KEMAL KILIÇDAROĞLU: ORTADA BAŞBAKAN YOK

 

Bakırköy Belediyesi’nin ilçede gerçekleştireceği 4 proje olan Tarık Akan Kültür Merkezi, Bakırköy Cemevi  ve Kültür Sanat Merkezi, Bakırköy Belediyesi Hizmet Binası ile Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesinin temel atma töreni  Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı’nda yapıldı.                                                                                                                          

İstanbul Times Haber Merkezi                                                

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, milletvekilleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Meydana kurulan sahneden vatandaşlara hitap eden Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu  temeli atılacak 4 proje hakkında  bilgi verdi.                               
                                                                         


Kerimoğlu projelerin önümüzdeki 50 yıl için Bakırköylülerin ihtiyaçlarını karşılayacağını, tüm projelerin 9 ay ve 2 yıl içinde tamamlanacağını belirtti.


Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu konuşmasında şunları ifade etti:     Bugün Bakırköy’de temellerini sizinle atacağımız 4 projeyi tanıtmak istiyorum. Uzun yıllardan beri Bakırköy’ün ihtiyacı olan Bakırköy Belediyesi hizmet binası, inşallah 24 ay gibi kısa bir sürede tamamlayacağız.

 

Bakırköy Türkiye’ye örnek olabilecek ölçüde farklı etnik kimliklerin, farklı mezheplerin farklı kültür ve inançların bir arada özgürce yaşadığı bir kenttir. Bakırköy’de cami var, kilise var, sinagog var ama bir eksiğimiz var, o da Cemevi. Onu da tamamlayacağız. Yaklaşık 7 bin metrekare alana sahip, 6 katlı kültür merkezi ve evlendirme dairesi gerçekleştireceğiz.

 

Yaklaşık 100 bin Bakırköylü ve İstanbullunun katılımıyla sonsuzluğa uğurladığımız aydın, devrimci, Atatürkçü büyük sanatçı Tarık Akan’ın adını yaşatacağımız Kültür ve Sanat Merkezinin inşaatını gerçekleştireceğiz.

 

Bu 4 proje Bakırköy’ün 50 yıllık 100 yıllık ihtiyaçlarını karşılayacak projelerdir. Hizmetlerimizi İstanbul’un her yeri Bakırköy gibi; mutlu insanlar, özgür bireyler, çağdaş, aydınlanma devrimlerine inanan yurttaşların yaşadığı yerler oluncaya kadar gece gündüz demeden çalışacağımıza söz veriyoruz.                                                                                                                                                      

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun konuşması ardından meydan ki kalabalığın ‘Başbakan Kemal’ sloganları eşliğinde kürsüye gelen  Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de son dönem yaşanılanlara ilişkin AKP’yi sert sözlerle eleştirdi.  Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: 

FETÖ terör örgütüyle kim birlikte paralel yürüdü ?


Biz CHP’liler olarak ülkemizin, çocukların geleceğini düşüneceğiz. Ülkemizin geleceğini, medya özgürlüğünü savunacağız.  Söz veriyoruz CHP iktidarında hiçbir gazeteci hapiste olmayacak.  Bütün Ortadoğu’da barışı sağlayacağız. Çünkü biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz.  Bugün karamsar bir hava olduğunu biliyorum.  Düşünen her insanın Türkiye’nin  geleceği için kaygı taşıdığını biliyorum. 

Hiç kimsenin karamsarlığa kapılmasına gerek yok. Çünkü bu ülkede CHP olduğu sürece aydınlık gelecek için hep birlikte mücadele edeceğiz. Ama her yurttaşımızın kendisine soru sorma zamanıdır. Ülke neden bu hale geldi? 2002’de iktidar olanlar 2014’ün Türkiye’sinde neden bir  terör batağıyla ülkeyi karşı karşıya getirdiler? 2002’de bütün komşularımızla ilişkilerimiz iyiyken neden bütün komşularıyla kavgalı? 2002’de Türkiye’de terör yokken neden bir değil 3 terör örgütüyle mücadele eder noktaya geldik.


FETÖ dedikleri terör örgütüyle kim birlikte paralel yürüdü? Kim ‘ne istediniz de vermedik? Dedi.  Kim terör örgütünü darbe yapar boyuta taşıdı? Bu kadar güçlendirdi.  Bu sorular birlikte sormamız gerek.    

Ülkeyi yönetecekleri seçtim geldiler bugün Türkiye’nin neresine giderseniz gidin binlerce işsizle karşılaşıyorsunuz. Peki Ankara’da oturtan beylerin çocukları işsiz mi? Neden bu ülkenin  fakir fukara balda.  CHP fakir insanların derdini dile getirecek mi diye soruldu? Her ortama dile getiriyoruz. Emekliye iki maaşı kim dile getirdi CHP’liler. Orman köylüsünün, taşeronun sorunun kim dile getirdi CHP’liler.  1 milyona yakın mağdur var 15 Temmuz’dan sonra.  Bakın biz bu ülkenin sorunu olan her vatandaşıyla birebir ilgileniyoruz.  Biz kimsenin kimliğiyle ilgilenmeyiz. Biz insana insan olarak bakarız.  

 

Şehit edebiyatı yapanlar şehitler arasına fark koydu

 

Bakın Fırat Kalkanı’ndan şehitlerimiz geliyor. Suriye’den şehitlerimiz geliyor. Suriye bataklığını kim yarattı ? Kim silah gönderdi?  Müslümanı müslümana kim kırdırdı? Özellikle bu iktidar için oy kullanan bütün yurttaşlarıma sesleniyorum  senin çocuğunu Suriye’ye, dağlara gönderiyorlar terörle mücadele etsin diye.  Bu Ankara’da oturan beylerin çocukları gidiyor mu?


Yeri gelince şehit edebiyatı yapıyorlar şimdi şehitler arasında da fark koyuyorlar. 15 Temmuz şehitleri ve diğer şehitler. Şehitlerin fakı olmaz.

Hepsi bizimdir. Tamamı anne kuzularıdır. Şehitler arasında fark yaratanlar bu ülkenin hainleridir.  Şehitler arasında farklılık getirmek bizim ahlakımızda inancımızda terbiyemizde yoktur. Ama onlarda var içime sindiremiyorum. Askerlerimizi Suriye’ye gönderiyoruz. Türkiye’nin güvenliği için. Peki Türkiye’nin güvenliğini Ortadoğu’da kim tehlikeye attı. Bunun hesabını sormak zorundayız.  Bakın Gazi Mustafa Kemal, İsmet İnönü,  Refet Bele, Kazım Karabekir bunların tamamı Osmanlı paşasıydı. Bütün hayatları savaşlarla geçti. Ama onlar bu ülkenin bekası için her zaman her ortama barıştan yana oldular. Şimdi Kalktılar Türkiye Cumhuriyetinin sınırlarını tartışma konusu yapıyorlar. Lozan’ı tanımıyorlar. Lozan’ı tanımıyorsan biz seni asla tanımayacağız. Birlikte mücadele edeceğiz. 


Fidel Castro Atatürk ve devrimlerini örnek alan bir devrimciydi


Dünyanın saydığı önemli evrimcilerden birisi Fidel Castro hayatını kaybetti.  Onun idealindeki en büyük devrimci Atatürk’tü. Hep onu ve devrimlerini örnek aldı. Küba’ya sahip çıktı. Bence dünyanın en mutlu inanları Kübalılar. Kimseye teslim olmadı ülkesini de teslim etmedi. Çünkü o Gazi Mustafa Kemal’i örnek almıştı. O yüzden onu saygıyla anıyoruz. 

Bakırköy’de yaşıyorsunuz. İstanbul’un en güzel ilçelerinden birinde.  Bütün belediye başkanlarımıza seçime kadar CHP rozeti takın ama seçimden sonra artık siz partili değilsiniz.  Ayrım yapmadan çalışın. Gecekondu bölgelerinden başlayarak her yerde çocuk yuvası ve kreş yapın dedim.  Eğer beldenin bir sorunu varsa çözemiyorsanız Ankara’ya geleceksiniz biz sizin önünüze düşeceğiz’ dedim. Bunlar yetmez. Her kentin kendine özel bir kimliği var. Bakırköy dediğiniz zaman aklınıza gelen değerler vardır. 

Tarık Akan da o değerlerden birisidir onu anmak hepimizin grevidir. O zaman bizim tiyatro salonlarına kültür merkezlerine ihtiyacımız var.  Başkanlarımız bunu yapıyor.  Bir kenti tanımak için İstanbullular CHP’li belediyelerin olduğu ilçelere gelirler. Çünkü oralarda kentin bütün güzelliklerini görmek mümkün. Onlar boş bir arazi bulduğunda nasıl gökdelen yapalım derler. Bizim belediye başkanlarımız buraya ağaç dikelim park yapalım derler.  Çünkü biz insana değer veririz.  


AB’ye sesleniyorum :


Müzakerelerin yeniden açılmasını istiyoruz


Geldiğimiz nokta iç açıcı bir nokta değil. Dolar aldı başını gidiyor, terör bir tarafta, dünya bize kapılarını kapatıyor.  Avrupa Parlamentosu  bir karar aldı.  Türkiye’nin müzakere sürecini askıya aldı. Bu bir tavsiye kararıdır. Komisyonlarda görüşülecek.  AB üyelerini tümüne seslenmek istiyorum.. Türkiye öteden bu yana yüzünü batıya ve uygarlığa dönmüş bir ülkedir.  Biz laik demokratik sosyal hukuk devletini koşulsuz savunan bir ulusuz. Bir kişiye kızıp bir kişinin söylemlerine kızıp, 80 milyonluk bir ülkeye yatırımlar uygulamayınız. Bu bir halkı cezalandırmaktır.  Kimsenin endişesi olmasın. Birileri Türkiye’yi teslim almak istiyor ama tek bir CHP’li dahi bu ülkeyi 1 kişiye teslim etmeyecektir. Müzakerelerin yeniden açılmasını istiyoruz.


Ortada başbakan yok


Sayın Binali Yıldırım’a açık ve net mesaj vermek istiyorum. AB  ile müzakerelerin özü demokrasidir. Eğer  ülkende demokrasiyi, yargı bağımsızlığını savunuyorsan,  tam demokrasi istiyorsan CHP son ferdine kadar  bu yasal düzenlemeleri yapmak için destek verecektir. Cesaretin varsa, yüreğin varsa, müzakere fasıl demeden biz irademizle tam demokrasiyi, özgürlüğü getirelim. Binali Bey buna evet der mi? Abisinden izin isteyecektir. Eğer bir kişi kendi koltuğunu n hakkını vermezse koltuğun yetkilerini kullanamazsa o kişi Türkiye ‘yi yönetemez. Gereğini yapacak yasaya uyacak. Nitekim ülke yönetilmiyor. 1 kişi konuşuyor. Ortada başbakan yok. Sesi çıkmıyor. Bir şey söylese yukarıya bakıyor. 


Kadınlarımız olduğu sürece geleceğimiz aydınlık


Parlamentoya gece yarısı bir önerge geldi. Önergeyi dikkatle inceleyen CHP’liler bütün yetkilerini kullanıp o gece o önergenin yasalaşmasına engel oldular. Ertesi gün bu ülkenin kadınları tek yürek oldular.  Birlik oldular. Sadece Ankara’da değil bütün dünya Türkiye kendi haklarına kendi çocuklarına sahip çıkan kadınları var. Bu ülkenin kadınları olduğu sürece bu ülkenin geleceği hep aydınlıktır. Bu dünyayı yerinen oynatacak kadınlardır.  Buradan hapisteki bütün gazeteci ve akademisyenlere selamlarımız saygılarımı gönderiyoruz. 


Hesabını sormazsam namerdim


15 Temmuz’u fırsat bilim bir cadı avı süreci başlattılar. Binlerce öğretmen memur kapı önüne konuldu. Ama şu sorunun cevabı bulunamadı? FETÖ’yü kim büyüttü. Besledi, bunu siyasi sorumluluarı kimdir? Güçleri gariban vatandaşa yetiyor. Öğretmene, esnafa, avukata yetiyor. Kendilerine gelince bir şey yok. Bunun hesabını sormazsam namerdim. Beraber yürüdünüz malı beraber götürdünüz bilmez miyiz? Okulları beraber açtınız. Şimdi sorumlu arıyorlar. Baş sorumlu sensin. Biz bunları bilmez miyiz? Bunların kirli çamaşırlarını dökeceğiz namus borcumuz.  Suç şahsidir. Polis memuru suçlayabilirsin karısının çocuklarının günahı ne? Diyorlar ki onlar çoluk çocuk ağaç kökü yesin. Ben de onlara diyorum ki ‘sen z.k.m.n kökünü ye’  

 

Tören öncesi sahne alan şarkıcı Koray Avcı biz yıllar önce Ankara’da tanışmıştık dediği Kemal Kılıçdaroğlu’na  Mahsuni  Şerif’in yazdığı ‘Merdo ‘ şarkısını armağan etti. Temel atma butonuna basılmasının ardından meydandaki kalabalık Hadise’nin konseriyle eğlendi. 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen temel atma töreninden önce Bakırköy Belediyesi tarafından temeli atılan hizmet noktalarını Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ile dolaştı ve işçilerle beraber fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu ayrıca Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu tarafından Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde verilen sunuma da katıldı. Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu burada başkanlığı süresince Bakırköy’de yaptığı hizmetlerle ilgili bilgi verdi.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim