Gençleri çağın baş belası olan uyuşturucudan kurtarmak için Bağcılar Belediyesi tarafından hizmete sunulan “Yeni Bir Ben” Bağımlılık Sosyal Destek Projesi 3. yılına girdi. İlçede yaşayan uyuşturucu bağımlıları bu illetten kurtulmak için ‘Yeni Bir Ben’e başvuruyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müzeyyen Kurt

“Erkekler kadınlardan daha çok uyuşturucuya meraklı”

78’i geçen yıl olmak üzere şimdiye kadar 301 bağımlı burada görev yapan psikologlardan yardım istedi. Bu kişilerin verdiği bilgiler doğrultusunda bağımlıların profiliyle ilgili bir tablo da ortaya çıktı. Bağımlıların yüzde 96’lık bölümünü erkekler geri kalan yüzde 4’ünü ise kadınlar oluşturuyor. Uyuşturucu kullananların yaş aralığı 19 ile 35 arasında değişirken bağımlıların en çok kullandığı maddelerin başında ise bonzai ve eroin geliyor. Uyuşturucuya başlama sebebi olarak ise arkadaş çevresinde kabul görme isteği, ailevi problemler, bir kereden bir şey olmaz düşüncesi, yalnızlık ve merak önde geliyor.

“İyileşen bağımlı öğrenciler okullarına kaldığı yerden devam ediyor”

“Yeni Bir Ben” bürosundaki kayıt işlemlerinin ardından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki merkeze gönderilen bağımlılara burada psikolojik destek veriliyor. Tedaviyle beraber uyuşturucu alışkanlığından kurtularak yeni bir hayata adım atıyor. İyileşen bağımlılardan öğrenci olanlar okullarında kaldığı yerden devam ederken iş arayanlar ise meslek sahibi olabilmesi için Gençlik Merkezi’ndeki kurslara yönlendiriliyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim