AGD BAŞKŞEHİR TANITIM KOMİSYONU

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Türkiye’nin dört bir yanında Mekke’nin Fethi’nin 1388’inci yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. 81 ilde 600 farklı noktada gerçekleştirilen Mekke’nin Fethi Programlarının birisine de Başakşehir ev sahipliği yaptı. AGD Başakşehir Şube Başkanlığı tarafından çok sayıda vatandaşın katılımıyla Çınar Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Mekke’nin Fethi Programına, AGD İstanbul Şube Başkanı Yusuf Genç, AGD Başakşehir Şube Başkanı Ömer Faruk Akyüzlü, Saadet Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Orhan Babacan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi teşrif etti. Ruhun gıdası Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda gençler ve çocuklar tarafından birbirinden güzel ezgi ve şiir dinletileri gerçekleştirildi. Programın sonunda ise, geçtiğimiz haftalarda AGD tarafından tüm Türkiye genelinde organize edilen, Liseler Arası Siyer-i Nebi Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

“MÜSLÜMAN GENÇLİĞİNE SELAM OLSUN”

Programda selamlama konuşması yapan AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, “Fetih Müslümana, işgal kâfire yakışır. Fetih denince aklımıza Resulû Ekrem Efendimiz, Mekke’nin fethi aklımıza gelir. Fetih denince Hz. Ömer ve Selahaddin Eyyubi, Kudüs gelir aklımıza. Fetih denince Sultan Fatih ve İstanbul aklımıza gelir. Fetih denince Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Kıbrıs aklımıza gelir. Selam olsun hepsine, selam olsun bugünden düne. Yarın Roma’yı ve New York’u fethedecek Anadolu’nun Müslüman gençliğine selam olsun” diye konuştu.

“GENÇLİK BİZİM HEDEF KİTLEMİZDİR”

Yunus Genç, Mekke’nin fethi programlarının Peygamber Efendimiz’i ve fethi anlamak için düzenlediklerini belirterek, “Peygamber Efendimiz’i anlamaları için siyer-i nebi yarışmaları yapıyoruz. Mekke silah olmadan ve kan dökülmeden nasıl fethedilmiş, gençlerimizin bunu anlamasını istiyoruz. Mekke insanlığın başladığı şehirdir. Hz. İbrahim, Kabe’nin temelini attı. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Hayatımızın her anına bunu nakış, nakış örmekle sorumluyuz. AGD olarak ‘gençlik’ bizim hedef kitlemizdir. ‘Bu milletin külüne üflesen altından imanı çıkar’ diyen Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yolunu takip ediyoruz. Rehavete uğramayacağız. Fatih’te, İstanbul’da, Türkiye’de İslam aleminin yaşadığı tüm topraklar bizimdir” şeklinde konuştu.

“MEKKE'NİN FETHİ'NİN FETİHLERİN ANASIDIR”

AGD Başakşehir İlçe Başkanı Ömer Faruk Akyüzlü, Mekke'nin Fethi'nin fetihlerin anasıdır. Bu fetih Kudüs'e, Endülüs'e, Malazgirt Zaferi'ne ve nihayet İstanbul'un Fethi'ne kapı açmıştır. Kur’an-ı Kerim'in ilk çağrısı bu şehrin sokaklarında yankı bulmuştur. İşte böyle kutlu bir fetih ile yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine inanıyoruz. Bu kapsamda AGD Başakşehir Şubesi olarak gençlerimize, önce ahlak ve maneviyatı, anne-babaya 'öf' bile denmeyeceğini, helal üçün, haram beşten büyük olduğunu, Hazreti Hamza'yı, Sultan Alparslan'ı, Selahattin Eyyubi'yi, Fatih Sultan Mehmed'i, Sultan Abdülhamid Han'ı ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı öğretiyoruz" ifadelerini kullandı.

LİSELERARASI SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI’NDA DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU

AGD tarafından her yıl düzenlenen ve Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilen Liselerarası Siyer-i Nebi Yarışması’nın da sonuçları Mekke’nin Fethi Programlarında açıklandı. AGD Başakşehir Şube Başkanlığı tarafından ilçede Liseler Siyer-i Nebi Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere plaket takatim edilip ödülleri verildi. Yarışmada iki yıldır üst üste birinci olan Ahmed Zübeyr Terzi ödülü, AGD İstanbul Şube Başkanı Yusuf Genç tarafından verildi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim