Bu yıl 3. Düzenlenen Bağcılar Bilim Şenliği’ne katılan özel ve resmi okullar ile Bilgi Evleri, Gençlik Merkezi ve Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri birbirinden ilginç icatlarıyla büyüklerinin takdirini topladı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Erhan Şahin 

Kirazlı Metro İstasyonu alanında açılan 3.Bağcılar Bilim Şenliği’nin açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Orhan Çiftçi, son 15 yılda ülkemizin eğitimde önemli mesafeler kat ettiğini belirtti. Çiftçi, “Yerli insansız hava aracı, tank ve tüfeğimizi yapıyoruz. İnşallah dünya ekonomisinde ilk 10’a gireceğiz” dedi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman ise Prof. Dr. Aziz Sancar gibi bilim insanları yetiştirmek için projeler ürettiklerini belirtti. Çağırıcı, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi, Gençlik Merkezi ve 40 bini aşkın öğrencinin eğitim gördüğü Bilgi Evlerinden geleceğin bilim insanlarının yetişeceğini sözlerine ekledi. AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de Bilim Şenliği gibi etkinliklerin çocukların kendilerini geliştirmesine ve bilime ilgi duymasına katkı sunduğunu ifade etti. Şenliğin TÜBİTAK’ın desteğiyle gerçekleştirildiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da “Proje, bilimsel çalışmaların ortaya çıkması için bir fırsattır” dedi.

BİRBİRİNDEN İLGİNÇ İCATLAR TANITILDI

Çok sayıda öğrenci ve bilim meraklısı stantları ziyaret ederek bilimsel çalışmalar hakkında öğretmenler ve öğrencilerden bilgi aldı. Üç gün süren Şenlik’teki icatlar arasında Biyonik Kol, Roket, Drift Trike aracı, Rüzgar Tüneli, Periyodik Cetvel ve Enerjisini Üreten Köy yoğun ilgi gördü. Öğrenciler ayrıca Bağcılar Belediyesi tarafından hizmete sunulan teleskop aracılığıyla da gökyüzünü izleme imkanı buldu.

Editör: TE Bilisim