İnsan haklarını düşünen yok ..Proje hayata geçince Trafik felç olacak 
 
Bunu CHP’li bir belediye yapsaydı neler söyleneceğini  tahmin etmek hiç de zor değil. En basit tabiri ile DİN DÜŞMANI CHP, Caminin yerine Hilton yaptılar. İşte CHP Zihniyeti gibi manşetler en hafifi olurdu.

İstanbul Times Tv olarak yaptığımız İstanbul’un Kibir Kuleleri çalışmamızda Pruva 34’ü de mercek altına almıştık

10 Blok şeklide inşa edilen PRUVA 34 proje için bir metre yeni yol yok. Bunun dışında da yakın çevresinde bir çok proje inşa edildiği halde alt yapı ve yol adına hiçbir çalışmanın olmayışı bu nasıl bir planlama dedirtiyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber


Rant ,Cami ve Tarihi Yapı dinlemiyor


 
TOKİ Marifeti ile  44 milyon dolara satılan 62.373 metre kare arsa ile geleceğimiz katlediliyor. Yollar aynı ancak 309.003.48  m2 lik alana inşaat yapılıyor. Bizans dönemine ait tarihi yapılar çıkması da inşaatı durduramadı.
 
Türkiye’de  kaç kişi 290.8 M2 ile 718.7 M2 lik daire de oturabilir ?
 
Türkiye de bu kadar büyük metre karelik dairede veya moda tabiri ile Residance de kaç vatandaşımız ikamet edebilir ?
 
Ülkemizin en güzel yerleri son yıllarda kanuni olsa bile AHLAKİ OLMAYAN yöntemlerle BELLİ firmalara verilen KUPON arazilerde yapılan mekanların ülke insanımızın hayatını ne kadar zorlaştırdığını gazeteci yazar Hüseyin Çetiner 2009 İstanbul sel felaketinden bu yana  İstanbul Ucube Kibir Kuleleri ismi ile yaptığı çalışmada gözler önüne seriliyor. Henüz basımı yapılmayan Kitapta Bakırköy en çok imar tecavüzüne uğrayan ilçe olarak  dikkat çekiyor. Bu eserde Sea Pearl, Haytt Regancy Hotel,Pruva 34 başta olmak üzere diğer bir çok proje incelenmiş durumda.


 
Tarihi yapılar ile alakalı neler söylenmişti ?
 
Doğa Şehircilik İç ve Dış Ticaret A.Ş.’nin, İstanbul Bakırköy'de 2004 yılında 44 milyon dolara satın aldığı 62 dönümlük Sümerbank arazisi üzerinde Pruva 34 projesi adı altında 7’si rezidans, 3’ü otel olarak kullanılacak 10 blok inşa ediliyor.
 
 İnşaat çalışmalarının başladığı arazide Bizans dönemine ait Adalet Binası (Hebdomon Tribünalis) ile Sayfiye Sarayı (Hebdomon lucundianea) antik yapı kalıntıları bulunmuştu. Sondaj ve kurtarma kazıları sırasında ortaya çıkan ve İstanbul 1 Nolu Koruma Kurulu tarafından tescillenen kalıntılar Bizans dönemi için önem arz ediyor.
 
Pruva 34 Bakırköy projesi 62 bin 373 metrekare alanda yükseliyor. Pruva 34 Bakırköy projesinde rezidans, otel ve apart otel alanları bulunuyor. 10 blok olarak tasarlanan Pruva 34 projesinin toplam inşaat alanı 296 bin metrekare olarak belirlendi. İstanbul’un siluetini etkilediği gerekçesiyle mahkeme tarafından yıkım kararı verilen 16:9 kulelerinin çok yakınında inşaatına başlanan Pruva 34 projesinin de yüksekliği 67 metre olacaktı. Yaklaşık 13 metre de yolun altına inşa edilecekti. 

13.04.2006 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli nazım imar planında, 27.02.2007 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında tercihli kullanım alanı olarak belirlendi. Daha sonra Ataköy Turizm planları alanına dahil ediliyor. Ticaret, rezidans, otel gibi kullanım fonksiyonu getiriliyor. Bakırköy Belediyesi 11 Kasım 2013 tarihinde verdiği ruhsatla 10 blok yapılmasını onayladı. 

İstanbul 5. İdare Mahkemesi ‘nin deprem riski göz önüne alınmadan planların hazırlandığından, kıyı kullanımının kamuya kapatıldığından ve 70 metre yüksekliğin sakıncalarından söz ederek, çok katlı binaların kıyıda yapılarak şehrin önünde bir duvar oluşturduğuna vurgu yaparak planların‘planlama ilke ve teknikleri ile kamu yararına uygun olmadığı’ sonucuna ulaşarak yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Bölge İdare Mahkemesi de bu kararı onamıştı. 

Bakırköy Belediyesi mahkeme kararı doğrultusunda Ataköy sahildeki yapılaşmaları geçen hafta durdurdu. Şimdi de plan sınırı içinde yer alan Pruva 34 projesini de aynı gerekçeyle mühürledi. İçinde tarihi eserlerin yer aldığı arazi ile ilgili olarak ruhsata aykırı çalışmalar yapıldığı ileri sürüldü.

doğa şehircikliğin VİZYONU yapılan proje ile uyuşmuyor
 

Şirketin kendi sitesinde vizyon için şunlar yazılı:
İnşaat ve gayrimenkul sektöründe güçlü, saygın ve kaliteli firmalar arasında yer almayı hedeflerken; toplumsal değişim için gelişen teknolojiyi modern mimari ile buluşturan projeler üretip, çevreye zarar vermeden hayata geçirerek, yaşam alanınıza karşı bakış açınızı farklı değerlerle zenginleştirmek… 

Pruva 34 projesi çevreyi katleden bir proje olduğunu anlamak için mimar,mühendis veya şehir plansızı olmaya gerek yok. Her şeyden önce inşa edildiği lokasyon Marmara denizine en yakın yerdir. Bu yüksek yapılar ile sadece insanların hava sirkülasyonunu değil martıların,leyleklerin,kırlangıçların  ve diğer  kuş türlerinin yaşamı ve özgürlüğü de bu proje ile yok edilirken ÇEVREYE ZARAR VERMEDEN denilerek  adeta halkımızın zekası ile dalga geçildiği belli oluyor. 


 
Buda doğa’nın MİSYONU

Projelerimizde öncelikle güven, kalite ve sağlamlığı sunarak, müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede tutabilmeyi amaçlarken; güvenilirliği koruyabilen, dinamik ve her daim kendini yenileyerek gelişen kuruluşumuzu daha da ileriye taşıyabilmektir. 

Böyle Misyon mu olur arkadaş ?

Deniz seviyesinden  çok aşağı inilerek yerin … metre altında … kat bina yaparak sağlam bina yapıyoruz  edebiyatı nereye kadar yapılacak merak ediyoruz.
 
işte PRUVA 34 / BAKIRKÖY’ün künyesi

Proje Adı
:
Pruva 34
Yeri
:
Bakırköy / İstanbul  
İnşaat Alanı
:
309.003,48 m2
Konut Alanı
:
157.588,37 m2 (A + B Blok + Sosyal tesis)
Konut Adedi
:
239 Adet
Konut Dağılımı
:
 4+1, 4+2, 5+1,5+2
Konut Büyüklükleri
:
290,8 m2 - 718,7 m2
Mimar
:
Alpar Mimarlık İnşaat Taahhüt Ltd. Şti

İşte bazı sorularımız


1-2004 yılında 44 milyon dolara satın alınan 62.373 metre kare arsaya yapılan 10 blok'un
 bugünkü satış fiyatı ne kadardır ?
 
2-Bakırköy Belediyesinin 15.07.2014 de yaptığı mühürleme işlemi hangi mahkeme kararı ne ne zaman kaldırıldı ? Tarih ve sayı numarası nedir ?
 
3-Doğa Şehircilik firma sahibi hangi siyasi vekil şel irtibatlıdır ? 

4-Sümerbank Camisini yıkıp arsası üzerine HİLTON oteli yaptığınız iddiasına ne dersiniz ?

5- CHP’li bir hükümetin iş başında olduğu bir zaman olsaydı CHP cami yıkımına müsaade edip yerine HİLTON oteli yaptırdı denmez miydi ?
 
6-Yollar ve alt yapı aynı kaldığı halde bu kadar büyük ve ciddi oranda insan sirkülasyonu barındıracak  bu yapıların yapılması  esnasında yolların sabit durması sizin için bir sorun olarak görülmüyor mu ?
 
7-Bu projeniz ile Halkın ve diğer canlıların seyahat ve yaşam haklarını engellediğinizi düşünüyor musunuz ?

Sorulacak daha çok soru var ancak şimdilik bu kadarı ile iktifa edelim.
 
Televizyon  çekimini ,izlemek isterseniz
www.istanbultimes.tv  ve You Tube  kanalımız olan İstanbultimestvozel… tıklayıp izleyin
 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
   
Editör: TE Bilisim