlilerin oyların atıldığı sandığı açmakta zorladığını gören Yılmaz her iki Belediye Başkan adayına dönerek sayın başkan adayları sandık açılmıyor ne yapacağız diyerek espri yapması herkesi güldürdü.
 
Basın mensuplarına her türlü kolaylık sağlanması dikkatlerden kaçmadı
 
2009'dan bu yana ilk kez Başakşehir Belediye meclis salonunda basın mensuplarına özel yer arılması ve görevlerini yaparken her türlü kolaylığın gösterilmiş olması önceki durumları bilen basın memnsupları tarafından memnuniyetle karşılandı.
 
Yeni Belediye başkanı Yasin Kartoğlu'nun Teşekkür Konuşması
 
Yeni Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, yaptığı teşekkür konuşmasında, böyle bir makama seçilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kartoğlu, “Görevimi sorumluluk bilinciyle ve layıkıyla yerine getireceğimden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Başkan Mevlüt Uysal’a Başakşehir’e verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eden Kartoğlu, “Şimdi bir bayrak değişimi yaşıyoruz. Eski dönemden güç alarak, yeni bir döneme başlıyoruz. Her zaman olduğu gibi çok çalışacağız. Hep birlikte uyum içerisinde sadece Türkiye’nin vitrin İlçesi haline getirdiğimiz Başakşehir’i geleceğe taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Başta hükümetimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve tüm partilerden meclis üyesi arkadaşlarımızın desteğiyle el ele vererek Başakşehir’i hemşerilerimizin daha keyifle yaşayacakları bir yer haline getirmek için gayret göstereceğiz” diye konuştu.
 
Tebrikleri kabul eden Yasin Kartoğlu, seçim sonuçlarının ardından bütün belediye meclisi üyelerle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Yasin Kartoğlu Kimdir ?
 
Malatyalı bir ailenin oğlu olarak 1977 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul Küçükçekmece’de tamamladı. Malatya İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olan Yasin Kartoğlu, siyasi hayatına Ak Parti Küçükçekmece Gençlik Kolları kurucu üyeliği ile başladı. 2003-2008 Yılları arasında AK PARTİ Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı görevlerinde bulundu.
 
2009 Yerel seçimlerinde AK PARTİ Başakşehir Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçilen Kartoğlu, aynı dönemde Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın ekibinde de yer alarak, Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. İstanbul’un en genç belediye başkanı olan Yasin Kartoğlu evli ve 2 çocuk babası.
 
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim