“Herkes İçin Kütüphane” toplantısı 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında Antalya Belek’te düzenlendi. Etkinliğe aralarında Balkanlar, Güneydoğu Asya, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Yunanistan, Bulgaristan, Hırvatistan, Bosna Hersek, Romanya ve Polonya’nın da bulunduğu 26 ülkeden 250 kütüphaneci katıldı.  En iyi kütüphanelerin davet edildiği programda Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kütüphanesi de yer aldı. Kütüphaneyi Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk ve kütüphane sorumlusu Zeynep Gediklioğlu temsil etti.

170 kütüphanenin üye olduğu uluslararası proje kapsamında başarılı çalışmalar yürüten 12 kütüphaneden biri Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Halk Kütüphanesi oldu. Kütüphaneye başarılı uygulamalarından dolayı plaket verildi. 2016 yılından beri proje kapsamında yürütülen yenilikçi çalışmalar konusunda Zeynep Gedikoğlu sunum yaptı. Sunumu izleyen yerli ve yabancı kütüphaneciler, çalışmaları çok beğendiğini belirtti.

“İstanbul’daki kütüphane üyelerinin 3’te biri Şehit Savcı Selim Kiraz Halk Kütüphanemizin üyesi”

Kütüphanede internet seminerlerinden atölye çalışmalarına kadar çok sayıda hizmetin verildiğini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İstanbul’daki kütüphane üyelerinin 3’te biri Şehit Savcı Selim Kiraz Halk Kütüphanemizin üyesi. 27 bin 990 üyesi bulunan kütüphanemizden 2018’in ilk 6 ayında 110 bin 563 kişi yararlandı. Herkes için kütüphane projesiyle kütüphanemiz dolup taşıyor” dedi.

Toplantıya program direktörü Prof.Dr. Mehmet Emin Küçük, Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, projeye üye belediyelerin başkanları, akademisyenler, üye kütüphane çalışanları ve dernek başkanları da katıldı.

Editör: TE Bilisim