Senmisin bizi eleştiren mantığı Memorial’in yaşam tarzı mı olmuş acaba ?

Yayın Grubu olarak henüz Memorial Hastanesi Bahçelievler Yerleşkesinin temeli yeni atılmış iken bilgi edinme yasası kapsamında 7 Mart 2016 tarihinde 5715 sayılı dilekçe ile 10 tane soru sormuştuk. Aradan iki sene geçmesine rağmen cevap yazmayan Belediye’ye bu sefer 23 Şubat 2018’de 3243 sayılı dilekçe ile başvurarak neden 2 yıl geçtiği halde dilekçemize cevap verilmedi diye sorduk.

Orada görevli memurlar Mustafa bey bu dosyaya bakıyordu o da FETÖ’den tutuklandı. Biz cevap vereceğiz dediler.

28.02.2018’ Sayı: M.6 BAH.013- 3243 evrak sayılı yazıları ile sadece cevap verilmiş işlemi yapılmak adına sorularımız ile alakası olmayan 2 satırlık bir cevap yazarak baştan savma bir iş yaptılar.

Hastane binası otopark yönetmenliğine göre yapılmış.. sığınak yönetmeliği …ne göre yapıldığı ifade edilen yazıları ile adeta bizi aptal yerine koyan Belediye yönetimini kınıyoruz.

Memorial Park Bahçelievler ne yapmaya çalışıyor ?

5 tane ilçenin kesişme noktasında halkın seyahat özgürlüğü hiçe sayılarak yola sıfır yapılan Memorial Hastanesi Bahçelievler yerleşkesi ile alakalı yaptığımız haber için savcılıkta suç duyurusu, İstanbul 12. Asliye Hukuk Mahkemesinde hem sorumlu yazı işleri müdürümüze hem de gazetemizin neşriyatçı firması hakkında ayrı ayrı tazminat davası açılarak halk odaklı yaptığımız haberleri engellemek için bizi bunaltıp yıpratmak adına dava üstüne dava açıyorlar.

Bu hakimler ve savcılar uzayda yaşamıyor Ey Memorial hastanesi

Yine soruyoruz Memorial Hastanesinin yapıldığı yerde Sabancı Holding’in CARFOURSA’sı için imar alınıp daha sonra ne kadar bir menfaat karşılığı Memorial Hastanesine satıldığını bu yer sıradan bir vatandaşa ait olsaydı aynı şekilde imar verilip verilmeyeceğini bir gazeteci olarak soramayacak mıyız ?

Bunları sorduk diye bizleri yargı ile yıpratıp çalıştırmayacağını düşünen hastane yönetimini kınıyoruz. Biz her zaman halkın menfaatleri için haber yapıyoruz.

İleride freni patlayan veya başka sebeplerden dolayı ada gibi bir parsel de E-5 aksına sıfır yapılan Memorial Hastanesi çarpacak aracın vereceği maddi ve manevi kayıpların sorulusu kim olacak ?

Biz daha şimdiden uyarıyoruz. Sakın kimse o zaman takdiri ilahi demesin çünkü bu yapının burada olmaması gerektiği buranın 5 ilçenin kesişme noktasında yer alıyor. Hangi Mantık ile buraya imar verildiğini sormak kadar makul bir şey nasıl olur ?

Biz doğru bildiğimiz ve kamuoyunun bilmesinde yarar gördüğümüz konularda haberler yapmaya devam edeceğiz. Çünkü bu ülkede hakimler ve savcıların var olduğuna inanıyoruz biz.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim