Tüm Basın Mensuplarının Basın Bayramı Kutlu Olsun..

Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami AYKUT, Ülkemizde halen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü ve 24 Temmuz Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayram olarak kutlanması Türkiye'de yazılı, görsel ve işitsel yayınların geldiği önemli konumu göstermektedir.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ve İstanbul’da yaptığı önemli hizmetle halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basının, insan haklarının önemli güvencelerinden birini teşkil etmektedir.

İletişim teknolojilerinin gelişmesine paralel olarak, kitle iletişim araçlarının önemi ve etkisi her geçen gün artmakta, ulaşılan insan kitlesi genişlemektedir. Bu gelişmeler neticesinde basın mesleğini kolaylaştırdığı gibi gücü ve önemi de artmaktadır.

Teknolojinin basın mesleği kolaylaştırdığı kadar rekabet unsurunu daha zor bir dönemece sokmuştur.

Toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuya duyurulmasında aracı olurken öte yandan kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rolü üstlenmektedirler

Basınımıza düşen en büyük görevlerden birisi de içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine sahip çıkarak kitle iletişimine katkıda bulunmaktır.

Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, kişi hak ve özgürlüklerinin tesisinde, gerçek adaletin sağlanmasında büyük önem arz etmektedir.

Toplumun doğru bilgilendirilmesi çok büyük bir öneme haiz olduğu gibi, bunu mümkün kılabilmek için de, özgür bir basına ihtiyaç olduğunu da vurgulamak isterim.

Yazılı, görsel ve işitsel basın yayın organları gelişen ve güçlenen demokrasimize sunacağı katkıların devam etmesi dilerken zaman zaman basın mensubu arkadaşlarımıza uygulanan şiddet ve anlayışsızlığı kınadığımı belirtmek isterim. Gazeteci arkadaşlarımıza yıpranma hakkının geri verilmesinin önemli bir gelişme olduğunu belirtir, bu vesile ile kendilerine tekrardan hayırlı olsun dileklerimi iletirim.

Zor şartlarda görev yaparak toplumun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması gibi önemli bir görevi yerine getiren başta yerel basın mensupları olmak üzere tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlar, çalışmalarda başarılar dilerim.’’

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 
Editör: TE Bilisim