Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) tüm yurtta olduğu gibi İstanbul’da da yapıldı. Bağcılar Belediyesi, Engelliler Sarayı’nda kurs gören ve sınava katılan kursiyerlerin ulaşımını özel donanımlı araçlarla sağladı.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Engelli kursiyerler Mikail Aydın, Kübra Ais, Gözde Hazal Çınık ve Necdet Çetin tekerlekli sandalye taşıyan asansörlü özel araçlarla saat 08.00’de evlerinden alındı. Öğrenciler sınav yeri olan Esenler Tacirler Özel Eğitim Uygulama Okulu’na götürüldü. 160 dakika süren sınav sonrası yeniden alınarak evlerine bırakıldı.

Engelli öğrenciler servis hizmeti sayesinde sınav öncesi streslerinin biraz daha azaldığını belirterek uzun zamandır sınava hazırlandıklarını ve başarılı sonuçlar beklediklerini ifade ettiler. Engelli yakınları da tekerlekli sandalye ile sınav yerine ulaşmanın güçlüğüne dikkat çekerek, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya engellilere sunduğu imkanlardan dolayı teşekkür ettiler.

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN EĞİTİMİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Yıllar önce imkansızlıklardan dolayı evlerinden çıkamayan engellilerin artık sosyal yaşama katıldıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Engelliler Sarayımız onların ikinci adresi oldu. Kardeşlik ve arkadaşlık ortamında meslek öğreniyorlar. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak için projeler hizmete sunuyoruz.  Kursiyerlerimizin Engelliler Sarayı’na ulaşımını da yine biz sağlıyoruz.“ dedi. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) hazırlanan engellilere yönelik kurs düzenlediklerini kaydeden Çağırıcı, “Engellilerimiz meslek ve iş sahibi olsun istiyoruz. Kursiyerlerimizi evlerinden alarak merkezimize getiriyoruz. Kurs sonrası da yeniden evlerine bırakıyoruz. Yine, sınavlar yerlerine gidiş gelişlerinde de her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Bu kapsamda YGS sınavına giren engellilerimizin de sınav yerine rahatça ulaşabilmesi ve tekrar evlerine dönebilmesi için özel donanımlı araçlar tahsis ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim