İş adamı İnşaat Mühendisi İlvan Özbaş İBB ye defalarca illetim ancak çözüm yok dedi

Ailesi ile  beraber Pazar günleri deniz havası almak ve çimlere basıp negatif enerjini toprağa iletmek isteyen İnşaat mühendisi iş adamı İlvan Özbaş Gazetemize şunları söyledi “ Ak Parti iktidarını ve belediyelerini takdir ediyorum. Hafta sonrları Forya’da on  binlerce insan sirkülasyonu oluyor. Eskiden 3 tuvalet  erkekler için vardı,3 tanede bayanlar için vardı. İBB bunları yıktı yerine  bir bayan bir erkek olmak üzere 2 yeni tuvalet getirip kurdu. Eskiden  6 olan tuvalet sayısı piknikçilere yetiyordu ama şu an aşırı kalabalıktan dolayı çok tuvalet sırası oluyor.  Hem burada duran bekçiye durumu ilettik. Hem de  İBB 153’ e kayıt verdirdim. Aradan 1 ay geçmesine rağmen sorunu çözmeye yönelik hiçbir çalışma yapıldığını  göremedik.

 İBB için küçük ama  piknikçiler için büyük bir  sorun tuvalet

İlvan Özbaş burada tuvaleti kullanan kişiler bir TL ödeme yapıyorlar.  Mademki bu kadar kuyruk var İBB nin kendisi bu sorunu çözmeliydi. Hadi diyelim ki bunu da yapmadı ben telefon açtım,SMS gönderdim ancak  aradan baya zaman geçti yine sorunu çözmediklerini görünce  basın olarak bu sorunu yetkililere  duyurmanız için size olayı özet bir şekilde aktardım. Biz  çok mu şey istiyoruz acaba ? Ancak 50 yalına merdiven dayana n bir  baba olarak olmaza olmaz olan tuvalet ihtiyacını gidermek için bayanlar,çocuklar,yaşlı insanlar neden dakikalarca tuvalet sırası beklesin ?

Sahne için 63 milyon var ama tuvalet için 5 bin lira yok mu ?

Bir başka okurumuz  mail atmış Fetih kutlamaları için sadece  3 saat kullanılan Yenikapı  miting meydanındaki sahne için  63 milyon harcama yapan  İBB 4 veya                                                                                                                                           5  bin TL  ile eskisi gibi 6 tuvaleti çok rahat inşa edilirlerken neden bu soruna parmak basmıyorlar merak ediyorum demiş.

Gittik, Gezdik ,Gördük  yazıyoruz 

İstanbul Times Gazetesi  olarak geçen Pazar günü  şikayet ve ihbarların geldiği Florya Ziya Şark sofrası  yanındaki  Florya  piknik alanının bulunduğu yere  gittik.  Bu devirde insanların dakikalarca  tuvalet için kuyruk beklediklerine kendi gözlerimiz ile şahit olduk.    Zaman zaman  kuyruk sırası  için sert tartışmaların yaşanmasını gördükten sonra burada ölümlü kavgalarında olabileceği ihtimal ardı  edilmesin.

İBB bu basit işi çöz Ramazan’da halkın duasını alın

Kuyrukta sıra bekleyenler bu sorunu çözmek İBB için sadece yarım saatlik bir olay .Buraya piknik için gelen bir aile dakikalarca tuvalet için  sıra beklerlerse o piknik başta fiyasko olmuş demekti dedi.

İşin takipçisi olacağız

İstanbul Times Gazetesi İstihbarat şefi Mehmet Osmanoğlu ise şunları söyledi “halkın büyük bir sorunu olan Florya’daki tuvalet sorunu çözülene kadar biz bu olayı gündemde tutacağız. Bu olayda İBB başkanı Topbaş ve üst düzey yöneticilerin haberi olabileceğini düşünmüyoruz diyen Osmanoğlu  bu sorun İBB için çok küçük ama piknikçilerin ruh ve beden sağlığı için çok büyük bir olay dedi. İBB iştiraklerden sorumlu daire başkanı İsmail hakkı Turunç bu sorunu çözerse halk adına müteşekkir oluruz diyen Osmanoğlu  konunun bir iki günde eskisi gibi tuvalet sayısı 6’ya çıkarsa şikayetler biter dedi.

Kaynak  İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim