İki belediyenin kardeşlik öyküsü, Barja Belediye Başkanı Neşaat Hamiye’nin Mehmet Mazi’ye gönderdiği mektupla başladı. Başkan Hamiye’nin, “AK Partili belediyelerin verdiği hizmetleri büyük taktirle izlemekteyiz. Belediye çalışmalarıyla ilgili karşılıklı fikir teatisinde bulunmak üzere ve ileride iki belediyenin yakınlaşmasını sağlayacak şartların oluşması için sizi Lübnan’da ağırlamak istiyoruz. Olumlu cevap vereceğinizi umar çalışmalarınızda başarılar dilerim” mektubu üzerine Mehmet Mazi, davete icabet ederek Lübnan’a gitti. 5 gün kaldığı Beyrut’ta Barja Belediye Başkanı Neşaat Hamiye’nin yanı sıra Beyrut Valisi, STK ve diğer kurumlarla görüşmeler yapan Mazi, Barja Belediye Meclisi’nden çıkan kardeşlik isteğini Bahçelievler Belediyesi Meclisi’nde gündeme getirdi. Olumlu yanıtlanan teklif üzerine Bahçelievler Belediyesi ile Barja Belediyesi kardeş belediye ilan edildi.

İki belediyenin kardeş olmasında önemli görev alan ve görevini müsbet yönde yerine getiren Mehmet Mazi, “Böyle bir gelişmeden oldukça memnunum. İki belediyenin yakınlaşması iki ülkenin, milletin birbirine yakınlaşması demektir. Bu yakınlaşma iki ülke için de bir çok yönde güç birliğini sağlayacaktır. Bana güvenen ve önerilerimi destekleyen iki belediye başkanı ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. Mehmet Mazi, Beyrut’ta Mardinli belediye meclis üyelerinin görev yaptığını hatırlatarak, onlarla da hasret giderdiklerini ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunduklarını anlattı.

İBB Meclis Üyesi Mazi, Beyrut Belediye Başkanının da Nisan ayının ilk haftasında İstanbul’a gelerek İBB ile kardeşlik konusunu görüşeceğini vurguladı. Bu konuda da kendisinden arabulucu olunmasını istendiğini belirten Mazi, Barja Belediyesi’ne olduğu gibi Beyrut Belediyesi’ne de bu konuda seve seve yardımcı olacağını söyledi.   

Editör: TE Bilisim