Bakırköy Belediyesi tarafından yaptırılan Mizah Müzesi; Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Bakırköylülerin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Mizah Müzesi açılışının yapıldığı törende ayrıca Bakırköy Belediyesi Kartaltepe Kültür Merkezi’ne de Bakırköylü unutulmaz sanatçı Münir Özkul’un adı verildi.

Bakırköy’ü müzelerle donatacağız sözünün gereği olarak Bakırköy’de dördüncü müzenin açılışını yaptıklarını ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu konuşmasında şu açıklamalarda bulundu: ” Atatürk Müzesi, A.İlhan Gülek Etnografya Müzesi ve 10.Yıl Cumhuriyet Müzesi’nden sonra Ergin Gülen Mizah Müzesi’nin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bakırköylü değerli sanatçımız Münir Özkul’un adını verdiğimiz ‘Bakırköy Belediyesi Münir Özkul Kültür-Sanat Merkezi’nde açılan Bakırköy Belediyesi Ergin Gülen Mizah Müzesi; 1975’te Karikatürcüler Derneği tarafından açılan fakat 2010’da kapatılan Fatih’teki Mizah ve Karikatür Müzesi’nin büyük boşluğunu dolduracak ve belediyeler tarafından açılan ülkemizde ilk mizah müzesi olacak.

Baskıdan, sorunlardan, sıkıntılardan yorulan halkımızın yüzünü biraz olsun güldürebilmek, güldürürken düşündürebilmek için Bakırköy Belediyesi Ergin Gülen Mizah Müzesi’ni açtık.

Mizahın baskılandığı, karikatürcülerin hapse atıldığı, mizah dergilerinin çıkamaz hale geldiği böyle bir dönemde, mizahsız yaşanamayacağı bilinciyle açacağımız müzenin halkımıza bir nefes aldıracağını düşünüyoruz ve tüm İstanbulluları müzemize bekliyoruz.

Bakırköylü karikatürist Ergin Gülen’in 60 yıllık koleksiyonuyla kurulan ve küratörlüğünü A.İlhan Gülek’in yaptığı müzede; “Mizah Kitaplığı”, “Karikatür ve Çizgi Roman Atölyesi”, “Seyir Salonu”, yerli ve yabancı dergiler, sinema ve tiyatro afişleri, yayınlar, karikatürler, komik objeler ve aynalar yer alıyor. Müzede; ayrıca mizah yazarlarını, karikatüristleri, komedi oyuncularını tanıtan bölümler de bulunuyor.”

Koleksiyon sahibi ve müzeye adı verilen Ergin Gülen ise 82 yaşında olduğunu ve 20 yaşında karikatür çizmeye başladığını ifade ederek, ”Müzede sergilenen eserler 60 yıllık birikimimin ürünü”dedi.

Bakırköy Belediyesi Ergin Gülen Mizah Müzesi, Kartaltepe Mahallesi Sayfiye Sokak No:2’de bulunuyor.

Editör: TE Bilisim