Başarı’nın diğer adı Çapa Bilim Koleji Bursluluk sınavı yapıldı

Çapa Bilim Koleji 4 Mart 2017 tarihinde iki oturumlu bursluluk sınavı gerçekleştirdi. Bursluluk sınavına başvuru için hem devlet okullarında, hem de özel okullarda eğitim gören öğrenci ve velilerinin talebi ve ilgisi yoğun oldu.
                                   
İstanbul Times Haber Merkezi / Sena Ensar                                                      


Saat  10.00 ve 14.00'te 2 oturumlu olarak yapılan Çapa Bilim Koleji bursluluk sınavında 500'e yakın öğrenci sınavda başarı elde etmek için ter döktü.

Sınav esnasında Çapa Bilim Koleji yönetimi tarafından velilere yönelik okul tanıtımı hakkında sunum yapıldı.

2. Oturumda ise Türk PDR Derneği İstanbul Şube Başkanı Alpaslan Dartan bursluluk sınavında olan öğrencilerin velilerine yönelik "özel okul tercih kriterleri" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Velileri özel okul seçimi, eğitim sistemi gibi bir çok önemli konuda aydınlatan, öğrencinin bursluluk sınavı neticesinde akademik başarısının nasıl değerlendirileceği hakkında bilgi verilen bu organizasyona velinin ilgisi ve memnuniyetinin bir hayli yüksek olduğu gözlemlendi.

Çapa Eğitim Kurumları Kurucusu Maksut Konyar şunları söyledi

Birinci önceliğimiz bilimi esas alan,akademik kariyere önem veren,milli ve manevi değerlere bağlı ülke ve vatan sevgisi ön planda tutan, dünyadaki evrensel değerler silsilesinden haberdar sağlıklı, mutlu, ve başarılı öğrenciler yetiştirmektir.

İlk TEOG sınavında iyi bir başarı elde ettik. Biz de tek ölçüt sınavlarda başarılı not almak değil. Sosyal ve kültürel faaliyetlere de önem vererek  iyi bireylerin yetişmesini sağlamaktır. Sınava giren bütün öğrencilere başarılar dilerim.

Sınava giren bütün öğrenciler kayıt yapmaları halinde % 20 lik bir indirim yapacağımızı açıkladık. Diğer dilimler de başarı puanlarına göre değişecektir.

Ayrıca bugün sınava giremeyen öğrencilerde daha sonra zamanını belirleyeceğimiz günlerde sınava girip burslu okuma şansını bulacaklardır”
dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim