Başkan Park Açılışına Geldi Düdüklü ve Pankartlı Protesto ile Karşılandı

Florya Şenlikköy Mahalle sakinleri gece saatlerinde mahallerine çok sayıda baz istasyonu yapıldığını iddia ederek Bakırköy Belediye başkanı Dr.Bülent Kerimoğlu’na neden halkın sağlığını hiçe sayan GSM operatörlerine izin verdiğini sordu. Mahalle sakinleri başkanı düdüklü ve pankartlı  bir şekilde protesto etti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu


Başkan’ın Kuzey Ormanları Tahrip Edilirken Hanginiz Tepki Gösterdi Sözü Mahalle Halkını Kızdırdı

Bakırköy Belediye Başkanı Dr .Bülent Kerimoğlu aracından inip Şenlikköy Mahallesinde yaptırdıkları Nazım Hikmet Ran Parkını açmaya geldiği sırada 60-70  kişilik bir gurup tarafından düdüklü ve pankartlı protesto ile karşılandı. Başkan Kerimoğlu’nun önce parkımızı açalım sonra  da baz istasyonu meselesini konuşalım dedi.

Protestocu gurubun tamam demesi ile başkan konuşmaya başladı. Konuşmasında konuyu başka taraflara getirince protestocu halkın için de bazıları siz sorunumuzu konuşacak yerde siyaset yapıyorsunuz çıkışı ile karşılaştı. Başkanın ben siyasetçiyim elbette siyaset yapacağım demesi ile ortam biraz daha gerildi.

Başkan konuşmasında siz çevreye ,yeşile ve doğaya yeteri kadar sahip çıkıyor musunuz ?   Kuzey ormanları tahrip edilirken siz ne yaptınız çıkışı karşısında bir vatandaş başkan biz her şeyden önce kendi bölgemizden  sorumluyuz. Atatürk Ormanımız Akvaryum bahanesi ile elimizden alınacaktı.

Biz  tepkimizi  ortaya koyarak orada yaptırmadık daha sonra deniz kenarına yapıldı. Tabi burada gördük ki Akvaryum bahane imiş asıl gayeleri otel ve AVM imiş. Bizim konumuz sağlığımızı tehdit eden Baz İstasyonlarıdır. Bunların yapılması aşamasında sizden izin alırken neden en izin veriyorsunuz. Hadi diyelim ki izin verdiniz yasalara göre insanların yaşadığı yerlere en az 16 metre olması gereken bu baz istasyonlarının bizim evlere 1 metre mesafesi  GSM firmalarının menfati için bize kanser mi olun diyorsunuz şeklinde tepki verdiler.

Başkan’ın Ya  GSM Telefonlarının Kullanımından Vazgeçeceksiniz Ya da Baz İstasyonlarına Razı Olacaksınız…

Mahalle halkı  başkanın ya cep telefonu kullanımından vazgeçin yada baz istasyonuna razı olun çıkışı karşısında,siz bizi tehdit mi ediyorsunuz diyerek bu çıkışa razı olmadıklarını söyleyerek mutlaka bir tercih yapacaksak biz cep telefonlarının kullanımından vazgeçmeyi tercih ederiz dediler.

Kerimoğlu Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Florya’da İkamet Ediyor Beni Arayıp Mahallemde Baz İstasyonu istemiyorum diyor peki Esenyurt’ta kaç bin tane baz istasyonu var onları  da söylesin dedi.

Başkan Kerimoğlu’nun Protestocu Şenlikköy mahalle sakinlerine aranızda temsilci seçin şu an daha az tehlikeli olan baz istasyonları söz konusu hep beraber konuşalım Mahallemiz için en doğru olanı yapalım demesi ile de Mahalle sakinleri defalarca size ulaşmaya çalıştık ama bir türlü başaramadık demeleri  de halkın başkanlara ulaşamadıklarını gözler önüne serdi.

Kerimoğlu STK.lara,Basın ‘a ve Halka Karşı Duyarsız                                                        

Bakırköy’de faaliyet gösteren bir çok dernek, vakıf ve sivil   toplum kuruluşu ile yaptığımız görüşmelerde  Dr.Bülent Kerimoğlu’nun ve ekibinin kendileri ile sağlıklı bir ilişki kuramadığından yakınarak İstanbul 3.Bölgenin en nezih ilçesi olan Bakırköy yerel yönetim açısından iyi idare edilemiyor iddiasında bulundular.

Özellikle İstanbul 3.Bölge de yayın yapan yerel  gazete idarecileri de Kerimoğlu Şeffat bir yönetim sergileyemiyor çıkışı yaparak mümkün mertebe basın ile bir araya gelmemek için çaba sarf ediyor görüşünde birleşti.

Başkan Kerimoğlu Ataköy Sahili İçin Ciddi Bir Çaba Sarf Etmiyor İddiası Var

Kısa bir süre önce bir deneğin Ataköy ile alakalı Yunus Emre Kültür Merkezinde yapmış olduğu toplantıda konuşan İstanbul Mimarlar Odası Genel Sekreteri Ali Hacıalioğlu  yüzüne karşı Başkan Kerimoğlu’ na Bakırköy’ün haklarını koruyamıyorsun. Üç beş kuruş  vergi alacaksın diye ilçeyi inşaat firmalarına peşkeş çekiyorsun. Ağaoğlu’nun Central  Park Projesi ile alakalı yazdığımız dilekçeye 45 gündür cevap vermiyorsun demişti. Yine Aynı toplantıda Prof.Dr.Ali Elmas’ın Ataköy Sahilinde yapılan ve yapılacak olan bütün projelerde KIYI kanununa muhalefet vardır çıkışı içinde başkan Kerimoğlu Sağlıklı bir cevap veremedi.

Kuzu İnşaat Sea Pearl Projesi İle Bakırköy ve İstanbul ‘a Kötülük Yapıyor                                                                                       

Gazetemizin İmtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner  ‘da şunları söyledi ”Biz gazete, web sitesi ve web tv olarak Ataköy Sahilinin Kuzu Grup tarafından Sea pearl Projesi ile halka kapattığını, son kara parçasının beton’a teslim edildi. Yol aynı ama binlerce konut yapılıyor bu bölge bu trafiği kaldırmaz diyerek haber yaptık. Kuzu İnşaat’ın sahiplerinden birisi olan   Özen Kuzu aleyhimize sayısız dava açtı hepsini kaybetti. Bunları  defalarca yayın yaptık. Ancak  bütün bunlara rağmen bu durumdan haberdar olması gereken Bakırköy Belediye Başkanı Dr.Bülent Kerimoğlu bölgenin haklarını savunan sayısız haber yapıp davaya muhatap olduğumuz halde basit  bir geçmiş olsun dileğinde bile bulunmaması kafamızda acaba başkan kamuoyuna karşın göstermelik  bir şekilde Ataköy sahiline karşı bir şeyler yapmış gibi kendisini  gösteriyor izlenimi biz  de hakim”  dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim