Açılış Konuşmasını ev sahibi sıfatı ile MidMar otelin sahibi ve MARİŞ Başkan vekili Fidan Group Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Fidan yaptı

Sayın Federasyon Başkanım,Sayın Yönetim Kurulu Başkanım, Mardin Derneklerinin Değerli Başkanları Ve Yöneticileri,Kıymetli Üyelerimiz, Hemşehrilerimiz, Hepinize Hoşgeldiniz Diyor, Sizleri Saygıyla Selamlıyorum.

Mariş İftarımızın Önemi

“Mariş ailesi olarak “On bir ayın sultanı” Mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan barıştır, huzur arayışıdır, paylaşmaktır.

Bizler Ramazan’ın bu Felsefesinin Derneğimizde ve tüm Mardin’de daim olmasını amaçlıyoruz.

Ramazan’ın nimetlerinden feyz alarak bu akşam bir araya geldik. Elbette, her birimizin aklında Mardin’i nasıl kalkındırırız ? Mardinli iş adamları arasında işbirliğini nasıl arttırırız ? sorusu var. Bıkmadan bu soruya cevap arıyor, kafa yoruyoruz Mariş’in kuruluşu, bu soruya ortak bir cevap üretmek içindir. İnanıyoruz ki, Mariş olarak kısa süre içerisinde yapacaklarımız, bu soruların anlamlı birer cevabı olacaktır

Sayın Üyelerimiz, Değerli Misafirler,

Bildiğiniz üzere, bizler Mariş ailesi o larak; Nisan ayında yeni bir yönetim oluşturduk Derneğe kazandırdığımız yeni üyeleri mevcut üyelerimizle bir araya getirdik ve güç birliği yaptık.

Sayın Başkanıma ve Yönetim Kurulu Üyelerine bu süreçte gösterdikleri azim ve kararlılık için teşekkür ediyorum.

2017 Dönüm Yılı

Bizler 2017 yılını çok önemsiyoruz 2017 kurulduğumuz tarihten bu yana yaptığımız çalışmalara anlam kazandıran bir yıl olacaktır.

Kurumsallaşma konusunda mesafe kat etmiş, ülke çapında bilinen, Mardin iş ortamı dendiğinde akla gelen bir dernek olma hedefimiz için 2017 çok önemli.

2017’de başardıklarımızın özgüveniyle, 2018 ve 2019’da bizi daha zorlu hedefler bekleyecek, yeter ki, bu gece olduğu gibi bir arada olalım, işbirliği yapalım, güç birliği yapalım. İnanıyorum ki, bu gibi geceler bir araya geldiğimizde ke kadar güçlü olduğumuzu hatırlamamıza vesile olacaktır ve güçlü bir Mariş, Mardin’in ve Türkiye’nin büyümesine katkı sağlayacaktır.

Bu Vesileyle; bir kez daha siz değerli Mariş üyelerine ve misafirlerimize Hoşgeldiniz diyorum,yüce Allah’tan oruçlarımızı kabul etmesini temenni ediyorum Afiyet olsun “ şeklinde konmuştu.

Mardin İş Adamları Dernek(Mariş) Başkanı Abdulkadir Akkuş Konuşmasında Önemli Projeler Açıkladı

Mardin Federasyonu ve Derneklerinin değerli başkanları, yöneticileri, kıymetli üyelerimiz, hemşehrilerimiz,

Aynı bölgenin, yörenin, şehrin iş adamları olarak bir araya deldiğimiz bu güzel iftar Ppogramımıza Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Hepinizi saygıyla, hürmetle selamlıyorum.

Başı rahmet olan bu mübarek ayın mağfiretine yani yarısına ulaştık. Şimdi bu kıymetli ayın sonunda ulaşacağımız bayramımıza gün sayıyor, Allah’a böyle bereketli, huzur dolu nice Ramazanlara bizleri bu akşam olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde tekrar tekrar ulaştırması için dua ediyoruz.

Kıymetli Dostlar, Derneğimizin Kıymetli Üyeleri,

Burada yürekleri Mardin’i kalkındırma sevdasıyla atan iş adamları olarak Mardin için, şehrimiz için neler yapabiliriz sorusuna cevap arıyoruz.

Mardin’i bir markaya dönüştürmek için 2015 yılında kurduğumuz MARİŞ, kısa süre içerisinde Mardin iş adamlarını bir araya getiren önemli bir buluşma noktası olma yolunda, ancak, biliyoruz ki yolun henüz başındayız.

Bu sebeple, MARİŞ’in kamuoyunda etkinliğini arttırmak İçin 2017 Nisan ayında yeni bir yönetim kurduk. bu vesileyle, emeği geçen eski yönetim kurulu üyelerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum.

Şüphesiz, yeni elan her şey, bir başlangıç anlamına geliyor. Bu başlangıca bu mübarek akşam beraber başlıyoruz. Bu akşam Yönetim Kurulu Üyelerimiz sizlerin arasında, hepsi birer masada oturuyor.

Yeni döneme hızlı başlamak adına, üye sayımızı kısa sürede arttırdık ve sizlerle daha sık bir

araya gelmek ve birbirimizi tanımak adına bu geceki gibi programlar hazırlıyoruz. Bu tanışmalar hem kendi aramızdaki ticari işbirlikleri hem de MARİŞ’in etkinliğini arttırmak için büyük önem arz ediyor.

Bu vesileyle, iftar programımızın sponsoru olan ev sahibimiz MARİŞ Başkan Yardımcısı sayın Sabahattin Fidan’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kendisi böyle bir akşamın ev sahipliğini yaparak bizleri mutlu etti ve önemli bir buluşmaya vesile oldu, sağ olsun.

Peki dernek olarak, kamuoyu nezdinde neler yapacağız ? Öncelikli planlarımız beler?

Kıymetli dostlar, derneğimizin kıymetli üyeleri, Mardin’in büyümesi demek, bölgenin büyümesi demek, bölgenin büyümesi demek Türkiye’nin büyümesi demek. Ancak bu bireysel çabalarla değil, dayanışma ve işbirliği ile olacaktır.

Bizler İstanbul’daki Mardinli iş adamları arasında işbirliklerinin artacağına, Mardin’deki yatırım ortamının gelişmesinde ve istihdamın büyümesinde Mariş’in büyük bir rolü olacağına inanıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız kısa bir süre önce, devletin tüm kurumlarından 180 günlük hedefler istedi.

Biz de bakanlıklara iletmek üzere, Mardin’i ilgilendiren, konu başlıklarını toplayıp ilgili Bakanlıklara Haziran sonuna kadar ileteceğiz.

Artık daha aktif bir dernek yönetimi ile, sırasını bekleyen değil, durumdan vazife çıkaran ve Mardin için adımlar atan bir yapıya kavuşacağız.

Dernek olarak, biz de 180 günde kurumsal kimliğimizi ve organizasyon yapımızı tamamlayacağız.

2017’nin son çeyreğinde ise kurumlara ziyaretler, üyelere yönelik etkinlikler ile Mariş’i ses eetiren bir dernek haline getireceğiz inşallah.

2018 ve 2019 yılları ise Türkiye çapında şubeleştiğimiz, yurtdışı heyetleri ve Fuar organizasyonu yapmayı arzu ettiğimiz yıllar olacak.

Bu nedenle, sizlere dağıtılan üyelik bilgi formlarını doldurmanızı istirham ediyorum.

Derneğimizin çalışmalarında, komisyonların oluşumlarında dizleri aramızda daha sık görmek ve katkılarınız almak adına bu bilgiler son derece önemli.

Sonuç Olarak

Bu güzel iftar ve İstanbul akşamında sözü daha fazla uzatmadan, sözlerimi tamamlarken iftarımızın ve bu akşamki buluşmamızın Mariş için hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum.

Yaz ortasında tüm ailelerimizle buluşacağımız, kaynaşacağımız bir sonraki programımızda yeniden görüşmek üzere, saygılarımı Sunuyorum. Afiyet Olsun. “ dedi.

İftardan sonra davetliler gecenin geç saatlerine kadar otelin son katında çay kahve eşliğinde İstanbul ve Mardin ile alakalı fikir alış verişi yaptılar.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim