Cumhuriyet savcılığı yaptığı incelemede yapılan çalışmanın basın özgürlüğü kapsamında olduğunu ifade ederek Kavuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Kuzu Gurup Cumhuriyet Savcılığının yaptığımız haberi ve çekimlerin basın özgürlüğü kapsamında olduğuna karar verdiği halde bununla yetinmeyip bu seferde “T.C.BAKIRKÖY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI FİKRİ VE SINAİ HAKLAR SORUŞTURMA BÜROSU“nun 2015/ 62382  soruşturma numarası ve 2015 /58350 karar sayılı kararında şunları yazıyor.”…Haksız rekabet suçu yönünden yapılan değerlendirmede şüphelinin savunmasındaki bilirkişilerce de belirlendiği üzere ve İstanbul Mimarlar odasının görüşleri halkın ihbar hatlarına ulaşarak olumsuzluğun ve sorunun haberleştirilmesi  isteği,projenin rant odaklı olduğuna dair görüşlerin kendilerine anlatılması ve aktarılması üzerine  bu durumun haber değeri taşıdığından  kamu oyunu bilgilendirmek amacıyla haber yapıldığı ve mesleğinin gazetecilik olup,inşaat sektöründe yer almadığını ve toplumu bilgilendirme görevini yerine getirdiğini savunması da dikkate alındığında  TTK.m 62 de düzenlenen haksız rekabet suçunun oluşması için aynı sektörde faaliyet gösteren rakip kişi veya firmanın kötüleme anlamına gelen dürüstlük kuralına uymayan yazı,ifade ve eylemlerin bulunması gerektiği, olayımızda ise bu unsurların bulunmadığı ve suçun yasal unsurları itibariyle oluşmadığı ve İDDİA  konusu olayın bu durumda hukuksal uyuşmazlık mahiyetinde olabileceği değerlendirilmekle şüpheli hakkında KOĞUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA ,Kararın müşteki vekiline tebliğine…” deniyor…

Dev bir firmanın temsilcileri bu çalışmanın haksız rekabet olmadığını bilmiyorlar mı ?

Bakırköy ilçe sınırları içinde bulunan Ataköy sahilini betonlaştıracak olan Kuzu Grup,Simpaş, Exim Holding ve Katari Diyar firmasının ortak projesi olan Sea Pearl Projesinin çevreye duyarlı olduğunu iddia edecek her kim varsa  her yer ve platformda bunun gerekçeleri ile doğru olmadığını ispatlamak hiç de zor değil. Kuzu Toplu Konut A.Ş.diğer ortaklarının marka değerini de bu sorunlu proje ile zora sokuyor.


Halkın yaşam haklarını iade etmek adına Sea Peal ve Ataköy sahiline son 12 yılda yapılan bütün projeler yerle bir edilmelidir


Sahillerin halkın ortak değeri olduğu dünyaca kabul görmüş bir kuraldır.Bu kural Ataköy sahili için (330 dan 1453 e kadar) 1.170 yıl  Doğu Roma da, (1453 den 1923 e kadar ) Osmanlı’da 470 yıl, (1923 den 2002’ye ) Türkiye cumhuriyetinin ilk 82 yılında imara açık olmayan bir bölge her ne olduysa rant odaklı bir şekilde parası olan firmalara  halkın menfaati gözetilmeden satıldı. Yapılan hatanın telafisi için inşaatları devam eden inşaatlar hemen durdurulsun, yapılanlar da hemen yıkılsın ve sahiller yine halka açılsın demek suç ise  biz bu suçun cezasına razıyız.


Kuzu Toplu Konut A.Ş.diğer proje ortaklarının MARKA değerine zarar veriyor


Kuzu Toplu Konut A.Ş.nin yönetim kurulu başkanı Özen Kuzu’nun Dubai’de yaptığı basın toplantısında SEA PERAL projesi için ortakları olarak SİMPAŞ,Exim Holding,Kataridiyar firmalarının adını vermişti. Bakırköy deki araziyi satın alan firma olarak SİMPAŞ bilindiği halde  bu projede Kuzu Toplu Konut A.Ş. nin adının kamuoyuna deklare edilmesi karşısında bazı uzmanlar SİMPAŞ  kamuoyu Baskısından dolayı şirketlerinin marka değeri zarar görmesin düşüncesinde olduğu için  bu projede Kuzu firmasının adının satış  işlemlerinde geçmesini istediği iddiası da piyasada konuşuluyor.


Biz inşaat firması mıyız ki haksız rekabet yapalım ?


Gazeteci yazar ve “İstanbul’un Kibir Kuleleri I”  isimli kitabın yazarı Hüseyin Çetiner Kuzu Toplu Konut’un avukatlarının yaptığı şikayet ve açtığı  davalara anlam veremediğini söyleyerek amaçları bizi yıldırmak dedi. Savcılık yapılan haberlerin ve çekimlerin basın özgürlüğü kapsamında olduğunu söyleyerek şikayetlerini RED ediyor bu seferde bizim inşaat yapmadığımızı bile bile yaptığımız haberler ile haksız rekabet ettiğimizi iddia edecek kadar işi sulandırdılar.

Bizim tek bir amacımız var o da okurumuza  haber vermektir.Kimse kanunların bize verdiği bu hakkımızı ekonomik gücünü kullanarak veya bizi açtıkları dava süreçleri ile bunaltmalarına müsaade etmeyeceğiz.

Bizim bahse konu Sea Pearl  projesinin ortakları ile hiç bir ticari ilişkimiz yoktur. Sahiplerini de tanımıyoruz. Halkın ve ülkenin refahını yükseltecek ve ekonomiye katkı yapacak her projenin yanındayız.Ama halkın yaşam ve seyahat özgürlüğünü tehlikeye atacak her projenin de karşısındayız Ataköy sahilinde 130 bin metre karelik alana yapılacak olan binaların meydana getireceği trafik ve alt yapı sorunları için  bir metre ek yol yapılmadan nasıl bu kadar devasa bir inşaat projesine izin veriliyor anlamak mümkün değil “ dedi.



Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTAH)

 

Editör: TE Bilisim