Bağcılar Belediyesi Hasan Nail Canat Bilgi Evi’nde her ay alanında başarılı bir ismin ağırlandığı “Kariyer Günleri” programının bu ayki konuğu tiyatrocu Hakan Bilgin oldu. Yoğun ilgi gören seminerde Bilgin, “Hakan abiniz olarak buraya geldim ve öyle konuşacağım” diyerek sözlerine başladı.

“Sarışın ve mavi gözlü olmayı hayal ederdim”

Oyunculuk serüvenine nasıl başladığını anlatan Bilgin, sevmediği burnu sayesinde oyuncu olduğunu söyledi. Bilgin, “Sizin yaşlarınızdayken kocaman bir burnum vardı. Burnumu hiç sevmezdim. Sarışın ve mavi gözlü olmayı hayal ederdim. Öylesine oyuncu seçmelerine gittim. Beni seçtiler. Yetenekli olduğumu düşündüm. Çekimler başladı merak edip ‘Beni niye seçtiniz?’ diye sordum. Burnun büyük olduğu için sizi aldık dediler. Büyük burnum sayesinde oyuncu oldum. Sevmediğim bir yerim hayatımı değiştirmişti” dedi.

“Farklılıklarımız bizim kim olduğumuzu gösterir”

Rahatsızlık duyduğumuz eksik veya farklı yönlerin çok değerli olduğunu söyleyen Bilgin, “Farklılıklarınızı sevin.  Farklılık insanın hayatında dikkat çekmeyi sağlar. Seni diğerlerinden daha çok hatırlamalarına neden olur. Aklımızda da en çok farklı olanlar kalır. Hayatta hangi işi yaparsanız yapın fark edilirsiniz ve daha fazla değer görürsünüz. Hayatınızdaki eksiklikler ve farklılıklar insanın kendini geliştirmesi için bir neden olabilir. Farklılıklarımız bizim kim olduğumuzu gösterir. Başkasına benzeyerek bir hayat yaşarsanız siz olmaktan çıkarsınız” şeklinde konuştu.

“Televizyonda kabadayı diye gördüğünüz insanlar pısırığın önde gideni”

Programın devamında minikler Hakan Bilgin’i soru yağmuruna tuttu. Bilgin de verdiği cevaplarla onların meraklarını giderdi. “Hiç kabadayılıkla ilgili film çevirmek istediniz mi?” sorusuna Bilgin, “Hayatımda hiç kavga etmedim. Kavga eden insanların zekasının durduğu düşüncesindeyim. Düşünürseniz kavga etmenin gereksiz olduğunu anlarsınız. Televizyonda kabadayı diye gördüğünüz insanlara aldanmayın. Kabadayılık filmde var hayatta yok. Örnek almayın. Örnek alacaksanız bilim adamları ve düzgün insanları örnek alın” şeklinde anlamlı ve uyarılarla dolu bir cevap verdi.

Editör: TE Bilisim