RAM Müdürü Eren Hayatta  iki tip insan var birisi Şayet diyen ikincisi is Rağmen diyenler 

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu,ilçe kaymakamı ve İstanbul Vali yardımcısı başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığı kariyer günleri etkiliğinin açılış konuşmasını Bahçelievler Rehberlik Araştırma Müdürü Mehmet Hilmi Eren Yaptı. Eren konuşmasında üniversite imtihanına girecek gençlere  hayatta unutmayacakları bir bilgi verdi. Eren ,hayta iki tip öğrendi ve insan vardır. Birisi başarısız olunca suçu başka taraflara atarak şayetle başlayan cümle kurar. Bu doğru bir yaklaşım değil. Diğer gurup ise hayatın bütün zorluklarına rağmen başarılı olmak için var gücü ile çalışır ve başarıyı yakalar. Bu kesim içinde Rağmen grubunda yer alan deriz. Ekonomik durumunun kötü olmasına rağmen çalışarak şu işi veya bu görevi başardı deriz. Sizlere tavsiyem hiçbir zaman şayet ile başlayan cümle kurmayın. Rağmen ile başlayan cümlere daha sevimli ve daha iyi diyen Eren’in konuşması kısa ama der verir nitelikte idi.

Daha sonra emekli bir eğitimci, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develi, il Milli eğitim müdürü yardımcısı ve vali yardımcısı da birer konuşma yaptı.

Protokol konuşmalarından sonra ise kendi alanlarında uzman eğitimcilerin, medya sektörü temsilcilerinin sunumları genlere aktarıldı. İki gün boyunca dolu dolu geçen programa yaklaşık olarak 40 binden fazla kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim