Bu kadar plansız bir projeye nasıl izin verilir ?

Beyaz İnşaat ve Göktaşlar Ortak Girişimi ile yapılan proje 163 daire ve 33 işyerinden oluşuyor. Projesinin  kalitesine vurgu yapmak adına müteahhit firmalar tanıtım toplantısını Çırağan sarayında yapmasını biliyor ama bu kadar çok sayıda konut ve işyeri için bir milim ek yol  yapmayı aklına getirmiyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Çok pahalı konutları alan her evde en az 4 araç olur ama yol aynı

Firmanın açıkladığı bilgilere göre  en ucuz m2 fiyatı 12 bin lira. Bu fiyat 16 bin TL ye kadar da çıkıyor. Yani 200 M2 lik bir konut 3 milyon 200  Bin TL yapıyor. Bir eve bu kadar para veren kişinin en az 4 tane aracı olduğu varsayılmak zorunda. Peki bu projenin yapıldığı yerde bir milim ek yol yapılmış mı ? Biz gidip inceleme yaptık bir milim ek yol yok.


Hüseyin bey Bakırköy City adı verilen proje nasıl bir yere inşa ediliyor ?


Evet bu lokasyonda son 5 yılda milyonlarca M2 inşaat yapıldı.Yer altında bu kadar yoğunluğu kaldıracak  çalışma yapılıp yapılmadığını bilemiyoruz.Çünkü ismi üstünde yer altı yatırımı. Ama yer üstünde hiçbir milim ek yol yapılmadan Marmara Forum,Real İstanbul,The Velifendi,Sahil Park,On Altı Dokuz ,Sümerbank’ın yerinde yapılan Pruva 34, Ağır bakımın yerinde yapılacak olan proje, Et Balık Kurumu yerine TOBB’un yaptırmaya başladığı proje başta olmak üzere daha bir çok proje yapıldı ama yollar aynı. Basit bir planlama olsaydı  bu kadar projeye izin verilmezdi. Birisi bize bu işin mantığnı anlatsın artık.


Peki daha önceki bir haberlerinizde ,makalenizde ve yaptığınız televizyon çekimlerinde bölgede çok bina yapıldığını  ama yolların ve alt yapının aynı kaldığını ifade etmiştiniz hangi projeler yapıldı ? 
                                              


Benim çocukluğum ve gençliğim bu bölgede geçti.  Son 4-5 yılda burada yapılan  binaları size  anlatayım siz yaşadığımız kente karşı yapılan hatayı anlayın.  Aylarca silüet tartışmasına konu olan 39 katlı On Alt Dokuz projesi, Simpaş’ın Ottomare Suits projesi,Ağır bakımın yerine inşaatı başlanacak lan proje,Et Balık Kurumun yerine başlanan proje,Bozkurt Mensucat ‘ın yerine yapılan The Veliefendi konutları, Amatör saha yerine yapılan Sahil Park konutları,Demirciler sitesine yapılan Real İstanbul,Ambarların yerine yapılacak olan proje,Topkapı Merkezevleri,MARMARA FORUM AVM, ve daha isimlerini sayamadığım onlarca irili ufaklı proje bu dar bölgede yapıldı.

Birisi bana diyemez ki bu kadar konut yaptık ama yolarımız ve alt yapımız da buna bağlı olarak arttı. Ben bina yapımına karşı değilim.Ama gelecek yoğunluk oranında yol ve alt yapı da yapılsın derdindeyim. Hele AVRASYA tüneli açıldığı zaman burada trafik kilitlenecek ve bir çok sürücü cinnet geçirip katil bile olabilecektir.

Bu öngörüyü bir gazeteci olarak ben görüyorum da koskoca şehir plancıları,mimarlar ve mühendislerin bunu düşünmemesi zor.Tek şey kalıyor herkes rantın önünde susmak zorunda kalıyor.


Peki Bakırköy City projesinin halka ne zararı olacak ?


Bakınız yapılan her yeni proje bölgeye belli bir insanın gelip yaşaması demektir.Sorunuz Bakırköy City ile alakalı olduğu için size bir örnek vereyim. Burada 163 bağımsız konut ve 33 iş yeri yapılacak.yani 196 mekan demek oluyor her mekanda ortalama 4 kişi yaşsa burada 800 civarında insan yaşayacak demektir. Burada konutun m2 si 16 bin TL olduğuna göre 100 m2 lik bir daire eski para birimi ile  1.trilyon 600  milyon  TL demek oluyor. Bu da ancak zengin insanların burada konut satın alabileceğini gösteriyor. Her evde en az 3 araç olacağı için 600 tane de extradan araç sirkülasyonu olacak demektir.Zaten Müteahhit firmalar her daireye 2 araçlık otopark diyerek de 386 aracın olacağını ön görmüş ama bu sayı daha çok olacaktır.Bunlar faraziye  değil yaşadığımız örnekler. Pahalı konutlarda ikamet edenlerde baba,ve yetişkin bir evladın mutlaka aracı vardır.Çoğu zaman anne ve diğer bir evladın da arabssı olduğuna şahidiz,


Bu kadar sirkülasyona  karşın bir metre ek yol var mı ? Yok o halde bu güzergahı kullanan herkes bu projeden olumsuz olarak etkilenecektir. 


Deniz manzaralı lüks daire deniyor ama deniz ile alakası yok alıcı yanıltılıyor


Çırağan sarayında yapılan tanıtım toplantısında o kadar abartılı ifadeler kullanıldı ki bölgeyi bilmezsek nerede ise biz de inanacağız. Burası Veliefendi Hipodromunun giriş kapısının karşısında bir yer. Denizi gördüğü falan da yok.Arada yüzlerce konut var çok yüksek yapıldığı için çatı katında deniz dürbün ile görülebilir belki ama alt katlarda ikamet edeceklerin deniz görme şansı yok.


İşte Bölgeyi Felç Edecek  PROJE’nin DETAYLARI

·   Projenin Adı: Bakırköy City

·         Lokasyon: Bakırköy

·         Yapımcı Firmalar: Beyaz İnşaat – Göktaşlar Ortak Girişimi

·         Lansman Tarihi: 5 Ocak 2016

·         Teslim Tarihi: Haziran 2017

·         İnşaat Alanı: 43.000 m2

·         Arsa Alanı: 10.000 m2

·         Peyzaj Alanı: 7.000 m2

·         Etap Sayısı: 2

·         Yatırım Bedeli: 200 milyon TL

·         Toplam Konut Sayısı: 163

·         Ticari Alanlar: 33 

·         Sosyal Donatı Alanları: Açılabilir ve kapanabilir 4 mevsim yüzme havuzu, fitness salonu, kapalı spor salonu, sauna, hamam, buhar odası, kar odası, tuz odası, tepideryum, çocuk oyun alanları, tenis kortu, basketbol sahası

·         Metrekare Fiyatları: 12.000 TL – 16.000 TL  

·         Proje Bitiminde Yaşayacak Kişi Sayısı: 490

·         Ulaşım: Metrobüs, Tramvay, Deniz Otobüsü, Marmaray

·         Konut Tipleri: 2+1, 3+1, 4+1 (toplam 12 farklı tip)

·         Konut Metrekareleri: 2+1 87 – 118, 3+1 128 – 161, 4+1 198 - 217

·         Ödeme Planı: 36 ay 0 faiz, 120 aya banka aracılığıyla 

·         Satış Ofisi: Kartaltepe Mah. Koşuyolu Cad. Tez Sok. No:1/4A Bakırköy

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

·         

 Kaynal:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim