Bahçelievler Öğretmenevinde yapılan kahvaltılı toplantıya Bahçelievler Kaymakamı Osman Ateş de katılarak yapılan bilgilendirme ve çalışmalardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç

Toplantının ev sahipliğini yapan İstanbul Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Selami Aykut yaptığı konuşmada “bizler Muhtarlar olarak Emniyetimizle problemleri çözme noktasında iş birliği içerisinde hareket ediyoruz. Bu iş birliğimizi farklı alanlarda daha da geliştirmeliyiz. Muhtarlar mahallenin eli, ayağı, gözü, kulağıdır.

Bizim üzerimize düşen her konuda her zaman Emniyetimizle beraber hareket etmektir, bu konularda 15 Temmuzdan sonra daha duyarlı hale geldik.15 Temmuz Darbe girişiminde Bulunan Fetö Terör Örgütü karşisinda dim dik duran istanbul Emniyet Müdürü Mustafa Calişkan ve Ekibine ne kadar teşekkür etsek azdir.

Bu Teşekkürümüzü her zaman ifade etmek için gece gündüz halkin iradesi ile secilmiş olan muhtarlarimiz ortaya koyacagi inanci icerisindeyim.Devletimizin,Milletimizin Yanindayiz,

Bugün burada bir arada olduğumuz için İstanbullu muhtarlar olarak büyük mutluluk duyuyoruz” 

İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Calişkan ve Tüm ekibine istanbul Muhtarlarimiz olarak teşekkür ederiz..dedi.

Daha sonra yapılan sunumda Toplum Destekli Polislikle ilgili şunlar anlatıldı. “Suçlara karşı halkı bilgilendirmesini sağlayan, suç oluşmadan suçu oluşturan nedenleri araştırarak önlemeye yönelik çalışmalar yapan suçla mücadele toplumun tüm kesimlerinin katılımı ile ortak çalışmalar yürüten ve olumsuz faktörlerin belirlenmesi ve giderilmesine yönelik, ilgili kişi kurum ve kuruluşlarla iş birliği sağlayarak çalışmalar yapan bir Emniyet Birimidir.

Bu kapsamda Bahçelievler Öğretmenevi’nde İstanbul Muhtarlar Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu programa İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Gültekin, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli katılım sağlayarak; TDP’nin tanıtımı, internetin bilinçli ve güvenli kullanımı, evden hırsızlık, iş yerinden hırsızlık, telefon dolandırıcılığı, yankesicilik, sahte para, otodan hırsızlık, oto hırsızlığı ve okulların açılmış olması ile öğrencilerin özellikle okul çevresinde yoğunlaşan uyuşturucu madde satılması ve kullanılmasının engellenmesine yönelik tedbirler ile ailelerin çocuklarının uyuşturucu maddelerden uzak tutmak için gerekli bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları konularında bilgiler vererek katılımcıların sorularını yanıtladılar .
Toplanti Sonrasi İstanbul Emniyet adina İl Müdür Yardimcisi Mustafa GÜLTEKİN'e İMDD Başkan Selami AYKUT ve Başkan Yrd Mehmet POLAT çicek taktim etti.

Toplum Destekli Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu'ya İMDD Kadin Kollari Başkanı Nadiye POLAT ve Başkan Yrd Nuray Aydin Çicek taktim etti.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim