2013 yılında Fatih’te faaliyete geçen Özel Çapa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne kardeş geliyor. Bakırköy’de restorasyon çalışması tamamlanan Çapa Bilim Koleji’nde, eğitim ve öğretime 2016-2017 sezonunda start veriliyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Kadir Aktürk

Çapa Eğitim Kurumları kurucusu Maksut Konyar, modern eğitim anlayışı, kurumsal disiplini ve güçlü akademik kadrosuyla eğitim ve öğretime hazır duruma gelen Çapa Bilim Koleji’nde davetlilere iftar verdi. Katılım için davetlilere teşekkür eden Konyar, okulları hakkında yaptığı açıklamada, “Kolejimiz, bilgiye ulaşmanın yollarını bilen, ulaştığı bilgiyi anlamlandırarak öğrenen, öğrenmiş olduğu bilgilerden yeni bilgiler üretebilen ve inovasyona açık bireyler yetiştirmeyi ilke edinmiştir. Kolejimiz, öğrencilerimizi evrensel değerler silsilesiyle, özgüvenli, kendisi ve çevresiyle barışık, sorumluluk sahibi, analitik düşünebilen, araştırmacı ve sorgulayıcı bireyler hayata hazırlayarak bilinçli ‘dünya insanı’ yetiştirmeyi hedefliyor” dedi. 

BAŞARI TESADÜF OLAMAZ

Başarının tesadüf olamayacağını vurgulayan Konyar, şöyle devam etti:

“Başarının tesadüf olmadığına inanarak tüm kadromuzu yetkinlik açısından dünya standartlarında bir eğitim vermek üzere oluşturduk. Oluşturduğumuz yapı ile nitelikli, farklı düşünebilen, sürekli daha fazlasını isteyen, inovasyona açık, özgüveni tam, başarıyı hedefleyen öğrenciler yetiştirmeyi kendimize birinci vazife edindik. Eğitim kurumumuzdan mezun olan öğrencilere verilecek başarılı eğitim sonucu iki alternatifli üniversite eğitimi hedefleyebilirler. Birincisi Avrupa veya Amerika’da dilediği herhangi bir üniversiteye kayıt yaptırabilecek donanımı vereceğiz. Bunları söylerken de ülkemizdeki eğitim sistemini de unutmayacağız. İkicisinde ise onları ülkemizdeki en seçkin üniversitelere girebilecekleri sınavlara hazırlayacağız.”

YABANCI DİL KONUSUNDA İDDİALIYIZ

Çapa Bilim Koleji’nin yabancı dil öğretiminde de son derece iddialı olduğunu vurgulayan Konyar, başta İngilizce olmak üzere iki yabancı dili uluslararası mesleki iş yapabilecek yetkinlikte öğrettiklerini belirterek Almanca ve İspanyolca alternatifli seçmeli 2. yabancı dili de en iyi derecede öğretecek yabancı diller bölümüne sahip olduklarına dikkat çekti. Çapa Bilim Koleji’nin tam öğrenme modeliyle, proje tabanlı çalışmalarıyla öğrencilerini her alanda sorun çözme mantığı ve pratiğini geliştirmiş, sosyal, yetenekli, donanımlı, bilgili, yeniliğe açık bireyler olarak yetiştirme iddiasında olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki dönemlerde Anadolu ve Fen Liseleri ile de eğitim hizmetlerine devam edeceklerini belirten Maksut Konyar, anasınıfından üniversiteye kadar öğrencilere 21. yüzyıl bilgi ve becerisiyle donatılmış nitelikli bir eğitim sunma ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlama görevini üstlendiklerinin altını çizdi.

Anaokulu ve ilkokula başlama döneminin çocukların ve anne babaların hayatında en önemli geçiş dönemlerinden biri olduğunu açıklayan Maksut Konyar; “Bu ve benzeri geçiş dönemlerinde çocuklar, her zamankinden daha fazla ilgi ve sevgi ihtiyacı duymaktadırlar. Anaokuluna başlamak çocuklar için duygusal, ilköğretim 1.sınıfa başlamak ise duygusal olduğu kadar zihinsel ve bedensel açıdan hazır olmayı gerektirir. Çocuklar okula gitmek için ne kadar hevesli olurlarsa olsunlar, kendilerini tam olarak neyin beklediğini bilemedikleri için de korkmaları, endişe ve kaygı duymaları gayet doğal bir durumdur. Çocuk için okul, çok sayıda çocukla bir arada bulunma, uyulması gereken kurallar ve başarılması gereken akademik sorumluluklarla dolu yepyeni bir sosyal çevredir.” diye konuştu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

Editör: TE Bilisim