Öğrenciler Şiirler okudu  ve konuşmalar yaptı

Bakırköy Kampüsünde kurulan sahneye çıkan öğrenciler hem topluluk önünde konuşma, şiir okuma ve duygu düşüncelerini paylaşma konusunda tecrübe edindi hem de Cumhuriyetin 93.yıl dönümünü kutladılar.

Okulun Kurucusu Eğitimci ve yazar Maksut Konyar ve Bakırköy yerleşkesinin müdürü Nuray Yılmaz bir konuşma yaptı.

İşte Kurum Müdürü Nuray Yılmaz’ın Konuşması;

Sayın Kurucum, Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili öğrenciler ve siz değerli misafirlerimiz;

Cumhuriyetimizin 93’üncü yılını idrak etmenin sevinç ve gururunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkıp Milli Mücadeleyi başlatmasından, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilemez bir değerdir.

Değerli Misafirler, Cumhuriyet rejiminde egemenlik kayıtsız şartsız milletin kendisine aittir. Bu rejimde halk, kendisini yönetecek kişileri yine kendisinin seçimle iş başına getirdiği temsilciler vasıtasıyla kullanır. Cumhuriyet rejimi vatandaşların seçme ve seçilme hakkını özgürce kullandığı rejimin adıdır. Bu rejimde devlet yönetimi, sınıfların, kişilerin ailelerin veya belirli ve ayrıcalıklı bir zümrenin eline bırakılamaz. Cumhuriyette milletin bütün fertleri yönetime katılabilir ve yönetimde söz sahibi olabilir.

Çünkü cumhuriyet, yönetiminde bütün vatandaşlar eşit hak ve özgürlüklere sahiptir. Cumhuriyetin en büyük özelliği, Türk halkını ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Milletimiz, Cumhuriyetle birlikte milli bir devletin, onurlu, bağımsızca düşünebilen ve eşit haklara sahip olan vatandaşları haline gelmiş ve devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Böylece evrensel bir görüşe sahip olmuştur.

Atatürk’ün hedef olarak belirlediği çağdaş ve uygar bir ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe tahmin edilenden daha büyüktür. Zira Cumhuriyet bize millet olma ve de dünya milletlerinin onurlu bir üyesi ve elemanı olma bilincini kazandırmış yüce bir değerdir. Cumhuriyet milli egemenlik, cumhuriyet bağımsızlık, cumhuriyet akılcılık, cumhuriyet düşünce ve vicdan hürriyeti, cumhuriyet özgür düşünce , cumhuriyet dünya insanı olarak çok uluslu olmak  demektir.

İşte bizde Çapa Bilim Koleji olarak akıl ve bilimin yol göstericiliğinde öğrencilerimizi  ‘DÜNYA İNSANI’ olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Türkiye Cumhuriyetinin 93 yıllık öyküsü aslında bir başarı ve de bir uygarlaşma öyküsü olarak kabul edilebilir. Cumhuriyetin başarıları ile haklı bir kıvanç duyuyoruz. Bugün gelinen noktada Türkiye, İslâm dünyasındaki tek laik ve demokratik Cumhuriyet olarak yerini almıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, laik ve demokratik yapısından taviz vermeden  çağdaş uygarlık yolunda hızla ve emin adımlarla ve kararlılıkla ilerlemesini sürdürecektir. Buna hiçbir güç engel olamayacak ve  Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar payidar kalacaktır. Yeter ki bizler  bize bırakılan  bu mirası bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmadan tam hakkıyla koruyabilelim. Temel hak ve hürriyetlerden mahrum olan toplumların ayakta kalmaları ve yaşamalarını devam ettirebilmeleri mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve bizden sonra gelecek olan nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünü savunmak,  iç ve dış tehdit unsurlarına karşı çok dikkatli olmaktır.15 Temmuz günü ülkemize yapılan tehditleri  ulus olarak savunmamız güçlü bir millet olduğumuzu bir kez daha ortaya koymuştur.

Değerli konuklar; kuşkusuz ki Cumhuriyet, demokrasiyi geliştiren en mükemmel sistemdir. Bireyin hak ve özgürlükleri ancak ve ancak bu sistem sayesinde güvencede olabilir. Türk Ulusu Cumhuriyet’e bağlanır ve de onu yüceltip geliştirmeye muvaffak olabilirse işte o zaman demokrasinin nimetlerinden en iyi bir şekilde yararlanır ve çağdaş toplumlar içindeki o hak ettiği yerini alır. Bu nedenle Cumhuriyeti yüceltip sürdürmek hepimizin milli görevi olmalıdır.

Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız .Çapa Bilim Koleji öğrencileri ;Dünya insanı olarak memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışın,. akıl ve bilimin yol göstericiliğinde evrensel değerlere sahip çıkın.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu büyük günün 93. Yıldönümünde, bütün halkımızın, bütün öğretmen arkadaşlarımın ve geleceğimizin teminatı olan siz değerli ve biricik öğrencilerimizin bu büyük bayramını kutluyor ,Kurtuluş savaşında ve 15 Temmuz günü vatanı uğruna seve seve canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Saygılarımla….                                  

Üç saatten fazla süren kutlama etkinliklerinden herkes memnun ayrıldı.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim