• Onlarca kafenin yer aldığı Bahçelievler Adnan Kahveci Caddesi üzerindeki iki ayrı kafe, yıkım şokuyla karşılaştı. Kaçak yapı olduğu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından ön bahçesi yıkılan ve binlerce liralık zarara uğrayan kafelerin işletme sahipleri ateş püskürdü. İsyan eden işletme sahipleri, bomba etkisi yaratacak skandal rüşvet iddiaları ortaya attı.

     

    Cadde üzerindeki tüm kafelerde kaçak alanlar olduğunu ileri süren işletme sahipleri, “Bina sakinleri ve belediye ile para konusunda anlaşırsanız, bir sorun olmuyor. Belediye ya geçici ruhsat veriyor ya da göz yumuyor. Biz rüşvet vermedik diye böyle oldu” diyerek tepki gösterdiler.

     

    RÜŞVET ALDIKLARINA DOKUNMUYORLAR

    Yıkım sonrası Gazete365’e konuşan Simit kafe konseptinde olan işletmenin sahibi Rabia Çevik ve eşi Cezmi Çevik, “Biz binadakiler rahatsız olmasın diye nargile bile koymadık. Esrar, eroin satan kafeler yıkılmıyor, simit satan kafeyi yıkıyorlar. Rüşvet aldıkları veya tanıdıkları kişilere dokunmuyorlar. Bizim kafemizi yıktılarsa, caddedeki tüm kafelerin yıkılması lazım. Çünkü birçok kafede kaçak çıkma alan var ve hatta Yayla ışıklardaki marka olan işletme gibi bazı işletmelerde kaldırım işgali bile söz konusu” diye konuştular.

     

    250 Bin lira civarında zararlarının olduğunu ve belediyeyi mahkemeye vereceklerini söyleyen işletmenin sahibi Rabia Çevik ve eşi Cezmi Çevik, “19 Ağustos 2014 yılında bize yıkımla ilgili tebligat geldi. Aradan zaman geçti, biz tadilata girdik. Belediye ekipleri geldi tüm yapılanları gördü ve bizi sadece binanın yan tarafındaki alan için uyardılar. Sonra dalga geçer gibi tadilatı tamamlayınca gelip, yıktılar. Hatta yıkma hakları olmayan duvarlarımızı bile yıktılar ve bizi 250 Bin lira civarında zarara uğrattılar. Hakkımızı mahkemede arayacağız” dediler.

     

    100 BİN DOLAR VERMEYİNCE BÖYLE OLDU


    Yıkılan bir diğer işletmenin sahibi Mert Orhan da, aynı kaderi paylaştığı simit kafe iletmecilerine benzer skandal iddialarda bulundu. Kısa bir süre önce işletmeyi devraldığını belirten Mert Orhan, “Belediye ile görüştüğümüzde bize herhangi bir yıkım geçekleşmeyeceği noktasında içimiz rahat olması gerektiğini söylediler. Hatta, ‘Bir yıkım yapılacaksa, caddedeki tüm kafeleri yıkmamız gerekir’ dediler. Ama bugün binadan gelen şikâyeti bahane ederek yıkım gerçekleştirdiler. Kaldırımı kapatan Yayla ışıklardaki marka işletmeyi, yine karşısındaki başka marka olan ve çıkma yapan börekçiyi ve diğer işletmeleri görmüyorlar mı? Bizi enayi yerine koyuyorlar. Sanki biz onlardan rüşvet aldıklarını bilmiyor muyuz?” şeklinde konuştu.

     

    Şikâyetçi olan bina sakininin kendilerinden yüklü bir miktarda para istediğini ileri süren Mert Orhan, “Bizi şikayet eden bina sakini bizden 100 Bin Dolar para istedi. Vermeyince bizi belediyeye şikayet etti. Belediye durumu bahane gösterip, yıkımı gerçekleştirince de gelip, bizi tahrik edercesine davranışlarda, küfürlü söylemlerde bulundu. ‘Ne oldu işte şimdi defolup gideceksiniz’ dedi. Biz rüşvet vermeyince, böyle oldu” diye konuştu. Gazete 365/Aykut Kaya

Editör: TE Bilisim