"2018 yılının genel değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda, vatandaşların sorularını İlçe Kaymakamı İlker Arıkan, Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Niyazi İnci cevapladı.

İstanbul’un en yoğun 6. ilçesiyiz

Huzur toplantısının açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı İlker Arıkan; İlçemiz İstanbul’un nüfus sayısı bakımından 6.büyük ilçesi. Gece nüfusumuz 600 Bin, bu rakam gündüz 1 Milyon 200 binlere ulaşıyor. Böylesine yoğun bir ilçede fedakârca görev yapan bütün emniyet mensuplarımıza cani gönülden teşekkür ediyorum. Bizler de idareciler olarak elimizden ne geliyorsa emniyet hizmetlerinin aksamadan sürmesi için yapıyoruz" dedi.

Emniyet önemli

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da tüm emniyet mensuplarını tebrik ederek başladığı konuşmasında emniyet sağlanmadan hiçbir gelişme yaşanamayacağını da dile getirdi. Develioğlu; "Emniyet, ticaretin, sanayinin eğitimin ve soysal kültürel faaliyetlerin alt yapısıdır. Emniyet eksik olmazsa bu hizmetler de olmaz. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Bahçelievler'de de emniyet birinci planda yer alıyor. 2004 yılında göreve geldiğimizde Kaymakamımızla Emniyet Müdürümüzle ve bütün birim amirlerimizle toplanmıştık, Ben şunu ifade etmiştim. Hep birlikte beraberce bu ilçeye hizmet etmek durumundayız. Hepimiz en iyisini yapmak durumundayız. Yani birimiz az çalışır birimiz eksik yaparsak görevimizi Bahçelievler halkı mutsuz olur. Bu böyle olmamalı. Bu çerçevede belediye olarak bize düşen görev varsa üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız diye ifade etmiştik. O dönemden bu döneme bu çerçevede çalışıyoruz" dedi.

İstanbul’un gözbebeği

İlçe Emniyet Müdürü Niyazi İnci ise konuşmasında; "Bahçelievler halkı ile her zaman dayanışma içindeyiz. 672 personel ile İstanbul'un göz bebeği olan Bahçelievler'e ve onun güzel halkına 7/24 esasına göre hizmet veriyoruz" dedi. Emniyet Müdürü İnci, istatistik verilerle desteklediği sunumunda, Bahçelievler’de işlenen suçlarda azalma, yakalanma oranlarında ise gözle görülür bir artış olduğuna dikkat çekti. Toplantıda, Bahçelievler sakinlerinin güvenlik ile ilgili asayiş hizmetleri değerlendirildi. Toplum Destekli Polisliğin görev ve amaçları, dolandırıcılık, hırsızlık ve öğrencilerin güvenliği konularında vatandaşlara bilgilendirme yapılarak polis-halk ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim