Mini Mini Birler ve tüm çocuklar… Çapa Bilim Kolejinde Çok Renkli Bir Görüntü Oluşturdu…

Çapa Bilim Koleji Bakırköy İncirli Kampusun de yapılan töreni birçok veli ile basın mensubu izledi.  Kısa bir konuşma yapan kurumun kurucusu Maksut Konyar şunları söyledi. “Biz uluslar arası ölçekte başarılı bir eğitim kurumu olmayı hedef kıldık. Kısacası okul gibi okul olacağız. Tüm fiziki alt yapımız, araç ve gereçler, teknoloji donanımımız, tüm materyallerimiz her yönde mükemmel olacağız.

Eğitimci Maksut Konyar Her Şey  Öğrencilerimiz İçin Dedi

En önemlisi çok deneyimli değerli yetkin bir öğretmen kadromuz mevcut. Profesyonel ve vizyoner yıllarını eğitime adamış olan yöneticilerimizle, Sevgiyle, ilgiyle, güvenin hakim olduğu bir ortamda tüm öğrencilerimizi her alanda mutlu ve başarılı kılacağız… Sağlıklı, Mutlu, başarılı öğrenciler, bilge insanlar yetiştirmek asıl hedefimizdir.”  “Aynası iştir kişinin söze bakılmaz” işimiz kurumumuzun yansıması olacak.

Daha sonra ise Çapa Sağlık Meslek Lisesinde açılış törenine katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Burada ise 15 Temmuz Terörist kalkışmaya karşı bir demokrasi mücadelesinin kahramanlığının yazıldığını kahramanlarının gelecek nesillerce hiç unutulmayacakları gibi demokrasiye ilham kaynağı olacağını milletin iradesine sahip olma bilinci bu ülkede asla hiçbir vesayete izin vermeyeceğini, bu münasebetle 15temmuz demokrasi şehit ve gazilerini rahmetle, minnetle anıyoruz. Dedi

Okul Müdürü Nuray Yılmaz da  şunları söyledi

Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içindeyim. 

Yeni bir eğitim öğretim yılına başladığımız bu günde okulumuza gelen öğrencilerimize, öğretmenlerimize hoş geldiniz diyorum; yeni eğitim ve öğretim yılının huzurlu, güvenli ve kardeşlik ortamı içinde geçmesini diliyorum. 

Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, kalkınmayı çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır Bunu başaramayan toplumların kaderi ise geri kalmışlığın kalın çizgileri içinde kalmak olmuştur.

15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletini demokrasimizi ve milli iradeyi hedef alan darbe girişimi hükümetimizin güvenlik kuvvetleri ve halkımızın çabasıyla kahramanca savunulmuş demokrasimiz kazanılmıştır.

Milletimizin söz konusu vatan olduğunda gücünün iradesinin ve kararlılığının çocuklarımıza ve gençlerimize öğretilmesi gerekmektedir.


Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerim,

Amacımız sizlerin kendi ayakları üzerinde dik ve sağlam durabilen yetişkinler olarak geleceğe adım atmanızdır. Aynı zamanda geleceğimiz olan sizlerle vatanımızın ve milletimizin, hürriyetini teminat altına almaktır. Bu gayelerimizin gerçekleşebilmesi için, öğretmenlerimiz ve tüm personelimizle eğitim açısından yapılması gereken ne varsa yerine getirmeye, sizlerin eğitimi için en uygun eğitim ortamlarını sağlamaya gayret edeceğiz”

Sevgili öğrencilerim

Sizlerde başarıya ulaşmak için daha çok çalışmalısınız.. Bunu gerçekleştireceğinize de inancım tamdır. 

Sevgili öğretmenlerim,

Sizler birer mumsunuz. Bizler bu gün etrafa ışık saçıyorsak bunu sizlerden aldığımız ışığa borçluyuz.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve okulumuz için hayırlı olmasını dileriz. Unutmayın, “Çapa Bilim Kolejli olmak bir ayrıcalıktır…” dedi

Okul Müdür Yardımcısı Uzman Psikolg Ceren Güven ise

Yeni eğitim öğretim yılının anaokulundan orta okula tüm öğrencilerimize önce mutluluk getirmesi ortak paydasındayız. Çünkü biliyoruz ki mutlu çocuk öğrenir, mutlu çocuk yeteneklerini keşfeder, kullanır ve yine mutlu olacağı mesleği hedefler. Hedefimiz bilim ve fen ışığında kültürüne bağlı, değerlerine sahip çıkan, merak eden ve sorgulayan mutlu doktorlar, mutlu öğretmenler, mutlu ressamlar yetiştirmek.

“Eğitimin yapamayacağı hiçbir şey yoktur, hiçbir şey onun etki alanının dışında kalamaz. Kötü ahlâkları iyiye çevirebilir, kötü ilkeleri yıkar ve yerine yenilerini koyar, insanları melekler seviyesine çıkarabilir” Ünlü yazar Mark Twain’in bu sözü eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlatıyor.

Kaynak: İstanbul  Times Haber  Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim