Burası neden bugüne kadar imar’a açılmadı da bu zaman açıldı ?

İstanbul’da bir çok yerde yapılan uygunsuz binalardan dolayı kent 1204 Latin saldırısından daha fazla hırpalandı. Bunda gözleri rant hırsı bürümüş iş adamları ve bu hırsa dur demeyen siyasi otoritenin suçu çok fazla.

İstanbul Times Haber Merkezi / Cengaver Korkusuz 


Avrupa-Kale Yenibosna binasında Çevre ve Doğa’ya saygı yok

Günümüzde büyük projeler yapan iş adamları çevre, doğa, insan ve yaşam ilişkilerine dikkat ederken  Avrupa-Kale ortaklığı ile Yenibosna’da yapılan binada bu özelliklerin yanında hiç geçilmemiş. Nasıl olduysa olmuş çekme işlemleri bile yapılmamış. Bakırköy Belediye başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu özde değil sözde Çevre-Doğa ve insan haklarından sık sık bahsediyor. Çevreye, insana ve doğaya saygısı olan bir insan bu projeye izin vermezdi.  

Burası Taşkın alanı idi neden imara açıldı anlamak mümkün değil

Yıllar önce çok düşük bir yoğunluk ile Airport AVM ye izin verilirken burada bu proje olmamalı diyen bir çok kişi bugün yanı başında kibrit kutusu gibi hiçbir mimari güzelliği olmayan 20 kat veya daha fazla beton kütlesini görünce  bu kadar da olmaz demekten kendisini alamıyor.

Avrupa –Kale suskun

Yayın grubu olarak insan haklarına saygısı olmayan bu yapı için eleştirel bir haber yapmıştık.  Ancak proje yapıcıları suskunluğunu korumaya devam ediyor olsa da biz her ne kadar işlerini hukuki olarak  kılıfına uydurmuş olsalar da yapılan yapının ETİK ve insani  olmadığını tarihe not düşmek adına haykıracağız.

Şirketlerden açıklama gelirse tarafsızlık ilkemiz gereği aynen yayınlayacağız.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim