Başakşehir Belediyesi’ne bağlı BAKMER’de Tefsir Dersleri, yeni dönem kursları başladı. Başakşehir Müftülük görevlisi Uzman Vaize Ayşe Güler tarafından verilen ve her hafta cuma günü 12.00-13.00 saatleri arasında yapılan kursların ilk dersine 127 kadın katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi /  Yusuf Sıddık Çetiner

İlk dersi veren Vaize Güler, ‘Besmele’nin dinimizdeki yerini ve önemini anlattı.

Güler, tefsir dersi öğrencisinin diğer insanlardan farklı olması ve bu farkının da diğer insanlar tarafından fark edilir hale gelmesi gerektiğini vurgulayarak

“Tefsir öğrencisi öyle değişmeli ki, eşi ‘hanım sen tefsir derslerine gittiğinden beri ne kadar değiştin’, diyebilmelidir. Nefsimizin istekleri doğrultusunda değil, Kur’an’ın ve sünnetin istekleri doğrultusunda yaşamaya niyet etmeliyiz. Dilediğimiz gibi değil Allah’ın dediği gibi yaşamaya niyet etmeliyiz. Nahl Suresi 98. Ayette, ‘Kur’an okuyacağın vakit o kovulmuş olan şeytandan Allah’a sığın’ buyuruyor. Demek ki Kur’an okuyacağımız zaman bile şeytan bizimle uğraşmaktadır. Şeytan öyle bir varlık ki kıyamet kopuncaya kadar Ademoğlularının cennete giden yolları üzerinde oturacak, sağdan soldan fısıldayacaktır. Şükürsüzlüğümüz bize şeytanın en büyük vesveselerinden birisidir”

“HANIMLARIN CEPLERİ DEPRESYON HAPI DOLU ”

Güler, cennet gibi bir dünyada yaşamamıza rağmen cebinde depresyon haplarıyla dolu kadınlar olduğunu ifade ederek, “ Bunun temelinde her şeye sahip olma duygumuz var. Bu süreçte bizi şükürsüzlüğe, dolaysıyla da mutsuzluğa sürüklemektedir. O nedenle her hal üzere şükür etmeliyiz. Şükrettikçe rızıkta artar. Şeytanın salih kullara gücü yetmez. Kalbimizdeki çatlakları tamir etmeliyiz. Hatasız kul olmaz. Rabbimiz, içimizdeki en hayırlı kul, tövbe edenlerdir, buyuruyor. Kur’an okumaya başlamadan önce bile besmele çekmemiz gerekiyorsa, besmelenin ne denli önemli olduğunu görebiliriz. Bu nedenle eve girerken, çıkarken, yemek yaparken, bir işe başlarken, her halde ve durumda besmele okumalıyız” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber  Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim